Shure er bedst kendt blandt musikere og lydteknikere, og laver nogle af de mest brugte mikrofoner i verden. De er også gode til både on-ear og in-ear monitoring. Derfor har vi store forventninger til deres hørepropper Aonic Free.
Det er nogle STORE hørepropper. Husene er enorme, og lade-etuiet er gigantisk. Det kan man godt glemme at have i lommen på et jakkesæt uden at ødelægge snittet. Jeg har hørt fra andre, at de alligevel sidder rigtig godt i ørerne, men mine ører frastøder dem lidt. Propperne glider efterhånden ud, så bassen bliver tynd, og jeg må skubbe dem ind igen, så de tætner.
Medium-dutterne passer bedst her (størrelse S, M og L i memory-skum medfølger), men jeg ville ønske, de havde inkluderet vinger eller bøjler, så de sad bedre. Til gengæld vejer de ikke det store og tynger ikke, som jeg ellers frygtede. Og selv om de mangler aktiv støjreduktion, så dæmper de støj rigtig godt mekanisk – når de vel at mærke sidder godt i ørerne.
Aonic Free har aptX lyd-codec, som giver god lyd med Android, og næsten lige så god lyd med AAC til Apple-enheder.
Lyden af Shure Aonic Free
Lyden fra Aonic Free minder om lyden fra studiemonitors, hvor ingen frekvensområder er fremhævet. Lyden er meget lineær, og både mørke og lyse sangstemmer og instrumenter får lige stor opmærksomhed.
De kan opleves som lige lovlig mellemtonefokuserede, hvis man er vant til “hængekøjelyd” med overdrevet bas og diskant. Men det lyder meget korrekt, og Billie Eilishs stemme på “Your Power” er klokkeklar, mens guitarklangen er neutral og dynamisk.
Bassen er til gengæld lidt tynd. Jo, den er præcis og hurtig nok, men virker lidt kedeligt, når vi kører vores træningsplayliste. Tiësto har rykket mere, for at sige det på den måde. Så kan man aktivere Bass Boost blandt de mange forhåndsindstillinger i app’en.
Man kan også indstille EQ’en, som er parametrisk (og fantastisk!), manuelt. F.eks. kan man skrue lidt ned omkring 1 kHz med et filter (høj Q-værdi), som tager fat over et bredere frekvensområde. Og dermed gøre mellemtonen lidt mindre fremtrædende, hvis man vil.
Den eneste ankepunkt, jeg har angående lyden, er at hørepropperne ikke rigtig spiller højt nok til min smag.
Også i denne test:
Anker Soundcore Liberty 3 Pro
Premiumlyd til budgetpris
Anker Soundcore Liberty 3 Pro har det meste, man kan ønske sig, inklusive støjreduktion. Her får man meget for pengene!
Audio-Technica ATH-CKS50TW
Godt forsøg fra Audio-Technica
Måske de mest komplette trådløse hørepropper fra Audio-Technica, vi har testet.
Technics EAH-AZ40
De bedste budgethørepropper
Technics EAH-AZ40 gør så meget rigtigt, at man kan undre sig over, hvorfor man skulle betale mere.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer