Beoplay E8 3rd Generation er den nyeste version af Bang & Olufsens helt trådløse hørepropper, som desuden kan oplades trådløst.
Problemet med forgængeren var først og fremmest, at den trådløse rækkevidde var alt for dårlig, og at trådløs støj fra andre Bluetooth-produkter påvirkede E8 2.0 negativt. Begge dele er løst nu. Og selv om der er flere dyrere hørepropper, der ikke understøtter aptX, er det afgjort et minus, hvilket B&O har taget til efterretning og endelig fået fikset.
Batterilevetiden er også kraftigt forbedret siden sidst. Fra fire til syv timer i propperne og yderligere 35 timer i etuiet mod forgængerens 12 timer. Ikke værst!
Den lille lydforsinkelse på forgængeren, som gik ud over spiloplevelsen, er ikke blevet meget bedre, selv med aptX. Hvis man vil spille, må man leve med, at lyden kommer ca. et kvart sekund efter handlingen.
Pasformen på 3rd Gen er den samme som på forgængeren. I mine ører sidder de godt, men jeg har læst, at andre synes, de er lidt problematiske.
Brugervenlighed er god, men det tager lidt tid at vænne sig til at trykke på de to hørepropper. Tryk én gang, to gange og endda tre gange for forskellige funktioner, og højre og venstre høreprop gør forskellige ting. Men man vænner sig til det.
En ting, jeg godt kan lide ved Beoplay H8, er hvordan de lukker lyd fra omgivelserne ind, når man gerne vil have det. Det gøres ved at trykke let på den venstre prop, eller man kan gøre det i mobil-app’en, her med tre forskellige grader af lydstyrke.
Omgivelserne lyder meget mere naturligt gennem E8 end med andre hørepropper, jeg har hørt med samme funktion. F.eks. Panasonic og Technics, som begge lyder lidt mere indelukket.
Aktiv støjreduktion får man derimod ikke her.
Lyden af Beoplay E8 3rd Generation
Lyden er meget lig forgængerens med god og fyldig bas, omend ikke den mest slagkraftige. Elektroniske rytmer har fylde og varme, men alligevel savner jeg, at de slår lidt hårdere, især sammenlignet med Powerbeats Pro.
Med aptX fra en Android-telefon bliver diskanten endnu mere finmasket og luftig sammenlignet med den AAC-lyd, man får fra iPhone. Men ellers er lydsignaturen den samme. Hvis man vil tilpasse lyden til ens egen smag, kan det gøres i app’en.
Det, jeg savner, er lydtryk. Det maksimale lydniveau lader faktisk til at være en smule lavere end på forgængeren, sandsynligvis for at øge batterilevetiden. Det betyder, at jeg meget sidder og spiller musik på maks., og det gør også, at klassisk musik bliver ret kedeligt. Her er Sennheiser bedre.
Samtalekvaliteten er derimod glimrende. Modtageren kan høre min stemme klart og tydeligt, ligesom med Panasonic og Technics.
Konklusion
Beoplay E8 3rd Generation er et par rigtig gode luksushørepropper. Lyden er fin med masser af luft og detaljer. Det er også rart at kunne lukke lyd fra omgivelserne ind, og samtalekvaliteten er rigtig god.
Den trådløse rækkevidde er nu endelig på niveau med de bedste, og forbindelsen er meget mere stabil end på forgængeren. aptX er langt om længe også på plads, men lydforsinkelsen er stadig næsten et kvart sekund i forhold til billedet. Det gør det lidt irriterende at spille spil.
Men alt i alt fine hørepropper og en klar forbedring i forhold til forgængeren.
Også i denne test:
Skullcandy Sesh Evo
Gjør det den skal
Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.
Creative Outlier Gold
God idé, dårligt udført
Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.
Audio-Technica ATH-CK3TW
Godt og billigt fra Audio-Technica
Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.
Klipsch T5 True Wireless
Energisk fra kongen af hornhøjttalere
Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.
Jaybird Vista
Sportshørepropper med tryk på i bassen
Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.
Panasonic RZ-S500W
Spækket med teknologi
Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?
Beats By Dre Powerbeats Pro
Stadig blandt vores favoritter
Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.
Technics EAH-AZ70W
Prikken over det teknologiske i
Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Vores nye favorit
Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.
Jabra Elite Active 75t
Overlegne træningshørepropper
Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer