Creative SXFI Air Gamer er et stort headset, der virker behageligt at bruge. Ørekopperne er store, og ørepuderne er tykke og bløde og betrukket med kunstlæder, der er gennemhullet for at give åndbarhed. Ørekopperne er monteret, så de kan bevæge sig og tilpasse sig efter hovedformen. Hovedbøjlen er også foret med kunstlæder og virker solid.
En lysring på hver ørekop sætter lidt farve på det ellers helt sorte headset. Lyset kan programmeres med SXFI Control-styre-app’en.
Fire veje til lyd
Der er hele fire forskellige måder at få lyd i Creative SXFI Air Gamer på: Med USB-kabel optræder headsettet som eksternt lydkort. Konsoller uden USB kan forbindes med et stereo-minijack-kabel. Bluetooth giver adgang til mobilspil og trådløs musiklytning. Og endelig er der en indbygget microSD-kortlæser.
Ideen med at have lydfiler på et hukommelseskort virker en smule gammeldags i en tid, hvor lytning oftest sker trådløst fra mobilen, og der streames fra streaming-tjenester eller podcasts. Men det er en sjov ekstra-feature og kunne måske bruges til en lang flytur over Atlanten uden at belaste mobilens batteri.
Mikrofonen er, som på de fleste gaming-headsets, aftagelig. Men her scorer Creative point for at medlevere to forskellige mikrofoner: En svanehalsmikrofon til gaming hjemme i spillehulen og en lillebitte mikrofon til mobilbrug, der er indbygget i et minijack-stik.
Lydstyrke, afspilning/pause og skift mellem numre styres med touch-felter på begge ørekopper. Creative beskriver styringen som “intuitiv” – men lad os sige, at den kan indlæres.
Overdrevet diskant
“Nådada, hvor er der mange detaljer!” Når man første gang hører SXFI Air Gamer, springer sprøde detaljer i ørerne. Efter et par minutter må man dog erkende, at lyden er langt mere detaljeret, end virkeligheden er, og at øvre mellemtone og diskant er stærkt fremhævet. Havde det været et sæt hi-fi-hovedtelefoner, ville vi have kaldt dem “overanalytiske”.
Når det handler om gaming, er det ikke nødvendigvis et stort problem: Det handler jo om at vinde krigen med alle til rådighed værende midler. Og de overdrevne detaljer gør det lettere at høre fjender, der nærmer sig.
Besværlig opsætning
Der skal bruges to forskellige mobil-apps til at styre og indstille SXFI Air Gamer. SXFI AIR Controller kan vælge imellem de fire lydkilder og justere RGB-lyset, og indeholder en hårdt tiltrængt EQ-funktion. Men først skal headsettet “personaliseres” med SXFI-app’en, der tilpasser lyden og lover en holografisk lydoplevelse svarende til at lytte via højttalere.
Tilpasningen sker ved at scanne brugerens ansigts- og øreform med mobilens kamera. Ideen er interessant, men i praksis var det svært at få mobil og app til at arbejde sammen. Og det er en fordel at have en hjælper til at få mobilen i den rigtige skudvinkel.
Creative SXFI AIR Gamer har tre lydtilstande: Normal, Battle Mode og SXFI. SXFI giver en vis følelse af rum, men lydbilledet befinder sig stadig inde i hovedet, og man får ikke nær den tredimensionalitet, som vi tidligere har oplevet på Audeze Mobius. Battle Mode skulle gøre det lettere at høre fjenden tidligere, men lyden virkede mest af alt mørk og skummel. I sidste ende gav normaltilstanden med dens overdrevne detaljer det bedste resultat ved spil.
Konklusion
Creative SXFI AIR Gamer er et usædvanligt headset med usædvanlige funktioner. Komforten er fremragende, og lyden er som sådan ganske brugbar til spil – når man fjerner de værste unoder i diskanten med equalizeren. Den ekstra mikrofon og Bluetooth-forbindelsen er klare plusser. Som rent gaming-headset er der dog flere andre, der både har bedre lyd og mere relevante funktioner.
Også i denne test:
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Professionelt – men ikke mageligt
Logitech Pro X Wireless er et konkurrence-headset blottet for lir og imponatoreffekter.
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Godt gæste-headset
Hvis du kun spiller lidt, eller du har brug for et låne-headset til gæster, er Turtle Beach fint.
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Til alsidige gamere
Hvis du vil spille på alle platforme, men elsker din PS5 højest, er det her headsettet for dig.
Roccat Syn Pro Air
God lyd – i ufærdig indpakning
Roccat Syn Pro Air lykkes med lydsiden, men byggekvaliteten og softwaren lader det i stikken.
Razer Kraken V3 HyperSense
Varm og rar brumbasse
Razer Kraken V3 HyperSense brummer lystigt med på lydsporet. Men det gør det på en måde, som fansene vil elske.
HyperX Cloud II Wireless 7.1
Ærligt og simpelt spil-headset
HyperX Cloud II Wireless 7.1 er skåret ind til benet. Der er de funktioner, som der er brug for – og kun dem.
EPOS H6Pro
Nådeløst enkelt pletskud
Du får ingen digitale finesser hos EPOS. Men lyden sidder til gengæld lige i øret!
Corsair HS80
Dolby Atmos og informationsoverflod
Corsair HS80 er et headset, der lydmæssigt er middelmådigt, men med god software.
Asus ROG Delta S
Behageligt og rent
Det store, behagelige Asus ROG Delta S er kun farvet udenpå. Indeni er lyden ren.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer