Jeg ser til min glæde, at man har valgt at sætte to bløde puder på indersiden af hovedbøjlen, og at man også har gjort den sammenklappelig, hvilket gør, at den passer godt til kriterierne for testen. Derimod har man valgt en almindelig rund ledning på Lowrider til forskel fra Uprock, som havde den smarte, flade variant. Man kan tydeligvis ikke få alt.
Her findes også en mængde forskellige farver for at tilgodese så mange ønsker som muligt, og med tanke på den billige pris skulle man næsten kunne købe et sæt til hvert antræk i garderoben eller i julegave til hvert familiemedlem.
For dig, der anser det for vigtigt at kunne vride på klokkerne a la DJ-hovedtelefoner, så fungerer det på Lowrider, og det er også muligt at vinkle lodret. Desværre sidder hovedtelefonerne ikke tilstrækkelig stramt over ørerne, men glider lidt frem og tilbage, når man bevæger sig. Meget irriterende. En cool, men fuldstændig unødvendig detalje er, at der i pakken medfølger et lille mal-på Skullcandy-logo, som kan placeres, hvor du vil – spray med farve, og så får du et logo.
Lowrider er halvåbne hovedtelefoner, og de høje toner i “Foråret” leveres luftigt, naturligt og klart uden at være for påtrængende, og lydbilledet føles homogent. Lyden har fin sammenhæng, og både bas, mellemregister og diskant er godt afvejet, men helhedsbilledet er måske en anelse groft. Jeg går over til Stiftelsen, og her bliver det bekræftet, at lydbilledet er lidt dæmpet. Jeg oplever det samme, når jeg spiller et par numre fra Lynyrd Skynyrds plade God Guns, selv om det ikke er dårligt på nogen måde.
Konklusion
Det her er nogle af testens billigste hovedtelefoner, som giver et forskelligt udtryk, afhængigt af hvilken farve man vælger. Trods blødt materiale på hovedbøjlen og bekvemme ørepuder er komforten desværre ikke den bedste, da hovedtelefonerne har en tendens til at glide rundt på hovedet. Et plus får de derimod for, at de er til at folde sammen.
Til trods for at det er små, frække hovedtelefoner, foretrækker de klassiske stykker og visesang, hvor det noget dæmpede lydbillede ikke mærkes lige så tydeligt som ved rock.
Også i denne test:
Denon AH-D510R
Vil spille højt
Fra japanske Denon kommer de største og dyreste deltagere i testen, og også de hovedtelefoner, der virker mest traditionelle med deres udførelse i sort og sølv.
Sony DR-ZX302VP
Alt krudt på lyden
DR-ZX302VP er næppe Sonys mest gedigne hovedtelefoner eller noget studie i kvalitet, men prissedlen er heller ikke skræmmende høj.
Cresyn C555s
Til den diskrete
Hovedtelefonerne fra Cresyn vinder ikke just nogen designpris, men vil du have små, smidige hovedtelefoner, der kan bo i inderlommen, når de ikke benyttes, så har du et alternativ her.
Urbanears Tanto
Større end man tror
En af Plattans mindre søskende hedder Tanto, og de leveres – som alle hovedtelefoner fra Urbanears – i en æske af samme farve som hovedtelefonerne. I dette tilfælde lækker hindbærrød.
Philips SHL520WT/10
Lækre på flere planer
Bidraget fra Philips er nogle meget behagelige hovedtelefoner, som er tilgængelige i sober sort, stilren hvid eller trendy rosa. De ser faktisk dyrere ud end de 500 kroner, der står på prissedlen.
Coloud The Boom
Hverken lyn eller torden
Det svenske firma Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vores test har jeg fået The Boom, som findes i et væld af farver for dem, der tør.
Urbanears Plattan
Elegant tilbehør
At se på Urbanears’ hovedtelefon-kollektion er som at gå ind i en slikbutik – farvestrålende til det yderste. Her findes alt fra traditionel sort til farvestrålende kanariegul.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer