EPOS er det nye navn for det, der tidligere var Sennheisers division for gaming-udstyr og erhvervshovedsæt. Og firmaet er i øvrigt pæredansk.
EPOS H6PRO ligner de headsets fra EPOS (og, inden navneskiftet, Sennheiser), vi tidligere har testet: Et stort headset med lidt kantede former. Da vi er oppe i Pro-klassen, er hovedbøjlen dog foret med kunstlæder. Det samme er kanterne af de tykke ørepuder, mens den del af puderne, der rører huden, er i blød og åndbar mikrofiber.
I modsætning til de fleste andre deltagere er ørekopperne og bøjlerne, der holder dem, ikke sorte, men i en dyb, midnatsblå metallicfarve. Det ser eksklusivt ud – men det er stadig plastic.
Mikrofonarmen er monteret på venstre ørekop, men kan vippes op. Den kan også afmonteres helt, hvis man foretrækker at bruge en ekstern mikrofon. Et drejehjul på højre ørekop justerer lydstyrken.
Der medfølger to kabler: Et langt kabel med separate stik til mikrofon og hovedtelefoner og et kortere med firepolet minijack-stik.
Kun analog forbindelse
EPOS H6PRO er det eneste rent analoge, kablede headset i testen – og samtidig blandt de dyreste. Med det udgangspunkt er EPOS bagud på point fra startstregen. Men det er kun, indtil man hører det!
Lyden er nærværende og detaljeret på en helt anden måde end nogen af de andre testdeltagere. Her får man ægte hi-fi-lyd i ørerne. Bassen er dyb og med vægt, men stadig fast og kontrolleret. Mellemtonen er åben og fri, og diskanten klar og sprød. Det er egenskaber, som vi ville forvente af kablede hovedtelefoner i mellemklassen. Men ikke af et premium-headset til gaming.
Ingen digitale features
Du får af gode grunde ikke RGB-lysshow eller haptisk feedback, for det er en rent passiv konstruktion uden indbygget elektronik. Virtuel surround-lyd må man også som udgangspunkt klare sig uden, medmindre lydkortet eller selve spillet leverer det. Og det gør det faktisk ofte.
Der hører ikke nogen software til EPOS H6PRO. EPOS har ganske vist sin egen Gaming Suite, men den virker kun med USB-headsets.
Konklusion
EPOS H6PRO er kompromisløst i sin enkelhed. Du må klare dig uden USB-forbindelse, trådløshed og sjove funktioner. Men lydkvaliteten er til gengæld så meget bedre, at den for gamere med smag for hi-fi vil udligne “manglerne”. Designet er sobert og voksent. Men til prisen kunne man godt have forventet lidt mere eksklusive materialer – f.eks. metalbøjler til ørekopperne.
Også i denne test:
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Professionelt – men ikke mageligt
Logitech Pro X Wireless er et konkurrence-headset blottet for lir og imponatoreffekter.
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Godt gæste-headset
Hvis du kun spiller lidt, eller du har brug for et låne-headset til gæster, er Turtle Beach fint.
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Til alsidige gamere
Hvis du vil spille på alle platforme, men elsker din PS5 højest, er det her headsettet for dig.
Roccat Syn Pro Air
God lyd – i ufærdig indpakning
Roccat Syn Pro Air lykkes med lydsiden, men byggekvaliteten og softwaren lader det i stikken.
Creative SXFI Air Gamer
Til de fleste platforme
Creative SXFI AIR Gamer kan bruges med de fleste spilplatforme, men skuffer på flere fronter.
Razer Kraken V3 HyperSense
Varm og rar brumbasse
Razer Kraken V3 HyperSense brummer lystigt med på lydsporet. Men det gør det på en måde, som fansene vil elske.
HyperX Cloud II Wireless 7.1
Ærligt og simpelt spil-headset
HyperX Cloud II Wireless 7.1 er skåret ind til benet. Der er de funktioner, som der er brug for – og kun dem.
Corsair HS80
Dolby Atmos og informationsoverflod
Corsair HS80 er et headset, der lydmæssigt er middelmådigt, men med god software.
Asus ROG Delta S
Behageligt og rent
Det store, behagelige Asus ROG Delta S er kun farvet udenpå. Indeni er lyden ren.