annonce

Test:
Bang & Olufsen BeoPlay H8

Stillekupé på første klasse

B&O’s første støjreducerende hovedtelefoner er luksus fra inderst til yderst.

annonce

Moderne kreative bymennesker vil have musikken på samme måde som deres kaffe: “To go” – mens de er på vej fra det ene gøremål til det andet. Desværre giver virkeligheden ikke den bedste lydkulisse til hi-fi-lytning, men det kan man gøre noget ved med elektronikkens hjælp.

BeoPlay H8 er Bang & Olufsen-koncernens første forsøg med aktiv støjreduktion i hovedtelefoner. H8 er desuden trådløse, og det er muligt at opnå overførsel i noget nær cd-kvalitet ved hjælp af aptX-codec’en. B&O’s erklærede målgruppe for Play-produkterne er urbane, kreative mennesker med kvalitetssans. De nævner dog ikke eksplicit ordet “luksus-hipstere”.

 

BogO_H8_GrayHazel_bg_white_Hero BogO_H8_ArgillaBrig_bg_white_Hero
<
>
Argilla Bright

 

BeoPlay H8 fås i to farver, som har fået navnene Argilla Bright og Gray Hazel, men de kunne lige så godt have heddet Caffe Latte og Nougat. Hovedtelefonerne er et studie i diskret luksusdesign: Ørekopper og hovedbøjle i børstet aluminium, okselæder på hovedbøjlen og blødt lammeskindslæder på ørekopperne. Man kan være enig eller ej i B&O’s design, priser og teknologi. Men det er gennemført og lækkert i sjælden grad!

Da vi testede B&O’s BeoPlay H2 i Lyd & Billede #2 2015, fik den mekaniske stabilitet en bemærkning med på vejen. Det er der ingen grund til her. Aluminiumsstellet i H8 er urokkelig stabilt, og hovedtelefonerne føles i det hele taget, som om de er beregnet til at holde i 30 år. Så sandsynligheden taler for, at man vil udskifte dem på grund af nye trådløse standarder eller skiftende modeluner, længe før de bliver mekanisk slidt op.

 

annonce

BogO_H8-14JS-08

annonce

 

Betjening uden knapper

Det indbyggede batteri oplades ved hjælp af et Micro USB-kabel, og vil man spare på strømmen eller bruge H8 om bord på et fly, kan man tilslutte det medfølgende mini-jack kabel. Betjeningen sker med fingerbevægelser på højre ørekop. Der er ingen synlige knapper, men hele overfladen er touch-følsom.

B&O siger selv, at de har løst de to største problemer ved trådløse hovedtelefoner med støjreduktion, nemlig vægt og batterilevetid. Om netop dét er de største udfordringer ved teknologien, er et andet spørgsmål, men med en vægt på 255 gram føles hovedtelefonerne ikke tunge, og med en batteritid på mindst 14 timer ved brug af både Bluetooth og ANC på samme tid skulle der være batteri nok til en hel rejsedag.

Med en pris på næsten 3.700 kroner er H8 nogle af de dyreste støjdæmpende hovedtelefoner på markedet. Og de befinder sig i det hele taget i den tunge ende af hovedtelefonmarkedet. Det gør det naturligt at stille høje krav.

annonce

Lydmæssigt har H8 en forholdsvis neutral lyd, der hælder mod det varme. Bassen er solid. Ikke overvældende som i club-hovedtelefoner (de er trods alt møntet på et pænt og veletableret publikum), men der er bund nok til, at det rocker.

 

BogO_H8-14JS-09

 

Effektiv støjreduktion

H8 har en meget effektiv støjreduktion. Når den slås til, opleves den samme trykkende fornemmelse i ørerne, som man får, når man træder ind i et lyddødt rum: Følelsen af, at der mangler noget – nemlig lyden fra omgivelserne.

Med digital signalbehandling kan man reducere støj i en grad, der minder om magi. Men magien har også en mørk side i form af tab på det originale signal. Støjreduktionen i H8 lyder rigtig godt og udfører sin opgave til perfektion ved at give ro i støjende omgivelser, hvor musiklytning ville være umuligt. Men en del af åbenheden går tabt, især i mellemtonen, når man slår støjreduktionen til.

På Judas Priests “Pestilence & Plague” forsvinder koret næsten med støjreduktionen slået til. Lydbilledet bliver i det hele taget mindre og virker noget indelukket. Impulsgengivelsen i bassen lider også under behandlingen. Begge dele er hørt bedre på f.eks. Bose QC20i, som til gengæld ikke har samme bærekomfort eller tyngde i bassen.

 

BogO_H8-14JS-05

 

Konklusion

Bang & Olufsen BeoPlay H8 er lækre hovedtelefoner med den ypperste teknologi, B&O kan diske op med. Resultatet er blevet ægte premium-hovedtelefoner, som det er en fornøjelse at sætte på hovedet – og at blive set med. Det er også nogle meget dyre hovedtelefoner, som man kan tillade sig at stille høje krav til.

Til hi-fi-lytning bør man slå den meget effektive støjdæmpning fra og leve med, at en stor del af prisen går til andre formål. Rejser du ofte med fly, vil du til gengæld elske den ro, som H8 kan levere. Og sammenlignet med prisen på flybilletter (i hvert fald langdistance) er H8 et ret billigt tilbehør.

Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Bluetooth 4.0, aptX, AAC
 • Aktiv støjdæmpning
 • Frekvensområde 20 Hz – 22 kHz
 • Kontrol/mikrofon indbygget i hovedtelefonerne
 • USB-kabel til opladning, mini-jack kabel, flyadapter og transportpose medfølger
 • Batteri: 800 mAh
 • Spilletid: 14 timer med Bluetooth og ANC, 18 timer med kun Bluetooth, op til 35 timer med kabel og ANC
 • Mål: 180 x 190 x 40 mm
 • Vægt: 255 g
Pris: 3699 kr
Plus God støjreduktion og lækkert design. Neutral, varm lyd.
Minus Støjreduktionen giver en lidt lukket lyd, og prisen er frygtindgydende.
  annonce

  Læs også

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb?

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb? Vi tester os igennem junglen af QLED-skærme!

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

  Googles mindste gør underværker – nogle gange

  Det er kun det nye navn og nogle detaljer, der adskiller den nye Nest Mini fra forgængeren.

  Prisgunstig mobil under ­juletræet

  Lige under luksusmodellerne finder vi de smartphones, der giver mest valuta for ­pengene.