Det er ikke overraskende, at Neumanns hovedtelefoner lyder så godt – de kommer trods alt fra en producent, der har specialiseret sig i lydudstyr til studiebrug. Vi troede, at de ville lyde ligesom en monitor. Meget præcis, men lidt tør, måske slet ikke noget, som musikelskere ville foretrække. Men det gør de ikke.
Ligesom de andre hovedtelefoner i testen er disse også åbne, og kopperne er store nok til at passe fint rundt om øret, og komforten er god. Den dynamiske enhed er kun 38 mm, men vi bemærkede ikke, at det lød tyndt eller tamt i bassen. Tværtimod, faktisk. Vi fandt også ud af, at de er relativt nemme at drive og fungerer perfekt direkte fra hovedtelefonstikket på en Mac. Men da vi tilsluttede dem til Hegel-forstærkeren, blev lydbilledet både løftet og åbnet betydeligt. Kablet er i øvrigt aftageligt, og hovedtelefonerne er blandt de få i denne test, der faktisk kan foldes sammen, så de er lettere at transportere.
Lyden af Neumann NDH 30
Man ved, at det virker, når man får gåsehud, når man lytter til musik. På “Exile” lyder det virkelig, virkelig godt. Lyden er velafbalanceret og kompleks. Den lyder rigtig godt, uanset hvad du spiller, og du kan se, at det er en rigtig god allround-hovedtelefon. For den fungerer på en måde til alt. På Jan Gunnar Hoff-ensemblet lyder den ikke som en dynamisk hovedtelefon, hvilket viser, at den har kvaliteter, som for eksempel Sony ikke har.
– På “Polarity” bemærker man, at transienterne er lidt dæmpede, den er ikke så hurtig som en planarmagnetisk hovedtelefon, men lydbilledet er åbent med smuk lyd fra toppen og hele vejen ned.
– Med andre ord er jeg villig til at give afkald på en smule sprødhed i lydbilledet for at få den dejlige, varme lyd, som også gør det lidt mere behageligt at lytte til musik,” siger Geir.
Lizzos sang er en fornøjelse med Neumann-hovedtelefonerne, hvor guitaren sidder som et pletskud i lydbilledet. Der er god punch og dynamik, og samtidig leverer Neumann en dejlig, solid bas – det er simpelthen sjovt at lytte til. Måske kunne der være tilføjet luft her, men det er ikke vigtigt i denne type musik. Her er det vigtigere, at man er engageret, at man synes, det er dansabelt, og det er det bestemt. Der er ikke noget, der stikker ud, hverken lydmæssigt eller farvemæssigt. Samtidig er der heller ikke noget, der mangler.
Konklusion
Neumann NDH 30 er de bedste allround-hovedtelefoner i testen. De mangler lidt i transientrespons, men de er så velafbalancerede og så åbne og dynamiske, at de er velegnede til alt, hvad du kan forestille dig at bruge dem til. Det er ikke kun i et indspilningsstudie, at de kommer til deres ret. Læn dig tilbage og lyt til noget, du har glædet dig til, sæt hovedtelefonerne på hovedet og nyd noget af den bedste lyd, du kan få til prisen.
Også i denne test:
Sennheiser HD 650
Stadig med i toppen
Sennheiser HD 650 begynder at nærme sig klassikerstatus. Selv efter 20 år på markedet står den sig godt i forhold til nyere konkurrenter.
Sony MDR-MV1
Sikke en dynamik!
Sony MDR-MV1 leverer varen til både almindelige lydentusiaster og professionelle lydteknikere, som ønsker ærlige hovedtelefoner, der er nemme at betjene.
Hifiman Edition XS
Som et nypudset vindue
Hifiman tilbyder den mest detaljerede og åbne lyd i sin prisklasse.
Audeze MM-100
Lidt tam studieven
Audeze MM-100 er beregnet til studiebrug med en neutral og åben lyd. Vi vil bare gerne have lidt mere dynamik.
FiiO FT5
Forbløffende afbalanceret lyd
FiiOs første åbne planar-hovedtelefon, FT5, er så tæt på perfekt, at vi næsten blev overraskede.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer