TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Triangle Capella

Som et langt kram

Franske Triangle frister os med en trådløs højttaler, der er så smuk, at vi næsten glemte at finde noget negativt.

Af / 23/02/2025 - 12:03
Triangle Capella

Lyd & Billede mener

  • Stort, åbent og dynamisk lydbillede. Silkeblød og varm lyd med kraftig dynamik. Generøs bas. Understøtter rumkorrektion, der optimerer lyden til rummet. Kvaliteten er i en klasse for sig selv.
  • Ingen netværkstilslutning. App’en har brug for bedre brugervenlighed. Ikke så neutral og fokuseret som nogle af konkurrenterne.

Lad det være sagt med det samme: Billederne yder ikke Triangle Capella retfærdighed. Slet ikke. De ser måske godt ud på billederne, men hold da op, hvor er de smukke i virkeligheden. Her skinner den franske kærlighed til elegant design tydeligt igennem.

Det er en kærlighed til detaljer, som antyder, at Triangle har bestræbt sig på at få højttalerne til at tage sig godt ud i et møbleret hjem.

Det gælder også lyden, hvis vi skal tro Triangle. De nævner fire klasse D-forstærkermoduler, et til hver af højttalerenhederne, og en digital signalprocessor (DSP) til at styre det hele.

Hver højttaler har 100 W effekt til rådighed, og det smukke kabinet har en basport på undersiden.

Alt er trådløst her. Bortset fra strømkablet, som er en indlysende nødvendighed. Højttalerne forbindes trådløst via en stereohub. En lille boks, der forbinder højre og venstre kanal uden ledninger og har indgange til analoge og digitale lydkilder, herunder HDMI.

Annonce

Capella-højttalerne understøtter trådløs streaming via AirPlay 2, Chromecast, UPnP og WiSA, og du kan også bruge Bluetooth, hvis du ønsker det.

TRIANGLE CAPELLA Shopify lifestyle browxn.jpg
I en smuk Natural Brown udgave. (Foto: Triangle)

Med undtagelse af den tilhørende hub, som er en sort plastikboks, er det hele så smukt udført, at man er nødt til at se Triangle Capella live for fuldt ud at kunne værdsætte det franske design. Højttalerne fås i øvrigt i tre finishes. Klassisk hvid lak, kaldet Space White, en mørk næsten sort version kaldet Black Star, Astral Blue og Natural Brown som testeksemplaret.

Triangle Capella er på ingen måde uden konkurrence. Den mest oplagte konkurrent er KEF’s fremragende LS 50 Wireless II, men der er også trådløse konkurrenter fra Sonus Faber, Dynaudio, Piega og for nylig Technics.

TRIANGLE CAPELLA White 01.jpg
Space White. (Foto: Triangle)

Højttalerne kan placeres på en hylde eller en bænk, og et par skræddersyede S05-højttalerstativer fås som ekstraudstyr. Da de har en åben aluminiumsramme på undersiden, der måler 20 x 31,5, kan de ikke placeres på alle stativer.

Capella-højttalerne understøtter faktisk automatisk rumkalibrering. Det sker ved hjælp af app’en og en dedikeret mikrofon kaldet ZEN, som også er valgfri. Men der er en parametrisk eq i Capella-app’en, som ikke er særlig intuitiv, men som klarer opgaven uden en mikrofon. Ellers er det også muligt at bruge mikrofonen på en iPhone og starte kalibreringen i app’en.

382526 triangle capella 02 2
(Foto: Triangle)

Hub

Ud over app’en, som styrer alt, er der en fjernbetjening til højttalerne, som er parret med hubben og styrer de vigtigste ting.

Den lille hub behøver man ikke at røre, når højttalerne er sat op og forbundet til netværket. Den kan gemmes væk, så længe den har frit udsyn til netværket i rummet. Da højttalerne ikke skal forbindes med ledninger, er du mere fri til at placere dem, hvor du vil.

Capella hub
(Foto: Lasse Svendsen)

Hubben kan tilsluttes TV-lyden via HDMI og har masser af tilslutninger. F.eks. en koaksial og tre optiske indgange, USB-B, analog RCA-indgang og en minijack-indgang. Der er ikke noget Ethernet-stik her, det hele er trådløst, og heller ikke nogen subwooferudgang.

Med analoge indgange er der plads til at tilslutte en pladespiller, som faktisk findes i Triangles katalog. Den hedder Lunar 3. Og den har et indbygget phono-trin, en Ortofon RED MM-pickup, og kan tilsluttes direkte til hubben. Naturligvis kan enhver pladespiller med et phono-trin tilsluttes.

Capella remote
(Foto: Lasse Svendsen)

Horn

Den kompakte Capella måler 38 cm i højden og er en mellemstor tovejs kompakthøjttaler. Da de ikke skal tilsluttes andet end strøm og har en basport nedenunder, kan de placeres tæt på bagvæggen. Hvis du synes, der er for meget bas, kan du bruge eq’en i app’en til at dæmpe de lavere frekvenser lidt.

TRIANGLE CAPELLA Shopify lifestyle black.jpg
Black Star. (Foto: Triangle)

Basenheden er kendt fra Triangles Esprit 40th-serie, som er en smuk højttaler, både at se på og lytte til. Den hvide membran er lavet af presset cellulose og er let og stiv. Diskanten er mere usædvanlig, en hornladet diskant med en 25 cm magnesiumdome placeret bag en faseplug. Triangle mener, at denne løsning giver bedre kontrol over spredningen og en mere lineær frekvensstyring.

<
>
Black Star. Foto: Triangle

Herlig

Med Triangles jubilæumsmodel i frisk erindring kom det ikke som nogen overraskelse, at Capella-højttalerne leverede en stor, åben og fyldig lyd. Det har på en måde været Triangles signatur, og højttalerne gør det med en elegant lethed, der gør dem befriende ubesværede at lytte til over en længere periode.

De leverer et åbent og dynamisk lydbillede, der giver My Morning Jackets Squid Ink nok vægt til, at både lydbilledet og bassen vokser i størrelse, når du skruer op for lyden. Der er mere fysik i bassen her end på et par KEF LS 50 Wireless 2, men fokus er ikke så skarpt på Capella-højttalerne.

TRIANGLE CAPELLA Shopify lifestyle blue.jpg
Astral Blue. (Foto: Triangle)

Alle klangfarverne i Bugge Wesseltofts JazzBazill kommer dog rigtig godt igennem i lydbilledet. Og højttalerne viser, at de har en upåklagelig rytmesans med en fast og veldefineret basdynamik.

Santanas seneste single, Rhode (kunstneren, ikke bandet), flyder af sted på et silkeagtigt tæppe af varme lyde. Og selv salige Frank Sinatras Live at the Sands lyder tæt og frisk gennem Capella-højttalerne.

Læs også TEST: Triangle Magellan Cello 40th Anniversary Franske Trianglé fejrer 40 år som højttalerproducent med den elegante Magellan Cello 40th Anniversary. Værdig til high-end-stemplet.

Højttalerens største styrke er, hvor god dynamikken i det store lydbillede faktisk er. Samtidig er dynamikken kontrolleret, og højttalerne kan tåle at spille højt. Selv om de måske ikke er så skarpt fokuserede som Dynaudio- eller KEF-højttalere, har de en vidunderlig åbenhed med drive, der lader dynamikken komme ud af højttaleren. Det bliver ikke kedeligt at spille musik med et par Capella’er, som faktisk har den egenskab, at de spiller lige så godt, som de ser ud.

TRIANGLE CAPELLA Shopify lifestyle white.jpg
(Foto: Triangle)

Konklusion

De usædvanligt flotte Capella-højttalere fra Triangle har nogle fordele, som deres konkurrenter ikke har. Kalibrering er ikke særlig almindelig i denne klasse, men her kan den tilpasse lyden til det bedre i dit rum. Højttalerne er ikke så store, at det er svært at finde plads til dem, og med basporten på undersiden kan de placeres på en hylde uden problemer med for meget bas. En anden fordel er den trådløse hub, som ikke behøver ledninger for at forbinde højttalerne til netværket. Med enkel app-styring og en fjernbetjening har du alle muligheder for at spille musik uden at skulle være ingeniør, men vi må indrømme, at ikke alt i app’en er lige intuitivt. Hvad ingen til gengæld kan klandre Triangle for, er udførelse og indtryk af kvalitet. Jeg tror ikke, vi har set noget lignende i denne prisklasse nogensinde.

(Foto: Triangle)

Men når alt kommer til alt, handler det om lydkvalitet. Der er måske bedre kontrol over lydbilledet i et par aktive Dynaudio-højttalere, og vi synes, at fokus og stereoperspektiv er skarpere i KEF’s trådløse højttalere, men Capellas styrke ligger i den silkebløde, varme, åbne og frem for alt fyldige lydgengivelse. Når du lytter til musik på et par Triangle Capella, bliver dine ører aldrig trætte. Og dine øjne bliver heller ikke trætte af at se på dem…

Karakter
Triangle Capella
Premium
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

TILBUD Tilbud - 49 kr første måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

49 kr / første mnd
108 kr / mnd
108 kr / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.800 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Mesterligt afbalanceret lyd

Norsk dynamit i stuen

Trådløs luksus

Perfekte til skrivebordsanlægget

Audiofilt på mindre plads

Næstmindst – men stor

Bryder grænserne og lænser tegnebogen

Perfekt balanceret klang

Slank dansker imponerer

Ekstreme kraftkarle fra Norge

Her får du den bedste lyd

Bærbar partyhøjttaler