annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
Gruppetest:

6 helt trådløse hørepropper

annonce

Fuld frihed med total trådløshed

Med helt trådløse hørepropper bliver musik-
lytningen mere fleksibel end nogensinde.

Nu, hvor færre og færre smartphones har hovedtelefonudgang, er der flere og flere, der tager skridtet til trådløse høretelefoner. Enten store hørebøffer eller små hørepropper med ledning imellem. Men hvis man vil have maksimal fleksibilitet, er der ikke noget, der slår helt trådløse hørepropper. De har slet ikke ledning, men kommunikerer også trådløst indbyrdes.

Apple revolutionerede produkttypen med AirPods fra 2017. Det var de første, der havde ordentlig batterilevetid og god opkobling, og var nemme i brug. Men konkurrenterne har arbejdet hårdt på at indhente dem, og årets modeller er bedre end nogensinde.

Det skal du tænke over

Der er mange parametre at tage hensyn til, når man skal vælge trådløse hørepropper. Hvad er vigtigt for andre, er måske ikke sagen for dig. Så her er nogle gode råd fra os, der har testet snesevis af hørepropper.

Fordi propperne er så små, er der ikke plads til store batterier. Afhængigt af hvor energieffektiv elektronik producenten har formået at lave, varierer batterilevetiden meget. Vi har set alt mellem tre og seks timers lytning pr. opladning.

Skal man bruge hørepropperne på en lang togtur eller en hel arbejdsdag, er det selvfølgelig irriterende, hvis man er nødt til at lade dem op undervejs. Men hvis man kun skal bruge til dem på vej til arbejde og måske i fitnesscenteret efter fyraften, er det et mindre problem. Proppernes etui har nemlig et indbygget batteri, der kan lade dem op to-tre gange. Mange har desuden hurtigopladning, så man kan få en time eller to mere efter bare fem til 15 minutter.

Fordi alles ører er forskellige, er pasformen meget varieret. Jo flere forskellige typer og størrelser af øredutter der følger med, jo bedre. Hvis du ofte har problemer med propper, der falder ud, så køb nogle, der også har “vinger”, som holder dem fast i det ydre øre.

Mange oplever propper, der går ind i øregangene, som ubehagelige. Så er høresnegle, der kun sidder i det ydre øre, en mulighed. Eksempler herpå i denne test er Apples og Urbanistas modeller.

Hvis man primært skal bruge hørepropperne til at tale i telefon, er det vigtigt, at de reagerer og forbinder hurtigt, at de er lette at sætte i ørerne og nemme at håndtere. Støjreduktion på mikrofonen er også praktisk, hvis der er meget larm i omgivelserne.

Hvis man derimod mest skal høre musik, er det vigtigt, at de slutter tæt, så man får en god basgengivelse. Det er også rart med en app til mobilen, så man kan justere equalizeren.

Testkriterier

Vi har bedt producenterne om testeksemplarer af helt trådløse hørepropmodeller fra i år. Vi har vurderet proppernes pasform og komfort, betjening og funktioner. Batterilevetid og ladetid er også noteret. Endelig har vi spillet en varieret playliste med forskellige musikgenrer i den bedste tilgængelige kvalitet.

Produkter i testen
Apple AirPods with Wireless Charging Case
Mere fleksible end nogensinde
Da Apple begyndte at satse på trådløs opladning, var vi mange, der ihukom den lovede AirPower – en plade, hvor man kunne oplade sin iPhone, sit Apple Watch og sine AirPods. Den blev ganske vist aldrig lanceret, men nu er AirPods 2 her med deres trådløse lade-etui. På overfladen ser der ikke ud til at være sket så meget andet, bortset fra at der nu en lille lampe på etuiet, så man kan se, at det er ved at lade propperne op. Men indvendig er der faktisk meget nyt. Den nye H1-chip giver hurtigere skift mellem enheder og er mere…...
Huawei Freebuds Lite
Solide men kedelige
I forbindelse med lanceringen af Huawei P30 Pro fremviste producenten ikke bare det matchende Watch GT Active, men også – lidt på sidelinjen – de trådløse hørepropper Freebuds Lite. Da Huawei ikke ligefrem er kendt for høretelefoner, så vi frem til at teste dem. Og nu har vi så fået fingre i et af de første eksemplarer. Udformningen er lidt anderledes. På den ene side går de ind i øregangene ligesom de mere knapformede propper i testen. På den anden side har de et “skaft” ligesom Apples AirPods. Huawei siger, at designet er inspireret af en golfkølle. Det kan diskuteres,…...
Jaybird Run XT
Viser hvordan det skal gøres
Jaybird har været blandt vores favoritter i tidligere tests af træningshørepropper, f.eks. de fremragende Tarah Pro. Jaybird Run XT er en opdateret version af de tidligere Run, med forbedret vandtæthed. Den komplicerede form kan virke lidt afskrækkende, men de føles faktisk ikke klodsede. De fås i sort og gul eller grå og blå. Frem for alt er de helt vandtætte til forskel fra konkurrenterne i testen, som højst kan tåle en vandstråle. Det, sammen med pasformen, gør dem velegnede til træning. En stemme i propperne leder dig gennem opsætningen. Når der er forbindelse, bruger man Jaybird-app’en, som har fremragende instruktioner…...
Samsung Galaxy Buds
Endelig gode Samsung-hørepropper
Samsung har tidligere eksperimenteret med mindre vellykkede trådløse sportshørepropper kaldet Gear IconX. Med Buds har de givet pokker i sportsfunktionerne og nøjedes med hørepropper til musik, hvilket viser sig at være en god idé. Så længe man har SmartThings-app’en installeret på sin Samsung-mobil, er opsætningen af Buds lige så let som med AirPods på iPhone. En notits popper op og fortæller, at propperne er registreret, og så er det bare at bekræfte parringen. Betjeningen med Galaxy Wearable-app’en – der kun findes til Android – er glimrende. Man kan let se batteristatus, indstille, hvad touch-kontrollerne på propperne skal gøre, og hvilke…...
Skullcandy Indy
Ikke guf for ørerne
Skullcandy Indy er ikke ligefrem de pæneste eller mest fleksible hørepropper i testen. Selve propperne er på størrelse med Galaxy Buds, men har desuden et skaft, der stikker ud, ligesom AirPods. Det giver et klodset indtryk og er næppe noget, man gerne vil ses med ude i byen. Designet virker også anonymt og kedeligt, i direkte modsætning til de frække hovedtelefoner, vi er vant til fra Skullcandy. Der medfølger silikonedutter i tre forskellige størrelser, så man kan få den bedst mulige forsegling i ørerne. Desuden et par diminutive vinger kaldet Stability Gels, der skal få dem til at sidde bedre.…...
Urbanista Stockholm
Stilfuld AirPods- klon
Urbanista har gjort sig bemærket med cool urbane hovedtelefoner, der også har glimrende lyd og ovenikøbet til en god pris. F.eks. de testvindende Seattle Wireless. Og Urbanista Stockholm holder virkelig stilen. Det er de eneste, der kan måle sig med Apple på afpillet stilrenhed. Ud over hvid fås de dog også i sort, en sober mørkegrøn og rosa guld. Ligesom AirPods er det øresnegle, der sidder i det ydre øre, snarere end propper, der går ind i øregangen. De, der oplever sidstnævnte som ubehageligt, vil derfor kunne lide udformningen og komforten. Fordi Stockholm ikke har nogen form for silikonedutter eller…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+ sender dig direkte i stillekupeen eller forrest i flyet på Business Class, uanset hvor du i virkeligheden befinder dig.

  Tilføj som favorit
  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Sennheiser IE 80S BT er trådløse hørepropper til dem, der kun vil have det bedste.Tilføj som favorit
  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Med NC 700 har Bose denne gang gjort deres aller, aller… næstbedste.

  Tilføj som favorit
  Ollo Audio HPS S4

  Ollo Audio HPS S4

  Slovenske Ollo har lavet et sæt rustikke hovedtelefoner, der gør sig lige godt i lydstudiet og herreværelset.

  Tilføj som favorit
  RHA T20 Wireless

  RHA T20 Wireless

  RHA har klippet kablerne på deres bedste hørepropper. Resultatet er opsigtsvækkende godt.

  Tilføj som favorit
  RHA MA650i Lightning

  RHA MA650i Lightning

  De bedste hørepropper til iPhone er et røverkøb.

  Tilføj som favorit
  Sony WF-1000XM3

  Sony WF-1000XM3

  Sony nye ANC-propper får de fleste af kvaliteterne fra de fuldvoksne støjdæmpende hovedtelefoner med ned i det kabelfrie miniformat.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu