JBL har et stort udvalg af både hovedtelefoner og hørepropper i alle kategorier. De har været gode til at lave hørepropper, der passer de fleste, f.eks. de vellykkede sportshørepropper JBL Reflect Contour 2. De er tidligere kommet med en række varianter af helt trådløse hørepropper, men JBL Tune 220TWS er de første øresnegle. Hvilket vil sige, at de er udformet ligesom Apple AirPods, men JBL tilbyder fire farvevarianter.
At det er øresnegle, betyder at de sidder yderligt i øret uden propper, der går ind i øregangen. Hvilket er godt for dem, der synes, dette er ubehageligt. Det er også godt til at lukke omgivende lyd ind, hvis man skal bruge dem i trafikken. Men til forskel fra AirPods virker Tune 220TWS plasticagtige og hårde, hvilket gør, at de ikke føles specielt behagelige i ørerne. I hvert fald ikke for undertegnede.
Da de ikke er lige så store som en del andre hørepropper i testen, er der heller ikke blevet plads til et særlig stort batteri. Batterilevetiden er faktisk endnu kortere end på AirPods, hvilket heller ikke er imponerende i dette selskab. Underligt nok har lade-etuiet også et mindre batteri, selv om etuiet er større end Apples. Desuden lades det op med det gamle Micro USB-stik.
Det kan være svært at få ordentlig touch-betjening på så små øresnegle, især hvis man vil holde prisen nede. JBL har da også valgt fysiske knapper i stedet. De er lidt små, hvilket gør, at man fumler rundt for at finde dem. Hvilket igen betyder, at det er nemt at skubbe propperne ud af position. Og man kan ikke justere volumen på knapperne.
Der er heller ikke nogen mobil-app til at justere lyden. Det kunnet ellers måske have redde musikoplevelsen. Problemet med øresnegle er nemlig, at man ikke får nogen forsegling af øregangene, og så forsvinder bassen ud af bagvejen. Derfor lyder Tune 220 tyndt og livløst uden ordentlig basgengivelse. Hvilket også er et problem for AirPods, men ikke så meget som her.
Konklusion
Hvis man ikke kan lide at have propper inde i øregangene, er øresnegle sagen. Og hvis man ikke vil spendere den betragtelige sum, som Apple kræver, kan det være fristende at se på JBL’s væsentlig mere tegnebogsvenlige variant.
Men her får man så også kun, hvad man betaler for. Tune 220 er ikke nær så behagelige, har dårligere batterilevetid, er ikke så nemme i brug og lyder ikke lige så godt. Lidt for mange kompromiser, med andre ord.
Også i denne test:
Braven Flye Sport Rush
Robuste hørepropper der ikke når helt i mål
Bravens sportshørepropper holder længe og lyder godt, men passer ikke til alles ører.
Jays m-Seven True Wireless
Musikalske hørepropper der spiller længe
Jays første helt trådløse hørepropper holder hele dagen og byder på god lyd.
Sudio Tolv
Et skridt frem og to tilbage for Sudio
Luksuriøse hørepropper, der desværre ikke lyder lige så godt, som de ser ud.
Supra Nero TX
Et virkelig godt køb
At helt trådløse hørepropper til under en tusse kunne være så gode, havde vi ikke troet.
Urbanista Athens
Sportshørepropper med benhård bas
Testens mest resistente hørepropper lyder lidt for barskt til deres eget bedste.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer