De hidtil billigste helt trådløse hørepropper fra Audio-Technica er også de mest moderne. F.eks. er ATH-CK3TW de første, der oplades med USB-C i stedet for Micro USB, og den ekstra spilletid fra lade-etuiet er steget fra ni til 24 timer i forhold til andre hørepropper fra samme producent.
Hvor ATH-CKR7TW rager godt ud af ørerne og tynger ned, når man går med dem, er CK3TW langt mere strømlinede. De er dog heller ikke små, og der findes andre hørepropper med en mere diskret pasform. Men det er bestemt et skridt i den rigtige retning, og desuden er de meget mere intuitive at placere rigtigt i ørerne.
Musikken styres frem og tilbage ved at tappe på den højre høreprop, lydstyrken ved at tappe på den venstre: Ét tap for op, to for ned. Et lang tryk på en af propperne aktiverer stemmeassistenten. Audio-Technica har en app, men den understøtter ikke CK3TW. Det betyder bl.a., at man ikke kan justere lyden, men må tage til takke med det, man får.
Hørepropperne understøtter bedre Bluetooth-lyd med aptX-codec’en, men bemærk, at AAC desværre ikke understøttes, hvilket gør, at iPhone-brugere må nøjes med den lavopløste codec SBC (Sub Band Codec), der er integreret i Bluetooth-teknologien.
Lyden af Audio-Technica ATH-CK3TW
ATH-CK3TW har en bedre og mere naturlig basgengivelse end både Creative Outlier og Skullcandy Sesh Evo. Overtonerne er også mere luftige og opløste, hvilket gør, at både bund- og topregisteret på det unge unikum Eric Lus klaver lyder mere naturligt med Audio-Technica. Det er også blødere og mere behageligt at lytte til end med producentens egen topmodel, CKR7TW.
Men igen mangler der mellemtone. I iveren efter at skrue op for bassen er det vigtige mellemtoneregister trukket for meget ned, hvilket gør, at lydbillede ikke lyder afbalanceret nok. Der mangler snert i tangenterne, og kvindestemmer som f.eks. Fiona Apples mangler også det nødvendige tryk i mellemregisteret.
Når jeg skruer lidt op omkring 1 kHz i Spotify-app’en, bliver det hele meget bedre, men det er ikke nogen god løsning, for på YouTube er jeg tilbage til originalindstillingen med tabt mellemtone.
Jeg vil dog alligevel hævde, at lydkvaliteten er solid nok – det er ikke meget, der skal til. I betragtning af prisen er det godt. Og når man skruer op for lydniveauet, opleves det som mere afbalanceret. Eminems “Godzilla” bliver underholdende at lytte til.
Samtalekvaliteten på CK3TW er god, og modparten hører én klart og tydeligt. Man kan også høre sin egen stemme, men lidt forsinket, hvilket kan være irriterende.
Konklusion
Selv om Audio-Technica ATH-CK3TW ikke er perfekte, er lyden mere behagelig end på flere andre i prisklassen. Der mangler lidt mellemtone, og vi savner mulighed for at justere lyden efter egen smag. Men samlet set er det rimelig fængende, især når man spiller højt.
Pasformen er bedre end på tidligere helt trådløse hørepropper fra Audio-Technica, og endelig er batterilevetiden – især i etuiet – hvor den skal være. Samtalekvaliteten er god, selv om man hører en forsinket version af sin egen stemme i begge ører.
Alt i alt slet ikke noget dumt køb.
Også i denne test:
Skullcandy Sesh Evo
Gjør det den skal
Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.
Creative Outlier Gold
God idé, dårligt udført
Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.
Klipsch T5 True Wireless
Energisk fra kongen af hornhøjttalere
Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.
Jaybird Vista
Sportshørepropper med tryk på i bassen
Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.
Panasonic RZ-S500W
Spækket med teknologi
Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?
Beats By Dre Powerbeats Pro
Stadig blandt vores favoritter
Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.
Technics EAH-AZ70W
Prikken over det teknologiske i
Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Vores nye favorit
Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.
Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation
Luksus der endelig sidder
Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.
Jabra Elite Active 75t
Overlegne træningshørepropper
Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer