Google er først og fremmest en softwarevirksomhed, men de har de senere år begået flere endda rigtig vellykkede hardwareprodukter. Senest telefonserien Google Pixel 7, hvoraf Pro-modellen blev kåret som årets premium-mobil.
Men Google vil ikke nøjes med at ligge i din lomme. Det mindste medlem af Pixel-familien, Pixel Buds Pro, vil helt ind i øregangene på dig.
Google Pixel Buds Pro er helt trådløse hørepropper i premium-klassen. Og som hos konkurrenterne signalerer Pro-betegnelsen, at propperne har aktiv støjreduktion (ANC).
Selve propperne er ret små, og den model, der sælges i de nordiske lande, er helt mat gråsort. Takket være størrelsen sidder propperne ret behageligt og diskret på deres plads, når de først er blevet skruet ind i øregangen. Etuiet er til gengæld mælkehvidt og så blødt og afrundet, at det knap nok associeres med lydelektronik. Etuiet kan oplades med USB-C samt trådløst.
Automatisk tilpasning
Når Google Pixel Buds Pro tages i brug første gang, udfører den tilhørende app (som installeres automatisk) en test af øret og pasformen for at sikre, at de sidder helt tæt.
En tætsluttende forbindelse i øregangen er afgørende for, at propperne kan have noget, der minder om basgengivelse. De løstsiddende Nothing Ear (stick) er et eksempel på det modsatte.
Det problem har Pixel Buds Pro ikke. Faktisk har de en basgengivelse, der er blandt det bedste og mest overbevisende, jeg har hørt fra et sæt helt trådløse ANC-propper.
God app
App’en installeres automatisk, når hørepropperne parres med mobilen, og når opsætning og tilpasning er overstået, gør den ikke meget væsen af sig. Faktisk skulle jeg lede på mobilen for overhovedet af finde app’en. Det er næsten synd, da den er blandt de bedre og mere avancerede. Men det viser på den anden side, at den og propperne fungerer uden at kræve yderligere opmærksomhed. Vender man tilbage til app’en, har man imidlertid mulighed for at vælge mellem en række equalizerindstillinger eller lave sin egen med en fembånds-equalizer. Standardindstillingen var dog så vel afbalanceret, at jeg ikke fandt grund til at justere.
Lydkvaliteten
Lyden i Google Pixel Buds Pro er i det hele taget glimrende. Og ærlig talt meget bedre, end jeg er vant til fra helt trådløse hørepropper.
Google-propperne kommer ikke for mit vedkommende til at afløse højttalerne på kontoret eller i stuen. Eller for den sags skyld mine over-ear-hovedtelefoner. Men de vil være perfekte til musik på tog- eller flyrejsen.
Det afgjort mest imponerende ved de bittesmå Google-propper er bassen, der er både god og rigelig. Selv om driveren i høreproppen blot måler 11 mm i diameter, formår den at gengive bas, så det mærkes helt ned om i nakken. Men ikke på en overdrevet og rumlende måde. Bare varmt og fyldigt.
Resten af toneområdet behandles også godt, og stemmer lyder ret naturlige og frie. Hvilket ved siden af musikalske præstationer også er afgørende til mobilsamtaler.
Støjreduktionen påvirker næsten uundgåeligt åbenheden i lydbilledet, men kun i beskeden grad. I det hele taget må man sige, at Google er lykkedes langt bedre med at få vellyd ud af deres hørepropper, end de hidtil har formået med deres smart-højttalere, der aldrig er kommet over clockradio-kvalitet.
Integreret økosystem
Det er tydeligt, at Google har en drøm om at blive for Android-folket, hvad Apple er for sin egen menighed: En integreret løsning, hvor produkterne arbejder tæt sammen i et økosystem, der dækker alle kundernes tekniske behov. På en måde, som man ikke opnår ved at vælge produkter fra forskellige leverandører. I første omgang er det kun Pixel-telefonerne og Pixel Buds-hørepropperne, der bliver tilgængelige i de nordiske lande. Men Pixel-serien rummer også et smart-ur og inden længe en tablet.
Stemmestyring via hørepropper er ikke noget nyt. Det har været et slagnummer, siden stemmeassistenterne, herunder Google Assistant, kom på markedet. Men hvor det som oftest kræver en helgens tålmodighed og en ingeniørs indsigt at få tingene sat op til at arbejde sammen, er processen med Pixel-enhederne indbyrdes strømlinet i en grad, jeg ikke har mødt før.
Det virker bare – næsten
Når Pixel Buds Pro er genkendt af Pixel 7 Pro, begynder tingene bare at virke. Hvilket man for eksempel opdager, første gang Google-assistenten spontant læser mails og SMS’er op i hovedtelefonerne – og sender svar på beskeder tilbage.
Selv om propper og telefon i fællesskab gør en prisværdig indsats for at optræde som digital tjener, er stemmestyring stadig en disciplin, der kræver sportsånd – og indlæring af de præcise trylleord, som hver enkelt enhed i hjemmet forstår. Har du travlt, er det i de fleste tilfælde stadig hurtigere at gribe mobilen og styre tingene derfra.
Det gælder også styringen af selve hørepropperne. Betjeningen sker med touch, og du kan i princippet vælge musiknummer, skrue op og ned for lyden og håndtere telefonopkald, samt slå ANC og omgivelseslyd til og fra. Men nemt og intuitivt bliver det ikke. Det er ikke Google Pixel Buds Pros fejl. Der er bare ikke ret meget plads til navigation på enden af en trådløs høreprop.
God omgivelseslyd
Støjreduktionen på Google Pixel Buds Pro fungerer helt efter hensigten. Det er ikke den mest effektive støjreduktion, jeg har oplevet, men kontor- og trafikstøj dæmpes til en fjern summen, der nemt kan ignoreres. Især i mellemtoneområdet. I diskantområdet er støjdæmpningen mindre effektiv. Det har den besynderlige effekt, at motorstøj fra biler på gaden forsvinder, mens dækstøjen stadig høres. Hvilket sandsynligvis er godt for trafiksikkerheden, da man ikke er helt isoleret fra virkeligheden.
Hvilket bringer os videre til transparency mode. Den fungerer bedre end vanligt: Lyden fra omgivelserne sendes via mikrofonerne ind i hørepropperne på en så naturlig måde, at man faktisk kan holde ud at have funktionen slået til. Og uden at musiklytning forstyrres eller afbrydes som på nogle trådløse hørepropper.
Konklusion
Google Pixel Buds Pro er et vellykket produkt på et marked, hvor konkurrencen er intens og hård. Der findes næppe en elektronikproducent med eller uden respekt for sig selv, der ikke har mindst ét par helt trådløse ANC-hørepropper på programmet. Hvad der gør Googles bud anbefalelsesværdigt, er dels en lyd, der hæver sig op over gennemsnittet i prislejet, men navnlig en gennemført integration med Googles tjenester og især deres produkter. Hvis du har købt en Google Pixel 7 eller Pixel 7 Pro-telefon og søger efter trådløse hørepropper, er Pixel Buds Pro det indlysende valg.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer