TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Sony MDR-NC100

Stilfulde med mange finesser

Her er det in-ear høretelefoner, der stiller op til start. Sony MDR-NC100 er ikke blot stilfulde, de har også mange små finesser.

Af / 25/05/2012 - 18:22
Sony MDR-NC100

Lyd & Billede mener

  • Lyden Stilfulde
  • Lyden uden støjreduktion

Det føles, som om Sony har lagt lidt ekstra omsorg i designet, og det er der kommet et godt resultat ud af. Sammen med høretelefonerne får du et batteri, en lille pose, en adapter til flyet og ørepropper i tre forskellige størrelser. Jeg ville have sat pris på et par modellerbare i skummateriale også, men man kan jo ikke få alt.

Kontrolenheden er placeret på ledningen og giver dig mulighed for, ud over at vælge støjreduktion, at få mulighed for selv at analysere og blokere den “rigtige” form for støj ved at trykke på AINC-knappen, som arbejder på tre forskellige niveauer: fly, bus/tog eller kontormiljø. Tryk på knappen, vent et par sekunder, og så kommer der, ifølge Sony, den bedste lyd til lige det miljø, du befinder dig i. Der findes endda en Monitor-knap, som slukker for musikken, så du kan høre, hvad der foregår omkring dig. Samtidig med at du foretager disse valg, blinker en lampe, og du hører et bip – alt sammen for at du skal kunne vide, hvad det er, du gør. Disse finesser kan naturligvis opfattes som besværlige for nogle, men det er jo en smagssag.

Lyden uden støjdæmpning lader meget tilbage at ønske og lyder tam, basfattig og tynd, men ikke indelukket eller specielt dæmpet. På emballagen står der 98,2 procent støjreduktion, og håbet om bedre lyd vender tilbage, når jeg tænder for støjreduktionen, og støj fra toget forsvinder. Musikken får mere karakter, mere bas, og lytteoplevelsen kommer tilbage.

Konklusion
Hvis du sætter pris på knapper, blinkende lys og lydeffekter, kan det her være høretelefonerne for dig. At de desuden har god støjreduktion, er en ekstra bonus. Lyden uden støjreduktion er imidlertid ikke noget at prale af.

Annonce

Også i denne test:

Audio-Technica ATH-ANC23

Små men gode

Grunden til, at nogle foretrækker in-ear høretelefoner, kan være mange. Bl.a. at de fylder mindre i bagagen, og at de ikke er så iøjnefaldende.

De formbare ørepropper
Ingen forlængerledning
Læs hele testen

Sennheiser PCX 250-II

Spilleglade rejsekammerater

Høretelefonerne fra Sennheiser er små og pæne, og det mærkes, at der er brugt tid på komfort og smart design. Høretelefoner, som er designet til at tage med på rejsen.

Lyden Pasformen Volumenkontrol
Ingen forlængerledning Lyden uden støjreduktion
Læs hele testen

Sony MDR-NC7

Ingen kokonfølelse

Sonys halvdækkende høretelefoner er noget mere dækkende end dem fra både Audio-Technica og Sennheiser, og udformningen af selve hovedbøjlen gør dem relativt spændstige og behagelige at have på under længere rejser.

Bekvemme ørestykker
Ingen forlængerledning Støjreduktionen Basfattige
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-ANC1

Gode på rejsen

Fra japanske Audio-Technica kommer disse halvdækkende høretelefoner, som er lette og kan foldes og bare puttes i inderlommen, når de ikke anvendes. Gode forudsætninger for et par høretelefoner, med andre ord.

Fleksible Forlængerledning
Pasformen
Læs hele testen

Denon AH-NC800

Dyre og gode

Høretelefonerne fra Denon havner lige akkurat under den beløbsgrænse, som vi har sat, og der mangler ikke komfort og tilbehør.

Lyden Pasformen Hård taske
Prisen Volumenøgning
Læs hele testen

Creative HN-900

Dobbelt brug

Creatives HN-900 er ikke blot høretelefoner med støjreduktion, de kan også anvendes som headset, hvilket er unikt i dette startfelt.

Kan anvendes som headset
Ingen forlængerledning Lyden uden støjreduktion Ikke sammenfoldelige
Læs hele testen

Koss QZPro

Billige og bekvemme

Koss QZPro er de billigste i denne test, hvilket i hvert fald ikke mærkes på den skønne pasform.

Prisen Pasformen Volumenkontrol
Brugervenlighed Kort ledning Volumenøgning
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?