TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Bose SoundLink II Around-Ear Wireless

Behagelige og diskrete

Boses store trådløse hovedtelefoner er komfortable og lette at have med at gøre – på grænsen til det kedelige.

Af / 07/06/2016 - 06:00
Bose SoundLink II Around-Ear Wireless

Lyd & Billede mener

  • Lækre at se på, nemme at bruge og behagelige at høre på. Bærekomforten er i top.
  • Lidt kedelig lyd, begrænset volumen og forholdsvis dyre.

Inden for hovedtelefoner er Bose mest kendt for deres modeller med aktiv støjreduktion, som regnes for at være blandt de bedste på markedet, og som vi flere gange har testet med godt resultat. Bose laver dog også “almindelige” hovedtelefoner, f.eks. dem, der er emnet for denne test.

SoundLink II Around-Ear Wireless tager den uofficielle Lyd & Billede-pris for mest præcise produktnavn: Et sæt trådløse hovedtelefoner, der omslutter ørerne helt. I modsætning til SoundLink I, som er af on-ear typen, der hviler på selve øret. De store ørekopper gør dem tungere og mere pladskrævende i bagagen. Til gengæld er over-ear hovedtelefoner behageligere at have på i længere tid, og de store, omsluttende ørepuder dæmper støjen fra omgivelserne ganske godt.

I klassen af trådløse over-ear modeller finder vi mange “DJ-hovedtelefoner” med kendte kunstnernavne, rapt street-design og tung bas. Bose SoundLink II henvender sig tydeligvis til et mere modent publikum, der ønsker diskret elegance – og ikke er bange for at prale med det.

Designmæssigt er SoundLink II stærkt inspireret af QuietComfort 25-hovedtelefonerne, men er uden ledning – og selvfølgelig uden støjreduktion. Designet er enkelt, rent og diskret, bortset fra navnetrækket i stor sølvskrift på hver ørekop.

Hovedbøjle og ørekopper er i nylon, og ørepuderne i blødt kunstlæder. Fire knapper på højre ørekop bruges til styring af afspilning, mobilopkald, Bluetooth-tilslutning og tænd/sluk. Hovedbøjlen kan ikke klappes sammen, så de fylder en del i bagagen. Dog kan ørekopperne drejes, så det hele fylder som en mellemstor toilettaske.

Annonce

Lydisoleringen fra omgivelserne er virkelig god, men selvfølgelig ikke så god som med aktiv støjreduktion. Til gengæld slipper man for den forringelse af lyden, der uvægerligt følger med støjreduktionen.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Nobelt lydbillede

Som trådløse mærkevare-hovedtelefoner vil SoundLink II hovedtelefoner blive brugt til at lytte til musik på farten – i timevis – og som baggrund. Og det er de velegnet til. De har et behageligt og homogent lydbillede, som er let at lytte til i lang tid uden at blive træt.

Faktisk er det næsten for let. Med al elektronikken indbygget – herunder en patenteret volumenafhængig equalizer – ville det være nemt at give bassen en ekstra spand kul. Den fristelse er Bose ikke faldet for. Man har snarere valgt at bruge kræfterne på en jævn frekvensgang. Hvilket i sig selv er hæderværdigt.

Alligevel virker det, som om resultatet er blevet lidt for pænt og velfriseret. Bassen er dyb nok, men uden den kraft, der kan høres på selv “noble” hovedtelefoner som BeoPlay H2. Og i den anden ende af spektret savner diskanten den sidste smule luft. Der mangler simpelthen smæk i yderområderne. Også detaljeopløsningen kunne være bedre, når vi taler om hørebøffer på den kostbare side af 2.000 kroner.

Da elektronikken er indbygget, bestemmer hovedtelefonernes forstærker, hvor højt der kan spilles. Med volumen på 80-100 procent kan man netop opnå et behageligt lytteniveau, men det er ikke hovedtelefoner til rock.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Konklusion

Bose SoundLink II Around-Ear Wireless er nydelige at se på og problemfrie at lytte til. Bærekomforten er glimrende, og batteritiden er fin. Du kan dog finde bedre og mere detaljeret lyd til samme pris andre steder.

Hvis du på den anden side er begejstret for Boses design og gerne vil signalere god smag på pendlerturen, er det værd at overveje QuietComfort 25, der koster rundt regnet det samme og giver dig støjfrihed på rejsen.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?