Med hørbart bedre lyd, aktiv støjreduktion og en bedre pasform er AirPods 4 blevet et par hørepropper, der er værd at overveje. Selv for dem med kræsne ører.
For lad os være ærlige, der har været tidspunkter, hvor vi har undret os over, hvorfor alle absolut skal have Apples hvide ørepropper, for vi på redaktionen har ikke været særligt begejstrede for lyden fra Apples AirPods. Det ændrede sig med den foregående generation af AirPods, og dagens udgave af AirPods Pro er faktisk et fremragende sæt hørepropper med både god lyd og glimrende støjreduktion.
AirPods 4 er den nyeste udgave i rækken af AirPods fra Apple, og den fås både med og uden støjreduktion. Vi har valgt at teste versionen med støjreduktion, som koster lidt mere end versionen uden, fordi vi tror, at det er den version, de fleste vil vælge.
Hvis man ikke har brug for støjreduktion overhovedet, er AirPods 4 uden støjdæmpning med få undtagelser stort set identiske.
Den væsentligste forskel mellem AirPods 4 med og uden støjreduktion er, at versionen uden støjreduktion heller ikke har adaptiv lydtilpasning eller medhør. De understøtter heller ikke samtaleopfattelse, som dæmper musikken, når du begynder at tale.
De har desuden kun USB-C-opladning – ingen trådløs opladning, og ingen lille højttaler indeni, som bipper, når du aktiverer find my AirPods.
Resten ligner til forveksling. Den har adaptiv equalizer, hvilket betyder, at den tilpasser lyden til dine ører. Begge udgaver af AirPods har op til fem timers batteritid og op til 30 timer i etuiet, med støjreduktion slået til har den testede model fire timer og 20 timer i etuiet.
En kort opladning på fem minutter giver dig cirka en times musik eller 45 minutters samtale. Og nu vi taler om samtale. Mikrofonerne i AirPods 4 giver krystalklar samtalelyd, bedre end de fleste hørepropper, vi har testet.
Apple har redesignet det hvide plasthus på AirPods 4. Stilkene er lidt kortere, og formen på selve høreproppen er formet, så den sidder bedre i de flestes ører. Personligt har jeg ikke været særlig begejstret for AirPods uden silikonepropper. Men AirPods 4 har en slankere profil, og stilken er placeret længere væk fra den ovale høreprop. Det giver en mere behagelig og samtidig mere tillidvækkende pasform. Drej dem lidt frem og tilbage for at få propperne til at sidde, så har du ingen problemer med at få dem til at blive på plads under et træningspas. Som ikke involverer trampolinspring eller saltomortaler.
Men volumenjustering?
Man kan styre musikken via berøring af hørepropperne eller bruge Siri til talekommandoer. Men sært nok er det ikke mulig at justere volumen på hørepropperne. Her skal iPhonen op af lommen. Som de fleste iPhone-brugere allerede ved, kan man få læst beskeder højt i øret, og man kan indtale beskeder eller tilføje notifikationer ved hjælp af Siri.
Både hørepropperne og etuiet er vandtætte i henhold til IP54-standarden.
I modsætning til AirPods Pro er AirPods 4 og dens forgængere ikke udstyret med silikonepropper, som kan hjælpe med at tilpasse pasformen til ørerne. Man mister også den støjdæmpning, som silikonepropper giver, men Apple er overraskende lykkedes med både pasform og støjdæmpning på AirPods 4.
Når man pakker AirPods 4 ud for første gang og tilslutter dem til mobilen, kan man gå ind i Bluetooth-menuen og vælge AirPods 4. Der har man mulighed for at justere eller indstille, hvad der skal styres med hovedbevægelser, og hvilken type støjreduktion man foretrækker. Fuld støjreduktion eller støjreduktion med lydforbedring. Støjreduktion kan også slås fra i menuen, og man kan selv vælge, om AirPods’ene skal dæmpe musikken og baggrundsstøjen, hvis man skal tale med nogen.
Aktiv støjdæmpning
Det er næsten bemærkelsesværdigt, hvor godt den aktive støjreduktion fungerer i AirPods 4. Og samtidig glædeligt. Vi har længe efterlyst støjreduktion i Apple AirPods, og nu, hvor vi endelig har fået det, har de faktisk gjort et rigtig godt stykke arbejde. Støjreduktionen er måske ikke helt på højde med Sonys WF-1000XM5, som muligvis er klassens førende på netop det område, men for hørepropper uden silikonedupper på proppen kan vi kun tage hatten af for Apples støjreduktion i AirPods 4.
Dolby Atmos
Spatial Audio, eller rumtilpasset lyd, fungerer, når man hører musik med Dolby Atmos i Apple Music eller Tidal, ser film eller TV-serier, og endda når man gamer eller har en FaceTime-samtale.
Hvis man har flere Apple-enheder, parres AirPods’ene automatisk med den nærmeste enhed, og man kan sømløst skifte mellem iPad, iPhone og Mac. Du kan altså se en film på din iPad og besvare et opkald på din telefon med dine AirPods på, uden at du behøver at trykke på andet end svar-knappen.
Alt dette er muligt takket være en helt ny H2-chip, som Apple har placeret i stilken på hørepropperne. Den styrer stort set alt, hvad der foregår indeni, inklusive tilslutning til Apple-enheder, og sidst men ikke mindst – den bidrager til, at AirPods 4 lyder endnu bedre, end AirPods 3 gør, når det gælder musik.
Lydkvaliteten
Musik med AirPods har ikke altid været en god oplevelse. Det har været en blandet fornøjelse, vil jeg sige, men AirPods 4 vil for de fleste ører være næsten lige så gode som et par AirPods Pro, koste mindre og have en fænomenal god støjreduktion for et par hørepropper uden silikonedupper. Som hermetisk lukker lyden inde i øret.
Smooth jazz, som Kirk Whalums album Epic Cool, er et medrivende rytmeshow med saxofon som hovedinstrument, hvor lyden af messing klinger varmt og fyldigt i øret. Det bliver aldrig tyndt eller skarpt.
Der er også masser af liv i bassen her. Den er ikke helt så dyb som i AirPods Pro, men i betragtning af at AirPods 4 er åbne, næsten uanset hvordan man placerer dem i øret, er bassen absolut godkendt. Det havde jeg egentlig ikke forventet. Jeg har lyttet til Lady Gaga og Bruno Mars’ Die With A Smile, og det lyder aldrig skarpt eller ubehageligt, men det er jo heller ikke muligt at spille rigtig megahøjt i hørepropper, der har en volumenbegrænsning.
Lydbilledet er åbent, om end ikke helt på niveau med AirPods Pro. Du får også bedre lyd i et par Technics EAH-AZ80, men så er vi oppe i et lidt andet luftlag prismæssigt. Bliver vi i samme prisklasse som AirPods 4, er Jabra Elite 8 et alternativ, der ikke låser dig fast i Apple-universet. Med deres silikoneørepropper har de allerede mekanisk støjreduktion og god lyd, men de mangler de fleste af de funktioner, der gør AirPods 4 så gode sammen med en iPhone.
16-bit/48 kHz?
Lidt nørderi. AirPods 4 understøtter AAC, AAC-ELD, SBC Bluetooth og 16-bit / 48 kHz opløsning. I papirerne fra Apple står der, at det gælder samtalelyd på FaceTime, men eftersom Apples H2-chip allerede understøtter 16/48, får det mig til at tro, at det kan blive muligt at få 16/48-lydfiler fra en iPhone i fremtiden. Eller måske ikke. Uanset hvad er det interessant, at hørepropperne faktisk understøtter 16/48. Så må vi se, om det betyder, at man kan få bedre lydkvalitet med Bluetooth fra en iPhone, end det er tilfældet i dag.
Konklusion
Som nævnt er AirPods 4 uden støjreduktion stort set de samme hørepropper med de samme forbedringer som AirPods 4 med støjreduktion. Man sparer nogle hundrede kroner ved at vælge AirPods 4 uden støjreduktion, men vi vil anbefale at ofre de ekstra penge på AirPods 4 med støjreduktion. Simpelthen fordi det er et bedre sæt AirPods. Man får bedre lyd, flere nyttige funktioner, end man måske tror, og sidst, men ikke mindst, man får bedre lyd.
Der bliver mere musik og mindre støj med aktiv støjreduktion. Det er en god nok grund til at vælge AirPods 4 med støjreduktion.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer