Razer laver nogle af de mest genkendelige gaming-produkter. Det gælder ikke mindst deres headsets, der oftest er store, sorte og behagelige.
En af de mest populære modeller, som fuldt ud følger denne opskrift, er Kraken, der nu er nået til version 3. Det fås i flere udgaver, hvor vi har fået “HyperSense”-udgaven til test. Det vil sige, at det har indbygget basvibrator, der skal give en ekstra fysisk fornemmelse til lydeffekterne i spillene.
Razer Kraken V3 HyperSense er som sagt et stort headset. De cirkelrunde ørekopper er rummelige og ørepuderne tykke, så de tilsammen rager 6 cm ud fra hver side af hovedet, og man føler sig som Prinsesse Leia fra Star Wars. Hovedbøjlen er af metal og foret med tykt skum, betrukket med stof og kunstlæder.
Razer Kraken V3 HyperSense er et rent kablet USB-headset. Analoge lydkilder er altså ude af billedet. Kablet er lidt stift, men er heldigvis betrukket med en vævet strømpe, der forhindrer sammenfiltring.
Alsidig software
Razers styresoftware er Razer Synapse, der er en omfattende programsuite, som dækker alle aspekter af gaming-udstyr, herunder avanceret programmering af RGB-lys. I Kraken V3’s tilfælde er lyseffekterne dog begrænset til at belyse slangelogoet på begge ørekopper i samme farve. Altså ingen mulighed for animationer mellem forskellige farvezoner.
Til gengæld er lydindstillingerne mange og velfungerende. Ud over den obligatoriske equalizer kan man vælge bashævning, normalisering af lydstyrke og fremhævelse af stemmer. Hver indstilling kan tilpasses med en skyder, hvilket gør dem betydelig mere brugbare. Razers stemmefremhævning er i øvrigt den mest velfungerende, jeg har hørt på et gaming-headset.
Mikrofonen er et kapitel for sig, og den har endda sig egen EQ – med et sæt presets til forskellige situationer. Razer tilbyder også velfungerende virtuel surround-lyd i 5.1 og 7.1 kanaler fra THX. Man kan selv justere panoreringen af kanalerne. Og det virker ikke kun med Razer-headsettet, men også med andre lydenheder – så længe hovedsættet er tilkoblet!
Hovedrystende på en vellykket måde
Den haptiske intensitet – altså hvor kraftigt vibratoren ryster – kan vælges i tre niveauer. Den laveste er så subtil, at man kan komme i tvivl om, hvorvidt vibrationerne skyldes de almindelige drivere. Den tvivl er væk i midterstillingen, der giver en underholdende rumlen på eksplosioner og skud – samt på bassen i musik. Den kraftigste indstilling er så intens, at man næsten får hovedpine af rysteriet! Og det virker distraherende, at også stemmer fører til rumlen i kraniet.
Razers haptiske feedback er i øvrigt mere sofistikeret end andre eksempler, jeg har mødt, da styrken i vibrationerne følger lyden, hvad der gør effekten lidt mere naturlig. Skræmmeeksemplet på det modsatte var den første udgave af Skullcandy Crusher, der ringede som en kirkeklokke, når først basfjedren var sat i gang.
Varm og bamset lyd
Selve lydkvaliteten i headsettet er, som vi kender Razers headsets: Varm og fyldig. Det skal forstås i den bedste forstand, da lydbilledet ikke domineres af den solide bas. Stemmer og lyde fra omgivelserne står tydeligt og ret nuanceret frem, og der er detaljer nok til at få følge med i alt, hvad der sker. Også når det går hedt til i en grad, hvor flere andre headsets mister pusten.
Alt i alt er lyden faktisk blandt de bedste (ingen slår dog EPOS). Bare på Razers lidt bamsede facon.
Konklusion
Razer Kraken V3 HyperSense er et underholdende headset, der gør det lidt sjovere at spille og se film på computerskærmen. Komforten er i top, og man kan trække sig tilbage fra verden og putte sig i den bløde polstring.
Hvis trådløshed er en høj prioritet, skal man lede andetsteds, og den haptiske feedback fordyrer også headsettet noget (der findes varianter uden). Men kombinationen af funktioner og den gode kvalitet både af app’en og på lydsiden gør Kraken V3 HyperSense til et rigtig godt bud til især PC-spillere.
Også i denne test:
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Professionelt – men ikke mageligt
Logitech Pro X Wireless er et konkurrence-headset blottet for lir og imponatoreffekter.
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Godt gæste-headset
Hvis du kun spiller lidt, eller du har brug for et låne-headset til gæster, er Turtle Beach fint.
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Til alsidige gamere
Hvis du vil spille på alle platforme, men elsker din PS5 højest, er det her headsettet for dig.
Roccat Syn Pro Air
God lyd – i ufærdig indpakning
Roccat Syn Pro Air lykkes med lydsiden, men byggekvaliteten og softwaren lader det i stikken.
Creative SXFI Air Gamer
Til de fleste platforme
Creative SXFI AIR Gamer kan bruges med de fleste spilplatforme, men skuffer på flere fronter.
HyperX Cloud II Wireless 7.1
Ærligt og simpelt spil-headset
HyperX Cloud II Wireless 7.1 er skåret ind til benet. Der er de funktioner, som der er brug for – og kun dem.
EPOS H6Pro
Nådeløst enkelt pletskud
Du får ingen digitale finesser hos EPOS. Men lyden sidder til gengæld lige i øret!
Corsair HS80
Dolby Atmos og informationsoverflod
Corsair HS80 er et headset, der lydmæssigt er middelmådigt, men med god software.
Asus ROG Delta S
Behageligt og rent
Det store, behagelige Asus ROG Delta S er kun farvet udenpå. Indeni er lyden ren.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer