Det bedste træningspas er det, der bliver til noget. Og min personlige erfaring er, at jeg selv skal skabe inspirationen – ikke vente på, at den indfinder sig. Jeg kommer langt med et par gode hørepropper, der sidder godt i ørerne, er nemme at bruge og formår at levere min yndlingsmusik. Så bliver træningen klaret, selv om det kneb med både motivationen og lysten til at begynde med.
Men hvordan definerer man så et par gode træningshørepropper? Pasformen er selvfølgelig vigtig. De skal sidde så godt i ørerne, at de ikke falder ud, men samtidig må de ikke sidde så hårdt fast, at det gør ondt. Fokus skal helst være på selve træningen – ikke på at fumle med hørepropperne!
Personligt synes jeg, at det er et problem, at man oftest ikke har mulighed for at prøve hørepropperne før køb. Det har selvfølgelig med hygiejne at gøre, men det er samtidig helt afgørende, at propperne ikke falder ud eller gør ondt. Musikgengivelsen kan jo være nok så god, hvis hørepropperne bliver liggende i etuiet, fordi du er bange for at tabe dem undervejs, fordi de sidder for fast, eller måske slet ikke passer til dine ører. Og det er da træls, hvis du har brugt mellem 1.000 – 2.000 kroner for dem.
Det kan selvfølgelig være, at du har flere forskellige typer til forskellige lejligheder. Et par til turen til og fra arbejde, et andet par til løbeturen, og et tredje par når du sidder hjemme i sofaen med et glas rødvin i hånden og en podcast i ørerne. Men min erfaring er, at man i 9 ud af 10 tilfælde har ét par høretelefoner, som skal kunne bruges til det hele. Derfor er det også ekstra vigtigt, at hørepropperne kan skylles af, så de holdes friske.
Musik er en subjektiv oplevelse, og smag og behag er forskelligt … nogle foretrækker rumlen og bas, mens andre vil have en diskant, der næsten skærer i ørerne. Det betyder naturligvis, at det er rarest med hørepropper, hvor man kan justere lyden, så den passer til ens egne ønsker og præferencer.
Sådan har jeg testet
Alle hørepropper er brugt sammen med min mobiltelefon og har skullet følge med i hverdagen. De har fået lov til at komme med på svedige træningspas, til roligere yoga og på gåture. Her har det været vigtigt, at de sad godt i ørerne og ikke risikerede at falde ud eller gjorde ondt at have i.
Det er også en vigtig parameter i testen, at de var brugervenlige og ikke flyttede fokus fra selve opgaven: træningssessionen.
Jeg har spillet musik fra forskellige streamingtjenester, og selv om jeg primært har testet hørepropperne til træningsbrug, har jeg også lyttet til lydbøger. I de fleste (alle?) tilfælde er det muligt at tilpasse lydbilledet til personlig smag, men nogle gange er det alligevel ikke nok. Personligt vil jeg have en spilleglad høreprop, der formidler engagement, pep og drive frem for en 100 procent ‘korrekt’ musikgengivelse.
Hørepropperne er brugt både indendørs og udendørs, og jeg har også brugt dem til mobilsamtaler med varierende succes.
Jabra Elite 4 Active
Spilleglæde til en god pris
Hvad har testens billigste hørepropper at tilbyde? Jabra er ingen nybegynder, så forventningerne er ganske høje.
Jabra Elite 7 Active
Ørerne blev glade
Når man er testens dyreste, har man en hel del at skulle bevise.
Adidas FWD-02 Sport True
Superb pasform – og intet andet
Adidas er gode til design, og her har kreativiteten haft frit løb. Måske endda lidt for meget.
Sennheiser Sport True Wireless
Fed lyd - kantet pasform
Sennheiser er bestemt ingen rookie, når det gælder lyd – hvilket de også beviser her. Men rækker det til en plads øverst på podiet?
JBL Reflect Flow Pro
For dig med store ører
JBL har to deltagere i testen – denne har det dyreste prisskilt.
JBL Reflect Aero
For dig, som elsker at spille højt
Denne høreprop har et noget lavere prisskilt end sin konkurrent fra samme mærke. Er det godt eller skidt, monstro?