Med mere end 10 millioner enheder er HyperX en af de største leverandører af gaming-headsets. Og i reglen får man meget for en rigtig tilgængelig pris.
HyperX Cloud Orbit S er firmaets hidtil dyreste gaming-hovedsæt. Det er også anderledes på et andet punkt. Al indmaden er nemlig leveret af Audeze, der mest er kendt for sine high-end-hovedtelefoner, men som også står bag Audeze Mobius, der vandt prisen som Årets Gaming-Headset i 2019. Og Cloud Orbit S er i virkeligheden et Mobius i forklædning.
I stedet for almindelige dynamiske drivere, som er almindelige højttaler-enheder i miniudgave, bruges såkaldt planmagnetiske drivere, hvor svingspolen er indstøbt som tråde i hele membranfladen, der er udspændt foran en magnet. Det giver en gengivelse, der ligger tæt på elektrostathøjttalere.
En anden feature er surround-teknologien Waves NX, som ikke blot giver virtuel 7.1 surround-lyd, men også placerer lyden i et fast punkt foran lytteren. Sådan at stereobilledet bliver stående, selv om man drejer hovedet! Det sker ved hjælp en positionssensor, der aflæser hovedets placering 1.000 gange i sekundet. Det, og en masse DSP-kraft og digital magi.
Det er lidt overraskende, at Audeze tilbyder sin teknologi til HyperX, da man med undtagelse af Bluetooth får alt det, der er i Mobius – bare lidt billigere. Men Audeze har givetvis regnet sig frem til, at de vil sælge mere som underleverandør til en af markedets største producenter af gaming-headsets, end de vil sælge på egen hånd som relativt ukendt leverandør med ét dyrt produkt på programmet. Uanset hvor fantastisk dette produkt ellers er.
Med det udgangspunkt er det ikke mærkeligt, at lyden mere end blot minder om den, som jeg kender fra Audeze Mobius. Samme præcision, når det gælder de bittesmå detaljer. Samme åbenhed og lethed. Samme magt, når de 10 cm store ovale membraner spiller bas. Og samme undren over, at jeg er vidne til et sansebedrag, når lyden står foran mig ved skærmen.
En lille forskel er der dog. HyperX har tilsyneladende bedt Waves om at skrue en smule ned for rumklangen i det virtuelle rum. Det betyder, at gengivelsen lyder lidt mindre af højttalere og lidt mere af hovedtelefoner. Men stadig med et fast stereoperspektiv.
Konklusion
Med kombinationen af Audezes planmagnetiske drivere, Waves’ NX-surround-teknologi og HyperX’ priser er Cloud Orbit S en vinder, som er umulig at slå af banen. Selv om alle headsets i testen har god lyd – og nogle endda rigtig god – er der ingen, der når op på dette niveau. Og det kunstige stereoperspektiv fra Waves NX giver rigtig meget mening til spil, da det betyder, at lydbilledet altid passer med det, man ser på skærmen.
Også i denne test:
Sennheiser GSP 670
Sci-fi-stil og hi-fi-lyd
Sennheisers tungeste gaming-headset har god lyd, fin software og en middelmådig bærekomfort.
Razer Nari Ultimate
Bamsede brumbasser
Razer kender sine kunder, og de bliver ikke skuffede over det store sjove headset.
Audio-Technica ATH-G1WL
Minimalistisk headset til voksne
Audio-Technica taler til midaldrende hi-fi-nørder, der også kan lide at spille.
Asus ROG Theta 7.1
Ægte surround på hovedet
Glem virtuel surround-lyd: Asus spænder et helt 7.1-anlæg på hovedet af dig!
Astro A50
Komfortabelt og bøvlet
Astros topmodel er en fryd af have på og en fornøjelse at lytte til. Men man skal kæmpe for at nå så langt.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer