TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sennheiser CX True Wireless

Flot lyd, men …

Forudsat at man kan finde nogle dutter, der passer ordentligt i ens ører, giver Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Af / 14/09/2021 - 23:50
Sennheiser CX True Wireless

Lyd & Billede mener

  • Fabelagtig lyd, hvis man kan få optimal pasform.
  • Ikke aktiv støjreduktion eller lydgennemslip. Det maksimale lydniveau kunne godt være højere. Silikonedutterne gled ofte ud af vores ører, så vi måtte ty til alternative dutter.

Jeg vil sige, at mine yndlingshørepropper stadig er Sennheiser Momentum True Wireless 2. De lyder fantastisk, sidder fint i ørerne, er delvis vandtætte og har både støjreduktion og lydgennemslip.

Men med en vejledende pris på 1.990 kroner er de ikke ligefrem billige. Derfor lancerede Sennheiser sidste år lillebror CX 400BT med meget af den samme lyd, men uden støjreduktion eller vandtæthed.

Det var dog ikke længe, de fik lov til at være på markedet, for nu er de allerede blevet afløst af CX True Wireless. Som er endnu billigere end CX 400BT og nu er delvis vandtætte (IPX4) – hvilket betyder, at man i højere grad kan træne med dem. Den opgivne batterilevetid er også steget fra syv til ni timer i propperne med to ekstra opladninger fra etuiet.

Der medfølger silikonedutter i fire størrelser – fra XS til L – hvilket burde gøre det muligt at finde nogle, der passer.

Sennheiser CX True Wireless white background
(Foto: Sennheiser)

Sennheiser CX True Wireless i praksis

Det, der overrasker mig ved Sennheiser-propperne, er at de øredutter, der passer bedst til mine ører (M), ikke sidder godt nok. Det vil sige, de tætner fint til at begynde med, men så glider de langsomt, men sikkert ud, så de ikke forsegler. Det går ud over basgengivelsen, og lyden bliver tynd og spids. De største dutter var for store og gled faktisk endnu lettere ud, og de mindre dutter forseglede ikke ordentligt.

Annonce

Jeg var nødt til at fifle lidt og skifte til nogle af mine personlige øredutter for at gennemføre testen. Comply memory-skum fungerer glimrende, så hvis du har samme problem som mig, kan jeg anbefale at købe et par af disse.

Når propperne endelig sidder ordentligt i ørerne, kvitterer de til gengæld med en lydkvalitet, som få andre i klassen kan matche. Hvor lyden er god, men diskanten lidt grovkornet på både Supra Nero-TX Pro og JBL Live Pro+, er diskanten på Sennheiser mere naturlig.

Sennheiser CX True Wireless exploded copy
(Foto: Sennheiser)

Billie Eilish kommer ud med en naturlig og pænt fyldig bas og et meget velafbalanceret lydbillede. Kvindevokaler lyder i det hele taget fint, uden skarpe sibilanter (s- og sj-lyde).

Klassisk musik lyder også fornemt, med naturtro klaver og instrumenterne rundt om, der fylder det store lydbillede ud.

Det eneste, jeg savner ved Sennheiser, er mulighed for at spille højere. Det maksimale lydniveau er lidt lavt, og man kommer ikke rigtig over “hyggeniveau”. Almindelig pop og rock, der er hårdt komprimeret, lyder højt nok, men akustiske optagelser – især klassisk musik – som er indspillet med et stort dynamisk omfang og dermed et lavere generelt lydniveau, bliver aldrig helt højt nok i mine ører.

Sennheiser CX True Wireless GeirNordby
Sennheiser CX True Wireless. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Det betyder også, at disse hørepropper vil være problematiske til flyrejser, fordi støjen fra kabinen i høj grad er lavfrekvent og derfor slippes igennem af proppernes mekaniske støjdæmpning. Uden aktiv støjreduktion, der tager sig af dette, burde man kunne kompensere ved at spille højere, men ikke her.

Talekvaliteten ved mobilopkald er udmærket; lidt skarp i mellemtonen, men tydelig nok. Noget, jeg godt kan lide, er at man kan vælge i app’en, at man kan høre sin egen stemme i hørepropperne.

Sennheiser CX True Wireless LIFESTYLE(2)
(Foto: Sennheiser)

Konklusion

Under optimale forhold er der få, som kan slå Sennheiser CX True Wireless på lydkvalitet. Lyden er naturlig og afbalanceret med flotte overtoner og en velafbalanceret bas. Gennemmusikalsk, simpelthen.

Ulempen er, at det kan være svært at finde den rigtige pasform. Øredutterne gled af sig selv ud af den tætsiddende placering i undertegnedes ører, hvilket gjorde det nødvendigt at finde mine egne, personlige øredutter frem. Derfor kan det være nødvendigt at købe ekstra dutter.

Et andet ankepunkt er, at den maksimale lydstyrke er lidt lavere end i andre hørepropper, hvilket gør, at musik med et stort dynamikområde – såsom klassisk, jazz og viser – simpelthen ikke bliver højt nok. Især ikke da hørepropperne også mangler aktiv støjreduktion.

Karakter
Sennheiser CX True Wireless
Premium

Også i denne test:

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er tydeligt, at OnePlus har brugt AirPods Pro som skabelon, men Buds Pro er så vellykkede, at de alligevel fortjener at blive betragtet som noget for sig.

Meget naturtro lyd på musik, god snert i klaver og flot klang på stemmer. Velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Okay betjening direkte på propperne og godt kvalitetsindtryk.
App’en har ingen EQ-funktion. Ingen multipunktstilslutning endnu.
Læs hele testen

Beats Studio Buds

Skuffende Beats

Vi har sjældent været så spændt på et par hørepropper til under 1.500 kroner. Og er sjældent blevet så skuffet.

Uproblematisk tilslutning. Støjreduktion og lydgennemslip, og de understøtter Spatial Audio. Bortkomne hørepropper kan findes ved hjælp af mobilen.
Spids lyd, ingen app med EQ-justering.
Læs hele testen

JBL Tour Pro+

Mulighed for lyd i top

Hvis man er lidt fiks på fingrene og stoler på sine egne ører, kan man skrue sig frem til gylden lyd med JBL Tour Pro+.

Den fine EQ giver mulighed for topsej lyd. Støjreduktion og lydgennemslip er gode tilføjelser. Trådløs opladning.
Ukorrigeret er lyden lidt fesen i mellemtonen, og klangen generelt lidt hård og kras. Ikke den bedste talekvalitet.
Læs hele testen

Supra Nero-TX Pro

Kongen af bas

Supra har taget deres glimrende billige hørepropper og givet dem aktiv støjreduktion – og endnu længere batterilevetid. Prisen er så også højere.

Heftig bas, lang samlet batterilevetid plus velfungerende støjreduktion og lydgennemslip. Ultra kompakte!
Kan opleves som lidt hårde i øvre mellemtone, især på visse kvindestemmer. Låget sidder ikke fast på lade-etuiet.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord