TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
BLACK WEEK - 70% RABAT PÅ LB+

: Earin

De bedste trådløse hørepropper hidtil

Earin byder på fremragende lyd med total trådløs frihed – når det hele fungerer.

Af / 06/05/2016 - 06:00
Earin

Lyd & Billede mener

  • De første helt trådløse hørepropper, der er tilstrækkelig små. Smart konstruktion og fiks opladningsløsning. Imponerende lydkvalitet for trådløse høretelefoner.
  • Svært at se, hvor meget batteri røret og hørepropperne har tilbage. Bluetooth-forbindelsen er ikke helt pålidelig. Ingen mikrofon til telefonopkald.

Det lille svenske lydfirma Earin havde en god idé til virkelig små og fuldstændig trådløse høretelefoner, og for at sondere interessen lagde de i 2014 projektet ud på Kickstarter. Responsen var massiv. Over 8.000 mennesker har støttet projektet, og for et halvt siden begyndte de så at levere det færdige resultat.

Siden da er høretelefonerne kommet til salg hos Best Buy i USA, mens vi i Europa, der gik glip af kampagnen, først nu kan bestille dem online. Og vi var selvfølgelig nødt til at teste dem.

Hørepropperne kommer i en pæn lille æske, hvor man med det samme kan mærke, at producenten har brugt lige så meget tid på design som på teknik. I æsken ligger der ud over propperne en mindre æske med silikonedutter i forskellige størrelser, en par vinger, som skal få hørepropperne til at sidde ekstra godt fast, samt et ladekabel. Plus et mystisk aluminiumrør, der viser sig at være opladningsløsningen.

Røret indeholder et 600 mAh batteri, som man lader op med USB-kablet. Selve propperne oplader man så ved at klikke dem fast i røret i 70 minutter. Meget elegant.

Det smarte ved Earin er, at de er helt trådløse. Via Bluetooth sender mobilen begge kanaler til den ene høreprop, som derefter sender den ene kanal videre til den anden prop.

Annonce
(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Det er en løsning, vi har set enkelte eksempler på før, men Earin har formået at gøre det i virkelig små hørepropper. Det betyder, at de hverken føles irriterende i ørerne, eller som om de er ved at falde ud. Med vingerne på virker det trygt at have dem i øret, når man er på farten, men vi ville nok ikke løbe en tur i skoven med dem.

Der findes en tilhørende app, hvor man kan justere balancen og basgengivelsen, og se batteristatus for hver prop. Dog kun når de ikke ligger i ladestationen. Lampen på sidstnævnte viser kun, at opladning foregår, så en slukket lampe kan både betyde, at de er fuldt opladet, og at batteriet i røret er fladt. Det kan føre til uønskede overraskelser!

Vi noterede os også, at Bluetooth-forbindelsen er lidt usikker. Indimellem mister den ene prop forbindelsen helt, og det kræver noget fiflen at få den i gang igen.

Men når alt fungerer, belønnes man med en imponerende lydkvalitet. Live-indspilninger får en god nærværsfølelse, og akustisk musik har detaljer nok til at virke naturlig. Diskanten er klar og virker ikke skarp, selv når man udfordrer den med kraftige bækkener. Og bassen er tilstrækkelig dyb til at klare selv jordskælvsfrekvenserne i James Blakes “Limit to Your Love”.

Det er virkelig imponerende af hørepropper og noget, vi aldrig har oplevet med trådløse før. Balancen kan dog være lidt svingende.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

For dem, der hader ledninger, er fuldstændig trådløse høretelefoner en drøm. Og Earin er de første, vi har set, der leverer det i så små hørepropper, at man knap nok kan mærke, at man har dem i. Desuden lyder de fantastisk – ikke kun af trådløse at være, men af hørepropper i det hele taget. Den særlige opladning/opbevaring er også en god idé.

Men det er svært at vide, om det er lykkedes at oplade propperne eller ej, og forbindelsen kikser lidt for ofte. Derfor må vi ærgerligt nok sænke karakteren et hak.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord