TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: 6 Bluetooth, in-ear hovedtelefoner

Der er ingen bånd der binder mig

Slut med sammenfiltrede ledninger. Truly Wireless er vejen frem!

Af / 11/01/2019 - 11:43
6 Bluetooth, in-ear hovedtelefoner

Der er gået et år, siden vi sidst kiggede på de helt trådløse hovedtelefoner, som i daglig tale kendes under kategorien Truly Wireless. Mange modeller er siden kommet til, ligesom flere af de producenter, vi havde med i første runde, igen melder deres ankomst med opdaterede udgaver af eksisterende modeller.

Vi kan hermed slå fast, at konceptet med helt trådløse hørepropper er kommet for at blive, ligesom teknologien lader til at blive bedre for hver generation, der går. Folk er ganske enkelt vilde med de helt trådløse propper, som mere eller mindre elegant stikker ud af ørerne og fylder dit hoved med musik.

Desværre døjer vi stadig med nogle af børnesygdommene og begrænsningerne, som var kendetegnende ved første generation, hvor eksempelvis udfald mellem de to sider var ret udbredt. Nogle modeller har stadig disse problemer, omend omfanget er blevet mindre, mens andre lader til at have løst gåden.

Et andet problem, der ligeledes er svært at komme helt til livs, er batterilevetiden. Hvordan får man så meget saft og kraft ud af de små propper som muligt uden at gå endnu mere på kompromis med størrelsen og pasformen? Især det sidste kan være et problem. Jo større og tungere propperne skal være, jo større risiko er der for, at de ikke bliver siddende i ørerne, men i stedet river sig løs og falder ud.

Netop batterilevetiden er da også et af de største ankepunkter ved de trådløse hørepropper. Selv om nogle producenter formår at overskride de magiske fire timer, er der stadig langt op til, hvad vi kan forvente af almindelige trådløse hovedtelefoner, hvor standarden ligger nærmere de otte timer. For at imødekomme dette tyer alle producenterne til den samme løsning.

Annonce

Da der dårligt kan klemmes mere end maksimalt fire-fem timer ud af selve hørepropperne, må der ekstra batterikapacitet med i det medfølgende etui. Det kan så løbende oplade propperne, når de ikke er i brug, så du i det mindste altid får fuld valuta for pengene, når du tager dem ud af etuiet. Det er en løsning, der er til at leve med, da det ud over at lade propperne op også beskytter dem, når de ikke er i brug. Disse etuier varierer i vægt, størrelse og kapacitet.

Da vi optimalt set vil have det hele så småt som muligt, er der hele tiden tale om et kompromis. Det er derfor en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man styrter ud og investerer sine sparepenge.

For lettest at kunne vælge den model, der passer til dig og dit budget, er det en god idé at stille dig selv og besvare følgende spørgsmål:

Hvad skal du bruge dem til?

Vil du kunne bruge dem til sport, eller er de alene tænkt som en luksus i hverdagen? Bruger du dem til sport og motion, stilles der ekstra krav til pasformen. Du vil jo gerne have, at de bliver siddende, når du løber eller tonser rund med frivægtene. Det er ligeledes vigtigt, at de i et vist omfang er modstandsdygtige over for fugt og sved.

Hvor vigtig er lydkvaliteten?

Med så små drivere giver det sig selv, at lydkvaliteten kan være en udfordring. Jo mindre propperne er, jo mindre plads er der til at skabe den gode lyd til dine øregange. Stiller du høje krav til lydkvaliteten, kan du risikere at måtte gå lidt på kompromis med designet.

Hvad må de koste?

Prisen på helt trådløse hovedtelefoner er faldet meget det sidste års tid, og du kan derfor i dag lettere finde modeller til under 1.000 kroner. Pris og kvalitet hænger dog stadig sammen, så vær forsigtig med kun at se på prisen, da lydkvaliteten oftest heller ikke vil være den bedste.

Har du nu også brug for, at de er helt trådløse?

Som netop illustreret er helt trådløse hovedtelefoner resultatet af et kompromis mellem især batterilevetid, pris og lydkvalitet. Kan du alligevel leve med ledningsstumpen mellem højre og venstre kanal, får du derfor stadig mest for pengene.

Optoma NuForce BE Free5

Bøvlet bekendtskab

Optoma hiver den hjem på lydkvaliteten.

Optoma BE Free5 spiller godt og dybt. Etuiet kan lade propperne op tre gange. Sidder let og fast i øregangen.
Propperne er ikke så kønne, man kan opleve udfald i lyden, og styringen med knapperne er bøvlet.
Læs hele testen

Plantronics BackBeat Fit 3100

Til sportsfolket

Plantronics egner sig både til løb, cykling og svømning.

Udmærket lyd, åbent og vandtæt design.
Det åbne design vil ikke passe alle og går ud over sættets evne til at producere dyb bas.
Læs hele testen

Jabra Elite 65t

Godt alternativ til AirPods

Jabra spiller Apple af banen og sidder samtidig godt fast.

Jabra har helt styr på batteriet, lydkvaliteten og pasformen.
Knapperne er lidt hårde at trykke på, og man kan en sjælden gang opleve udfald i lyden.
Læs hele testen

Sennheiser Momentum True Wireless

Ventetiden værd

Sennheiser spiller fuldstændig konkurrenterne af banen.

Fremragende lydkvalitet, god pasform, lækkert etui.
Styringen er lidt bøvlet, og prisen alt for høj.
Læs hele testen

SOL Republic Amps Air

Elendig eksekvering

Gå i en stor bue uden om Amps Air.

Ideen med det store batteri er god.
De sidder ikke godt, har ringe styring og lyder metallisk og mudret.
Læs hele testen

Kygo E7/900

Til hverdag og sport

Kygo sidder godt fast og spiller godt.

God pasform og glimrende lydkvalitet.
De måtte godt spille lidt højere, batteriet holde lidt længere og etuiet være lidt mindre.
Læs hele testen
Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord