TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Beats Solo3

Gennemsnitlig lyd med lang batteritid

Beats Solo3 repræsenterer et kompromis mellem lydkvalitet og batterilevetid. Er det sidste vigtigst, bør du give dem en chance.

Af / 07/03/2017 - 16:40
Beats Solo3

Lyd & Billede mener

  • W1-chippen er et kæmpe plus og alene årsag nok til, at du bør overveje Beats Solo3. Batterilevetiden er i en klasse for sig.
  • Konstruktionen føles billig, og lydkvaliteten er ikke helt god nok, prisen taget i betragtning.

Markedet for trådløse hovedtelefoner er eksploderet, ikke mindst takket være Apples “modige beslutning” om at droppe hovedtelefonstikket. Vi fodres derfor konstant med en lind strøm af nye og opdaterede trådløse produkter.

Beats Solo3 hører til i sidste kategori og adskiller sig ikke ret meget fra forgængeren, Beats Solo2, som de ligner til forveksling. Under overfladen er der dog sket ting og sager. Hvis du har det rigtige udstyr, vil du opleve en markant forbedret batterilevetid og en legende let parringsproces.

Bedst med iOS 10
Selv om Beats Solo 3 benytter Bluetooth og dermed kan bruges med alle smartphones, får du mest ud af dem med et Apple-produkt med iOS 10. Den primære forskel på denne og forrige model er nemlig implementeringen af Apples trådløse W1-chip, som også er at finde i Apples AirPods.

Takket være chippen får du markant bedre batterilevetid, hurtigere opladning og en smart parringsproces, der er gjort så simpel, at selv de mest tech-forskrækkede burde kunne være med. Hold power-knappen inde et par sekunder, og der popper et billede af hovedtelefonerne frem på skærmen på din iPhone. Følg instruktionerne, og efter få sekunder er du kørende. Det er virkelig elegant lavet.

Laaang batterilevetid
Parringsprocessen er dog en mindre sidegevinst, og den primære fordel skal i stedet findes på den forlængede batterilevetid. Ifølge Beats kan Solo3 holde strøm i helt op til 40 timer, før du behøver at lade dem op igen. Til sammenligning kan Beats Solo2 holde strøm i 12 timer. Jeg nåede ikke selv på noget tidspunkt at løbe helt tør for strøm, til trods for at jeg brugte dem flittigt i lidt over en uges tid.

Annonce

I praksis betyder det, at de fleste vil kunne nøjes med at sætte strøm til dem en gang om ugen og dermed ikke behøver at frygte at løbe tør for strøm. Skulle det alligevel ske, har Beats smidt et mini-jack kabel med i kassen.

beats by dr dre solo3 wireless on ear headphones b7k1by 3 6636
(Foto: Producent)

Den beslutning kan godt undre lidt, når Beats nu ejes af Apple og markedsføres som det perfekte tilbehør til den nye iPhone 7, hvor selvsamme kabel ikke længere kan bruges. Nuvel, det er en mindre detalje. Heldigvis er der et ekstra plus ved W1-chippen: Hvis du skulle løbe tør, kan du tanke hele tre timers strøm op på kun fem minutter. Det er ganske imponerende.

Dyr plastic
Prisen for Beats Solo3 er i den høje ende. Det mærker man dog ikke, når man står med dem i hånden, da det skinnende plastic skærer lidt i øjnene. Puderne af imiteret læder kan ikke tages af, hvilket også må ses som et lille minus. Den slags har det med at blive slidt, og det havde været rart, hvis de kunne udskiftes.

Trods de billige materialer og den lidt vakkelvorne konstruktion virker Beats Solo3 alligevel ganske solide. Særligt muligheden for at klappe ørekopperne ind, så de let kan ligge i en lomme, fungerer godt. Pasformen er lidt tættere, end jeg bryder mig om, hvilket samtidig betyder, at ørerne har det med at blive lidt varme og svedige efter længere tids brug.

Ikke studiekvalitet
Hvad lydkvaliteten angår, er den godkendt uden på nogen måde at være prangende. Det er selvfølgelig et ganske subjektivt punkt, men jeg fandt lydbilledet en smule mudret, især med mere krævende musikstykker. Der var bare ikke samme vidde og dybde, som jeg har oplevet på dyrere hovedtelefoner.

Modsat de øvrige modeller fra Beats er bassen samtidig ikke så tung og dominerende, hvilket nogle måske vil savne. Resultatet er et sæt hovedtelefoner, som nok hverken henvender sig primært til audiofile eller til basglade lyttere, men i stedet er glimrende til de fleste. De egner sig godt til en tur i bussen eller metroen, men bør nok vige pladsen for et bedre sæt hjemme i den gode stol i stuen.

Alternativer
Fordi prisen er den absolut høje ende, er det værd at kigge på, hvad du ellers kan få for pengene.

Hvis det er vigtigt for dig, at hovedtelefonerne er trådløse, og er du samtidig interesseret i aktiv støjreduktion, kan du med fordel kigge på Boses QuietComfort 35. De har den tungere bas, som Beats ellers er kendt for, men som mangler i Beats Solo3, og de koster stort set det samme.

IMG 6220 6635 562x505
(Foto: Producent)

Er det derimod lydkvaliteten, der betyder mest, kan vi anbefale en model som BeoPlay H6, der godt nok er kablet, men til gengæld spiller bedre end både Bose og Beats. Valget er i sidste ende dit.

Konklusion
Beats Solo3 er ikke billige, og det er derfor værd at overveje, hvad der egentlig vejer tungest, når du skal vælge et par trådløse hovedtelefoner.

Går du meget op i design og god lydkvalitet, er de måske ikke det bedste valg. Hertil er konstruktionen lidt for plasticagtig og lyden lidt for mudret. Er man derimod tiltrukket af den ekstremt lange batterilevetid, bør man klart give dem et lyt.

Det er vanvittig imponerende, så længe de kan holde strøm, og det er nu rart, at man ikke behøver at frygte, at de går død, når man er langt fra en stikkontakt. At de samtidig er lette at folde sammen og smide i en lomme eller taske, taler ligeledes for et køb.

Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?