TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Sony MDR-NC7

Ingen kokonfølelse

Sonys halvdækkende høretelefoner er noget mere dækkende end dem fra både Audio-Technica og Sennheiser, og udformningen af selve hovedbøjlen gør dem relativt spændstige og behagelige at have på under længere rejser.

Af / 25/05/2012 - 17:58
Sony MDR-NC7

Lyd & Billede mener

  • Bekvemme ørestykker
  • Ingen forlængerledning Støjreduktionen Basfattige

Sony har valgt at placere on/off-kontakten på højre side af høretelefonerne, mens man enkelt og let indsætter batteriet på venstre side. Høretelefonerne kan foldes, men da ørestykkerne er en del større i diameter end på de andre to halvdækkende alternativer i testen, optager de lidt mere plads.

Selv om hovedbøjlen er fleksibel, kunne jeg godt have ønsket et blødere materiale tættest på hovedet for en mere komfortabel pasform. Efter et stykke tid skraber det irriterende på hovedet. I min pakke manglede batteriet, men jeg tror, det skyldes, at personen, der testede før mig, har brugt det til andre ting. En lidt halvtrist sort, syntetisk taske samt en adapter til fly fulgte også med. En forlængerledning fandt jeg desværre ikke, hvilket jeg synes er lidt synd, da sådan en ville have gjort anvendeligheden større.

Forskellen i lyd med og uden støjreduktion aktiveret er ikke så vældig markant; diskanten og mellemregisteret er der ingen fejl ved, men bassen virker lidt svag. Med støjreduktionen tændt bliver lydbilledet rigere, og selv bassen bliver bedre. Sony angiver 87,4 procent støjreduktion på emballagen, men jeg kan desværre ikke påstå, at det er den mest imponerende støjreduktion i testen, og den kokontilstand, som man gerne vil have, forekommer aldrig rigtig.

Konklusion
Sony MDR-NC7 er stilfulde og fleksible høretelefoner, som leverer en helt tilfredsstillende lyd både med støjreduktionen tændt og slukket. Jeg mangler lidt slagkraft i bassen, især i slukket tilstand, og ville gerne have haft en større kokonfornemmelse, når støjreduktionen var tændt.

Annonce

Også i denne test:

Sony MDR-NC100

Stilfulde med mange finesser

Her er det in-ear høretelefoner, der stiller op til start. Sony MDR-NC100 er ikke blot stilfulde, de har også mange små finesser.

Lyden Stilfulde
Lyden uden støjreduktion
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-ANC23

Små men gode

Grunden til, at nogle foretrækker in-ear høretelefoner, kan være mange. Bl.a. at de fylder mindre i bagagen, og at de ikke er så iøjnefaldende.

De formbare ørepropper
Ingen forlængerledning
Læs hele testen

Sennheiser PCX 250-II

Spilleglade rejsekammerater

Høretelefonerne fra Sennheiser er små og pæne, og det mærkes, at der er brugt tid på komfort og smart design. Høretelefoner, som er designet til at tage med på rejsen.

Lyden Pasformen Volumenkontrol
Ingen forlængerledning Lyden uden støjreduktion
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-ANC1

Gode på rejsen

Fra japanske Audio-Technica kommer disse halvdækkende høretelefoner, som er lette og kan foldes og bare puttes i inderlommen, når de ikke anvendes. Gode forudsætninger for et par høretelefoner, med andre ord.

Fleksible Forlængerledning
Pasformen
Læs hele testen

Denon AH-NC800

Dyre og gode

Høretelefonerne fra Denon havner lige akkurat under den beløbsgrænse, som vi har sat, og der mangler ikke komfort og tilbehør.

Lyden Pasformen Hård taske
Prisen Volumenøgning
Læs hele testen

Creative HN-900

Dobbelt brug

Creatives HN-900 er ikke blot høretelefoner med støjreduktion, de kan også anvendes som headset, hvilket er unikt i dette startfelt.

Kan anvendes som headset
Ingen forlængerledning Lyden uden støjreduktion Ikke sammenfoldelige
Læs hele testen

Koss QZPro

Billige og bekvemme

Koss QZPro er de billigste i denne test, hvilket i hvert fald ikke mærkes på den skønne pasform.

Prisen Pasformen Volumenkontrol
Brugervenlighed Kort ledning Volumenøgning
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?