Hvor forgængeren FreeBuds 4i havde appfunktionalitet til Android, men ikke til iOS, er dette udbedret med FreeBuds 5i. Du skal bare downloade AI Life og gå i gang med at justere og lege. Med Android er det derimod ikke så nemt mere. App’en er ikke længere tilgængelig i Play Store på grund af det anstrengte forhold mellem USA og Kina, og Huawei er blandt dem, man har valgt at gøre livet ekstra surt for.
Til Android skal du derfor først downloade AppGallery, som heller ikke findes i Play Store. Men google det, klik dig ind på hjemmesiden og download derfra. Åbn derefter AppGallery, og der finder du den AI Life-app, du har brug for. Pyh!
I app’en kan du foretage en pasformstest af hørepropperne for at se, om de slutter tæt. Hvis du skal skifte øredutter, får du besked, men den foretager ingen korrektion, hvis der er noget galt. Du skal selv sørge for, at pasformen er god.
FreeBuds 5i understøtter både AAC til iPhone og LDAC-codec’et til Android. Dette er et af de klart bedste Bluetooth-codecs og giver næsten lossless lyd. For at aktivere det skal du vælge Lydkvalitet i app’en og derefter Prioriter lydkvalitet. Muligheden er ikke tilgængelig i iOS, da iPhone alligevel kun har AAC.
Støjreduktionen er meget bedre her end hos Jabra. Hvor Jabra næsten ikke dæmper noget som helst, er det meget effektivt her. Især i Ultra-mode (du kan også vælge Cosy eller General, som begge dæmper noget mindre). Lydgennemslip er også klarere med Huawei, hvis du aktiverer den.
Lyden af Huawei FreeBuds 5i
I Standard EQ-indstillingen lyder Huawei-propperne rigtig godt. Musikken kommer klart og tydeligt igennem og er meget afbalanceret og ‘ægte’. Bassen er en smule tynd, men hvis du aktiverer Bass Boost, bliver den betydeligt mere underholdende.
Det virker bedre på nogle udgivelser end på andre, for mens elektrorytmerne på A Little Shy af Marie Noreger og Nedja lyder meget fængende, så lyder de akustiske guitarer på Boygenius’ skamløse Paul Simon-tyveri Cool About It lidt for svulstigt nederst i basregistret. I de fleste tilfælde foretrækker jeg at have basboostet på, men altså ikke altid.
Jo mere jeg lytter, desto bedre synes jeg om Huawei-propperne. Overtoneområdet er en klasse over de fleste andre.
Talekvaliteten er desværre ikke god nok. Lyden af min stemme forstærkes for meget og skurrer derfor fælt.
Også i denne test:
Jays t-Five Plus
Fin lyd, god pasform
Jays t-Five Plus i hård plast har åben pasform, men kan tætnes noget. Og først da lyder de godt.
JBL Tune Flex
To propper i én
JBL Tune Flex har åben pasform, men kan også bruge silikonedutter. Og så bliver lyden klassens fedeste.
EarFun Air Pro 3
Multikunstneren
EarFun har givet os en af de hørepropper på markedet, der kan de fleste tricks. Men gaber de over for meget?
Jabra Elite 4
Midt i feltet
Der er meget at synes om ved Jabra Elite 4, men også en del at undre sig over.
Skullcandy Grind True Wireless
Skiller sig ud
Skullcandy Grind True Wireless er skabt til folk som ønsker at skille sig ud fra mængden. Især hvis du vælger 420 Haze-edition – en ægte marihuana-hyldest …
Sony WF-C700N
Sammenlagt den bedste pakke
Med WF-C700N har Sony opgraderet sin eminente budgetmodel WF-C500 med støjreduktion. Resultatet er fabelagtigt.
Belkin Soundform Play
Enkel og god
Belkin SoundForm Play er et par helt okay hørepropper, som endelig er blevet opdateret med hurtigopladning via USB-C.