TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Audeze MM-100

Lidt tam studieven

Audeze MM-100 er beregnet til studiebrug med en neutral og åben lyd. Vi vil bare gerne have lidt mere dynamik.

Af / 10/06/2024 - 12:05
Audeze MM-100

Lyd & Billede mener

  • Præcis og detaljeret. Lyder godt. God komfort.
  • Noget tam dynamik. Krop og punch i bassen kommer kun frem med en god forstærker.

Audeze MM-100 er en åben hovedtelefon med planarmagnetiske drivere, der er designet til studiebrug. Men også til hjemmebrugere, der ønsker en neutral lydgengivelse.

Byggekvaliteten er solid med chassis af magnesium, aluminium og stål. Ørepuderne er ekstra store og bløde, og sammen med den justerbare hovedbøjle i læder giver det en behagelig pasform. På trods af en relativt høj vægt på næsten 500 gram.

MM-100 har et 1,5 meter langt kabel med et 6,3 mm ubalanceret stik, og der medfølger et adapterkabel til 3,5 mm minijack. Kablet sættes i øvrigt i den venstre ørekop, men der er også et stik i den højre til tredjeparts balancerede kabler.

Audeze-MM-100-In-The-Box
Audeze MM-100 leveres med solide materialer i kabinettet og behagelige ørepuder. Et ubalanceret kabel med 6,3 mm-stik og en 3,5 mm-adapter medfølger. (Foto: Audeze)

Lyden af Audeze MM-100

Hovedtelefonerne lyder pænt og neutralt, men samtidig lidt kedeligt, fra hovedtelefonudgangen på Hegel H120. Lizzo får ikke meget punch i rytmesektionen, og hans stemme er også lidt tynd. Det bliver meget bedre med Auralic Taurus-hovedtelefonforstærkeren. Hvis du vil underholdes, skal du have en ekstern forstærker!

Den lyder altid detaljeret, og med ekstra kraft er der også en dejlig varme i bassen. Men selv gennem en Taurus mangler der dynamik og engagement i forhold til de hårdeste konkurrenter.

Annonce
Læs også En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".

På det akustiske nummer “Exile” har Taylor Swift en fantastisk klang i hele vokalområdet, mens stemmen fra Justin Vernon fra Bon Iver også lyder fyldig og behagelig. Kontrabassen på Hoff Ensembles “Polarity” kommer fint igennem med god separation og detaljer. Selvom lyden aldrig er så stor som med Neumann NDH 30, er klangfarven på klaveret og trommerne overbevisende.

Audeze-MM-100 hero
(Foto: Audeze)

Konklusion

Audeze MM-100 giver masser af detaljer og præcision i mellemtonen og diskanten samt imponerende kontrol over mikrodetaljer. De er også behagelige at have på hovedet. Desværre ødelægger en lidt livløs basgengivelse og et trangt lydbillede helhedsindtrykket. Vi savner mere dynamik, temperament og rumfornemmelse.

Til det tekniske og neutrale aspekt af mixning og mastering kan MM-100 fungere godt. Men vi synes, at der er flere af de andre, der tilføjer mere liv og musikalsk nydelse.

Karakter
Audeze MM-100
Premium

Også i denne test:

Sennheiser HD 650

Stadig med i toppen

Sennheiser HD 650 begynder at nærme sig klassikerstatus. Selv efter 20 år på markedet står den sig godt i forhold til nyere konkurrenter.

God lyd i hele frekvensområdet, uden overdrivelse. Behagelig at have på i lang tid. Fremragende bygge- og materialekvalitet. Rimelig pris.
Lidt tilbageholdende dynamik. Mellemtonen kunne være mere fremtrædende.
Læs hele testen

Sony MDR-MV1

Sikke en dynamik!

Sony MDR-MV1 leverer varen til både almindelige lydentusiaster og professionelle lydteknikere, som ønsker ærlige hovedtelefoner, der er nemme at betjene.

Superkomfortable hovedtelefoner med ærlig musikgengivelse. Nemme at betjene.
Indtrykket af byggekvalitet er ikke helt i overensstemmelse med prisen. Ikke så fintmasket lyd som hos nogle konkurrenter.
Læs hele testen

Hifiman Edition XS

Som et nypudset vindue

Hifiman tilbyder den mest detaljerede og åbne lyd i sin prisklasse.

Fokuseret og detaljeret lyd med masser af luft og fine nuancer. Smuk klangfarve og en stemmeføring, der giver os gåsehud.
Mangler lidt dynamisk kontrast.
Læs hele testen

FiiO FT5

Forbløffende afbalanceret lyd

FiiOs første åbne planar-hovedtelefon, FT5, er så tæt på perfekt, at vi næsten blev overraskede.

Usædvanligt fyldigt og dynamisk lydbillede. Spiller bas med en autoritet, der er sjælden for denne type hovedtelefoner. Solidt bygget og behagelig at have på. Godt udstyret.
Ikke så luftig og åben i toppen.
Læs hele testen

Neumann NDH 30

Studielyd til hjemmebrug

Neumann overrasker med en usædvanlig afbalanceret allrounder i NDH 30.

Smuk balance og god dynamisk kontrast. Spiller bas med kontrolleret autoritet, klangfuld mellemtone og transparent lydbillede.
Lidt afslappet på de hurtigste transienter.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Dyson-hovedtelefoner imponerer og skuffer

Styr udenom hørepropper fra Temu

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren