Amerikanske Turtle Beach har lavet lydudstyr til computere i længere tid end nogen anden. Tidligere drejede det sig om lydkort i den høje ende af skalaen, men de sidste mange år har de især specialiseret sig i gaming-headsets.
Turtle Beach Stealth 600 laves i to versioner til henholdsvis Xbox One og PlayStation 4. Begge er trådløse, men PS4-udgaven leveres med en USB-sender, mens Xbox-udgaven bruger Xbox’ egen trådløse standard. PS4-udgaven kan desuden bruges med pc.
Turtle Beach Stealth 600 har to rækker lydindstillingsknapper, der skal give en fordel i spil. Den ene – kaldet “Superhuman Hearing” – forstærker de svageste lyde (altså en slags kompression), så det bliver lettere at opdage f.eks. fjender, der kommer listende eller lader deres våben. Den anden knap vælger imellem fremhævning af bassen, fremhævning af både bas og diskant, vokal-boost (mellemtone) og “Signature Sound”.
Selve headsettet består af et par ovale ørekopper i matsort plastic med farvebesætning. Hovedbøjlen og den drejelige mikrofon er i plast, og helheden forekommer en anelse billig. Men det virker, selv om ørekopperne sidder lidt stramt.
Lyden
I indstillingen Signature Sound, der er det tætteste, Stealth 600 kommer på at være neutralt, er lyden rigtig velafbalanceret og tydelig. Lydbilledet hælder lidt mod det varme, men det hele kommer med, og gengivelsen er klar og uforvrænget. Det ændrer sig selvfølgelig, når man begynder at lege med boost-knappen og giver bas, diskant eller mellemtone en ekstra spand kul. Og med Superhuman Hearing slået til skal man holde sig fra at lytte til musik. Men det er heller ikke formålet med funktionen – eller med Stealth 600-sættet i det hele taget. Det handler ikke om at nyde helheden, men om at opfange den mindste detalje i omgivelserne, mens du sveddryppende gemmer dig bag en halvt sammenstyrtet mur.
Konklusion
Turtle Beach Stealth 600 er et rigtig glimrende headset til spillere, der vil have et ekstra forspring på slagmarken i skydespil. Den ekstra forstærkning af de svageste lyde virker efter hensigten. Og trods lidt plasticagtig stivhed sidder hovedsættet udmærket og bekvemt. At det dertil er trådløst, er et stort ekstra plus. Når headsettet ikke høster topkarakter, skyldes det, at man kan få endnu bedre deals andre steder, fordi nogle ældre topmodeller sælges til nedsat pris.
Også i denne test:
SteelSeries Arctis 5
Kan konkurrere med de bedste
SteelSeries giver deres egen flagskibsmodel blandt gaming-headsets nådesløs kamp til stregen.
Kingston HyperX Cloud Alpha
Hovedsæt til alfa-gamere
No-nonsense headset til dem, der bare vil have god lyd og høj mekanisk kvalitet.
HP Omen 800
Lækkert, men dunkelt
HP Omen 800 er både blødt og behageligt at have på og høre på. Men lyden er for mørk.
Logitech G933 Artemis Spectrum
Gennemtænkt teknik
Logitechs topmodel har alle de funktioner, der kan afgøre slaget til din fordel.
Razer Kraken Pro V2
Alt det nødvendige
Razers næstbilligste hovedsæt har, hvad er skal til – men profferne vil nok gå efter de dyrere modeller.
LucidSound LS30
Godt begynder-headset
Tegnebogsvenligt hovedsæt, der dækker behovet hos de fleste.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer