XTZ er kendt for at levere kvalitet til priser, som man ikke troede mulige. H12 er deres første hovedtelefoner, og målet har været at skabe “perfekte” hovedtelefoner, som alle har råd til. Det kan lyde lidt overambitiøst, men faktum er, at med tanke på prisen har man gjort et fantastisk stykke arbejde.
De savner handsfree og styring af volumen osv. fra ledningen – i stedet har man fokuseret på én ting: Lyden. Det mærkes ikke mindst på kabinettet, som er betydelig større end mange andre producenters.
Det mærkes, at man har haft meget fokus på udførelsen. Kabinettet er et “rigtigt” kabinet i metal, og de to enheder kan sidde fast på hinanden, da de er svagt magnetiske. XTZ er ikke helt alene om ideen, men det gør den ikke mindre smart.
Det første, man lægger mærke til, er at de lyder korrekt; alt sidder, hvor det skal, og det lyder overraskende godt med tanke på prisen. Ikke mindst i toppen findes en opløsning, som ingen anden i prisklassen har. Det lyder high-end!
XTZ og t-JAYS er to forskellige hovedtelefoner, som lyder vældig godt. Der er ingen tvivl om, at XTZ har bedre diskant og en renere og mere ærlig gengivelse af signalkilden.
Sammenlignet med t-JAYS er der lidt mindre “fart” i musikken, XTZ er lidt mere forsigtige i deres fremtoning. En ulempe for dem, der er vant til en lidt bastung gengivelse; en fordel for nogle af os andre.
XTZ med Dirac
Forskellen? Faktisk ikke så stor, som man skulle tro. Hvilket siger en hel del om kvaliteten af hovedtelefonerne.
Der er dog ingen tvivl om, at sammen med Diracs app løftes lydkvaliteten endnu et stykke. Her findes en stilhed, som ikke fandtes tidligere. En violin opleves på ingen måde skrigende eller anstrengende, og adskillelsen mellem stemmer og instrumenter er klokkeren. Musikken er endnu mere levende, og man vil bare lytte mere. Når man har svært ved at lægge hovedtelefonerne fra sig, så ved man, at de er gode. Advarsel: Det kan let blive til lange nattelytninger …
Og for dem, som gerne vil have mere bas, tilbyder app’en også en lille bas-boost. Sådan en bruger jeg ikke normalt, men her fungerer den kanon godt, uden svulstighed og uskarphed.
Konklusion
Vi kan ikke andet end på det varmeste at anbefale begge hovedtelefoner og “deres” apps. Fokuserer vi på lyden, så adskiller hovedtelefonerne sig især, når man ikke anvender app’en. t-JAYS har mere tryk i lyden, mens XTZ er mere korrekt og “rolig”. Med Dirac tilsluttet trækker begge mere ad samme vej, selv om forskellene i lydfilosofi stadig er mærkbar.
Ved du, at du har en tendens til at blive irriteret over skrigende diskant og for lidt bas, så kommer du til at elske t-JAYS. Hvis du vil nedtone dette, er det bare at anvende Dirac, så får du et kontrolleret lydbillede, som du kan lytte til i timevis uden at blive træt.
Det er lykkedes XTZ at skabe high-end hovedtelefoner til spotpris. Det mærkes, at der lagt stor energi i at forsøge at skabe så “perfekte” hovedtelefoner som muligt. Hovedtelefoner, som gengiver musikken, som den var tænkt fra starten. De er kommet vældig, vældig langt i første forsøg. Virkelig godt klaret, XTZ!
Også i denne test:
t-JAYS Four
Praktisk og nyttigt.
Har været på markedet et stykke tid, da uden DSP-muligheden. Lige fra starten mærker man, at de er lavet til at kunne anvendes i alle sammenhænge; her findes udmærket handsfree, og du kan hæve og sænke volumen og skifte sange.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer