Når man er på farten, er hørepropper meget mere praktiske end et par hovedtelefoner, fordi de ganske enkelt optager så lidt plads. Når de desuden er helt trådløse, slipper man for det kabelrod, der følger med kablede og semitrådløse propper, og alt er fryd og gammen.
Tidligere var batterilevetiden et problem, men nu er det ikke længere ualmindeligt med både seks, syv og endda ti timers batteritid i selve hørepropperne og derudover et par ekstra opladninger fra lomme-etuiet. Man kan med andre ord forvente omkring 20-30 timers samlet spilletid, før man får brug for en stikkontakt.
Støjreduktion eller ej
Mens de bedste trådløse hørepropper koster over 2.500 kroner, findes der også rigtig gode køb til under en tusse, som er det prisleje, vi befinder os på i denne test.
Nogle af hørepropperne har aktiv støjreduktion, som kan være praktisk, når man skal flyve eller sidde længe i en bus eller et tog. Men hvor godt fungerer det egentlig i denne prisklasse, og hvor mange penge stjæler det fra det vigtigste, nemlig lydkvalitet og lytteglæde?
Trådløse hørepropper og lyd-codecs
I denne prisklasse er det meget forskelligt, om producenterne har inkluderet støjreduktion, og man vil også se varierende brug af lydforbedrende Bluetooth-codecs som AAC og aptX. Bruger man iPhone, skal man se efter AAC, mens Android-brugere kan benytte begge. aptX lyder ofte bedst af de to, men ikke hvis hørepropperne ellers er mindre gode.
Man må altså ikke stirre sig blind på codecs, da de ikke giver nogen garanti for god lyd. Hvis produktet derimod kun kan skilte med SBC-codec’en, må man godt blive lidt skeptisk. Der skal meget til for at få rigtig god lyd ud af den.
Sikret mod fugt
Det kan være en fordel at vælge hørepropper, som er sikret mod fugt, så de kan tåle regn og en eller anden form for træning.
IPX4 er fint nok, men vil man udsætte dem for vedvarende fugtighed, kan man med fordel gå op til IPX5. Hvis X’et er skiftet ud med et tal, f.eks. IP55, betyder det, at produktet også er beskyttet mod støvpartikler og bedre beskyttet mod saltvand og dermed også sved.
Testkriterier: Lyden er vigtigst
Som altid tæller lydkvaliteten på musik højest, men vi vil også finde ud af, hvor godt stemmen går igennem under mobilsamtaler og videokonferencer.
Det er altid praktisk med multipunktstilslutning, så man kan være tilsluttet mobilen og PC’en samtidig. Så er det nemt at skifte mellem enhederne, hvis man f.eks. pludselig bliver ringet op på Zoom eller Teams. Det skal dog siges, at kun én af modellerne i denne test – Skullcandy Indy ANC – understøtter multipunkt, så man må op i pris, hvis man ønsker et større udvalg.
Batteritid er vigtigt, og vi vil selvfølgelig rose producenter, som tilføjer ekstrafunktioner, hvis det ikke forringer lydkvaliteten i nævneværdig grad.
De fleste hørepropper i dag har touch-funktioner, som kan styre musik og samtaler, men de er ofte bøvlede, sjældent brugt og ikke noget, som vi lægger særlig meget vægt på. Stemmestyring kan være smart, men forvent i høj grad, at du må tage mobilen frem, når du vil foretage dig noget.
Pasformen er vigtig, men også meget individuel og derfor svær at bedømme.
Marshall Minor III
Fedt design, tynd lyd
Marshall Minor III er blandt de sejeste trådløse hørepropper rent udseendemæssigt. Lydmæssigt snubler de desværre før målstregen.
Sudio E2
Skyhøje forventninger – indfrier ikke helt
Sudio E2 kan bl.a. prale af 3D-lyd og avancerede talemikrofoner. I realiteten er de et helt okay køb.
Belkin Soundform Rise
Ikke så brugervenlige
Belkin Soundform Rise har en god og velafbalanceret lyd på alle typer musik. Men en irriterende skavank ødelægger hele oplevelsen.
OnePlus Nord Buds
Glimrende lyd for pengene
Med Nord Buds har OnePlus undladt ekstrafunktioner og brugt pengene på det vigtigste, nemlig lyden.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungs bedste
Samsung Galaxy Buds2 gør meget rigtig godt og har en god, fyldig lyd – og for brugere af Samsung-mobiler lyder de endnu bedre.
JBL Tune 230NC
Gode til musik, endnu bedre til tale
JBL Tune 230NC har bedre talekvalitet end mange andre, og lydmæssigt står de også stærkt. Især med den gode EQ.
Urbanears Boo Tip
Bare helt okay
Urbanears Boo Tip sidder godt i ørerne og er nemme at bruge. Men de er fuldstændig blottet for spændende funktioner, og lyden er også forglemmelig.
JBL Tune 130NC
Det store røverkøb
JBL Tune 130NC er blandt de mest vellydende hørepropper til under en tusse, især efter lidt EQ-justering.
Skullcandy Indy ANC
Til dem der kan lide bas
Skullcandy Indy ANC har rigeligt med smæld i bassen, og nu er den aktive støjreduktion også endelig på plads.
Creative Outlier Pro
Prispressende multikunstner
Creative Outlier Pro retter op på sine søskendes svagheder og byder på god lyd og fantastisk batterilevetid. Men størrelsen vokser også i takt med batteriet.