Det er ikke nogen hemmelighed, at vores – og mange andres – reference inden for støjreducerende hovedtelefoner er Sony WH-1000XM3. Med det i baghovedet kan man let få den mistanke, at Sony WH-XB900N er en lillebror.
Man får en stofpose til at opbevare dem i stedet for et etui. Lydkablet er det samme, men der følger ikke nogen flyadapter med. Derimod har de også moderne USB-C-opladning.
Konstruktion og komfort
XB900N minder ikke bare om 1000XM3; de kunne være lavet i samme støbeform. De fås i samme sorte farve, men alternativet er blå i stedet for sølv. Hovedtelefonerne kan både lægges fladt og foldes sammen. Dermed kan man selv vælge, på hvilken led de passer bedst i bagagen.
Kvalitetsfølelsen er glimrende, og eftersom Sony har kopieret konstruktionen fra luksusmodellen, er vi trygge ved holdbarheden. Polstringen er også genkendelig, selv om puderne ikke har memory-skum, og de er behagelige selv ved længere tids brug.
Funktioner og betjening
Hovedtelefonerne oplades med samme USB-C-kabel som mobilen, og ti minutters hurtigopladning giver en times lyttetid. Sony er kendt for at gå all-in med funktioner, og XB900N er ingen undtagelse. De betjenes hovedsagelig med touch-kontroller, som for en gangs skyld fungerer godt.
Alle funktioner styres fra den fremragende app, såsom automatisk niveau for støjreduktionen, surround-lyd, 360 graders lyd, lydforbedringer, programmering af knapper samt EQ-justering.
Lydkvalitet og støjreduktion
Sidstnævnte kan være en redningskrans, da XB i navnet står for Xtra Bas, og det er ikke nogen overdrivelse. Hvis man elsker pumpende bas, er det en fordel, men de fleste andre bør skrue ned for den. Så får man nemlig en aldeles glimrende lydkvalitet.
Støjreduktion er også bedre end forventet i denne klasse. Den når selvfølgelig ikke op på samme niveau som storebror, men XB900N har helt klart lånt teknologi og erfaringer. Heldigvis påvirker støjreduktionen heller ikke lydkvaliteten særlig meget.
App’en har alle de funktioner, man kan tænke sig. (Foto: Sony)
Konklusion
Hvis Sonys luksusmodel WH-1000XM3 er kongen af støjreduktion, så er WH-XB900N den oprørske prins. Fordi de har samme udformning, sidder de behageligt endnu længere, batterilevetiden er fremragende, og betjeningen er overraskende god trods touch-kontroller.
App’en indeholder flere funktioner, end man vidste, at man havde brug for, men frem for alt kan man justere bassen. Det er nemlig det eneste, vi har at udsætte på dem, når det gælder lyden. Støjreduktionen er også klart bedre end gennemsnittet.
Også i denne test:
Jays q-Seven Wireless
Jays gør det meste rigtigt i første forsøg
Imponerende, at man både kan få god lyd og okay støjreduktion til denne pris.
JBL Live 650BTNC
Street-hørebøffer fulde af modsigelser
Med lige så mange ulemper som fordele er det svært at anbefale Live 650BTNC.
Philips PH805
Philips er tilbage med prisgunstige hovedtelefoner
PH805 lyder godt til prisen, også selv om de ikke havde haft støjreduktion.
Pioneer SE-S6BN
Mere til pendling end lange flyture
Pionerers hovedtelefoner passer godt til byliv, men er ikke de mest effektive til at dæmpe støj.
Sennheiser HD 450BT
Sennheiser spiller sikkert og bevarer føringen
Den opdaterede udgave af Sennheisers billigste NC-hovedtelefoner er et trygt køb.
Supra Nitro-X BT
Snublende tæt på sejren
Supra løber forbi konkurrent efter konkurrent, men snubler desværre på mållinjen.