TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Beyerdynamic Aventho 300

Gode støjdæmpere fra studiekongen

Med de trådløse Aventho 300-hovedtelefoner har Beyerdynamic taget ved lære af Lagoon ANC i et nyt forsøg på at udfordre de etablerede spillere i premiumsegmentet.

Af / 22/01/2025 - 09:05
Beyerdynamic Aventho 300

Lyd & Billede mener

  • Solidt bygget, imponerende batteritid, effektiv støjreduktion. God app og aptX Lossless.
  • Lidt for meget bas, sibilans i diskanten. Klemmer lidt ved længere tids brug.

Beyerdynamic har en lang tradition for at lave nogle af verdens mest anerkendte studiehovedtelefoner. For et par år siden imponerede den tyske producent med den trådløse Lagoon ANC, og nu er de vendt tilbage med den nye Aventho 300, som har til formål at udfordre de etablerede spillere i premium-segmentet.

Under motorhjelmen sidder de samme Stellar.45-drivere, som Beyerdynamic bruger i sine studiemonitorer, herunder de lukkede referencemodeller DT 700 Pro X og DT 900 Pro X. Det giver høje forventninger til lydkvaliteten, selv om målgruppen denne gang er bredere end professionelle lydteknikere.

aventho-300-over-ear-kopfhoerer-confi-perspective
Aventho 300 fås i både sort og grå. (Foto: Beyerdynamic)

Solid byggekvalitet

Aventho 300 er bygget i aluminium og solid plast, hvilket gør, at de føles godt når man holder dem. Med en vægt på 319 gram er de tungere end både Sony WH-1000XM5 og Bose QuietComfort Ultra, som begge vejer omkring 250 gram. Men det betyder ikke nødvendigvis så meget, for Sennheiser Momentum 4 Wireless på lidt over 290 gram er blandt de mest komfortable, vi kender til. Aventho 300’s klemkraft er dog hårdere end konkurrenternes, og puderne kunne godt have været lidt tykkere.

Læs også Støjreducerende hovedtelefoner med kompromisløs lyd Beyerdynamic Lagoon ANC lyder bedre med musik end andre støjreducerende hovedtelefoner, vi har testet.

App og funktioner

I den overskuelige app finder du en 5-bånds equalizer med flere forudindstillinger. Her kan du også vælge Dolby Atmos 3D-lyd og justere støjreduktion og omgivelseslyd i fem trin hver. Opkaldsovervågning (kaldet sidetone i app’en) kan også justeres eller slås helt fra.

Aventho300-beyerdynamic-App
App’en er god og funktionel. (Foto: Beyerdynamic)

Gode tilslutningsmuligheder

Med Bluetooth 5.4 og understøttelse af aptX Lossless og aptX Adaptive er der lagt op til høj trådløs lydkvalitet. iPhone-brugere er begrænset til AAC, eller du kan bruge USB-C for at få den allerbedste lyd. Hvis din afspiller har en standard 3,5 mm lydudgang, kan du selvfølgelig også bruge den.

Annonce

Imponerende batteritid

50 timers aktiv støjreduktion er imponerende, kun overgået af Dyson OnTrac og Sennheiser Momentum 4 Wireless. Desuden giver ti minutters opladning hele fem timers lytning!

beyerdynamic aventho 300
(Foto: Beyerdynamic)

God støjreduktion

Den seneste firmwareopdatering har forbedret støjreduktionen, og jeg må sige, at jeg er ret imponeret over, hvor effektivt den undertrykker støj. Samtidig har Beyerdynamic justeret hovedtelefonerne, så de ikke mærkbart ændrer lydkarakter, når den aktiveres.

Der er ikke stor forskel på de forskellige niveauer af støjreduktion, hvor de første fire har forskellige effekter, mens niveau fem er adaptivt. Omgivelseslyden fungerer også godt, og her er forskellene mellem de fem forskellige intensitetsniveauer mere udtalte.

Beyerdynamic Aventho 300 Graabein 2
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyden af Beyerdynamic Aventho 300

Driverne er ganske vist de samme her som i studiemodellerne, men lyden er helt anderledes. Det burde ikke være overraskende, da disse trods alt appellerer til et bredere publikum. Og med en indbygget DSP kan du manipulere lyden, præcis som du vil. I dette tilfælde betyder det primært mere bas, nogle gange for meget i mine ører, især på sange med meget bas og mellemtone. Som Sivert Høyems Hollow, hvor det store lydbillede med lange toner drukner lidt.

Læs også God lydkvalitet Beyerdynamic laver fantastiske hovedtelefoner, så det burde ikke komme som nogen overraskelse, at de også kan lave fantastiske trådløse hørepropper.

Den friske Beyerdynamic-diskant er stadig til stede, men faktisk mindre gennemtrængende end i DT 700 Pro X. Der er dog stadig sibilanter, og bassen overdøver overtonerne lidt for meget. DSP’en ser også ud til at ændre lyden, når lydbilledet bliver for mættet. En ellers fed stortromme i metalgenren sparker mere tamt og slapt end med hovedtelefoner der har mere dynamisk overskud. Rent subjektivt kan jeg stadig godt lide, hvad jeg hører. For det meste.

Til sammenligning lyder Apple klarere, Sony skarpere og Sennheiser mere afbalanceret. Jeg kan dog bedre lide lyden af Beyerdynamic end Bose, som er mere lineær, men samtidig føles noget mere grovkornet.

Beyerdynamic Aventho 300 in case
(Foto: Beyerdynamic)

EQ-indstillinger

Du kan justere lyden i den medfølgende app, hvor jeg anbefaler at sænke 1 dB ved 250 Hz, så bassen og mellemtonen ikke overlapper for meget, og lidt ned ved 4 kHz for at få en lidt rundere øvre mellemtone. Jeg ville være forsigtig med at dæmpe ved 8 kHz for at reducere sibilans, da det også fjerner luft i overtonerne.

Hvis du ikke selv kan lide at EQ’e, kan du prøve Neutral, men den fjerner lidt for meget bas for mig. Smooth fjerner sibilans, men også luft og bredde i lydbilledet. Men det lyder behageligt.

Beyerdynamic Aventho 300 LasseSvendsen 1
(Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Beyerdynamic Aventho 300 er et interessant alternativ til de etablerede mærker. De er tungere og klemmer hårdere end Sony og Bose, men har en solid byggekvalitet. Lyden er kraftfuld med en masse bas, der kan være lidt for meget – men den gode EQ i app’en giver dig mulighed for at justere dette. Støjreduktionen fungerer godt, og med 50 timers batteritid har du ikke meget at bekymre dig om. Beyerdynamic viser, at de stadig kan udfordre de store spillere i premiumsegmentet, selv om konkurrencen er hårdere end nogensinde.

Karakter
Beyerdynamic Aventho 300
Premium
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Dyson-hovedtelefoner imponerer og skuffer

Styr udenom hørepropper fra Temu

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren