TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Google Pixel Buds Pro 2

Googles hørepropper er blandt de bedste i deres klasse

Google er ikke kun verdensmestre i søgning på nettet. Deres Pixel Buds Pro 2 hørepropper kan godt måle sig med ”rigtige” hi-fi-propper.

Skrevet af / 29/09/2024 - 12:00
Google Pixel Buds Pro 2

Lyd & Billede mener

  • Lyden er blandt de bedste i klassen, og omgivelseslyden er uovertruffen. Integrationen med Googles andre Pixel-produkter tager stikket hjem.
  • Lidt dyrere end forgængeren. IP54-beskyttelse er fint, men ikke fantastisk.

John Alex Hvidlykke

Google kan lave andet og mere end software. Deres Pixel-telefoner har gang på gang høstet priser (ikke mindst i kraft af den gode software i mobilen). I 2022 tog Google springet op af lommen og ind i øret med hørepropperne Google Pixel Buds Pro. Og nu, to år efter, er efterfølgeren klar.

Google Pixel Buds Pro 2 er helt trådløse ANC-hørepropper i premium-klassen. De forholdsvis små propper ligner forgængeren, men den lille gummikrog, der holder dem fast i øregangen, er ændret en smule. Det mælkehvide etui ligner også forrige udgave, og ligesom tidligere har etuiet mulighed for opladning med USB-C og trådløst.

Det mælkehvide etui kan oplades med USB-C og trådløst.(Foto: Google)

Noget af det, der er ændret en smule siden første udgave, er tætheden. Hørepropperne er nu specificeret til IP54-tæthed. De første var specificeret til IPX4, så det betyder formentlig, at støvtætheden er lidt bedre. Under alle omstændigheder er propperne tætte nok til træning, men lad være med at bruge dem under dykning.

Læs også Google mig i øret Det mindste medlem af familien Pixel sidder lige i øret.

En mere klar opgradering er processoren, der styrer støjreduktion og smart-funktioner i propperne Her bruges nu Googles egen processor, kaldet Tensor A1.

Ligesom de fleste andre hørepropper leveres Google Pixel Buds Pro 2 med øredutter i fire størrelser. For mig passede mellemstørrelsen fint. Og jeg må rose pasformen. Jeg har ”besværlige” øregange, og langtfra alle hørepropper kan give en behagelig pasform i dem. Google har lavet et stor antal ørescanninger og har udformet Pixel Buds Pro 2 ud fra 45 millioner datapunkter.

Annonce

App’en er næsten for god til at skjule

Nogle hovedtelefoner og hørepropper er så intimt sammenkædede med deres styrings-app, at man næsten ikke kan spille musik uden at åbne app’en. Pixel Buds-app’en er lige modsat; den installeres automatisk, når hørepropperne parres med mobilen, og derefter er den næsten usynlig – i en grad, hvor man skal lede på mobilen for overhovedet at finde app’en.

Pixel Buds Pro 2 er udformet ud fra 45 millioner målinger på ører. (Foto: Google)

App’en er ellers så god, at den fint tåler at blive åbnet og brugt. Den rummer naturligvis en (fem-bånds) equalizerfunktion med en række forvalg, samt mulighed for at definere sine egne indstillinger. Det er absolut nydeligt, og prikken over i’et er en niveauafhængig EQ, der fremhæver bassen og diskanten ved lave lydstyrker. Med andre ord den knap, som vi kaldte ”loudness” i gamle dage.

Lydbalancen er i øvrigt så god, at jeg ikke fandt grund til at justere noget. Men foretrækker man en mere krydret smag, er muligheden der.

App’en overvåger lydniveauet og advarer om belastningen. (Screenshot: Google)

I sin seneste udgave er app’en blevet udvidet med en ”wellness”-funktion til at holde øje med høreskadelige lydtryk. Her kan man se lydstyrken i propperne netop nu. Man får også en rapport over lydeksponering gennem den seneste uge og de seneste 24 timer. Det er noget mere pædagogisk og elegant end blot at blokere for volumenknappen ved et vist niveau!

Når Google Pixel Buds Pro 2 tages i brug første gang, udfører app’en en test af øret og pasformen for at sikre, at de sidder helt tæt. Google kalder systemet Silent Seal 2.0.

Lydkvaliteten

Et par hørepropper kan aldrig konkurrere med et godt stereoanlæg med ordentlige højttalere. Men de er voldsomt meget mere praktiske i toget eller på flyrejsen. Og lyden i Google Pixel Buds Pro 2 er i mine ører fuldt på højde med hørepropper fra ”rigtige” hi-fi-producenter.

Som helt lukkede propper er Pixel Buds Pro 2 faktisk i stand til at gengive rigtig bas i en grad, der kan mærkes. Lyden er fyldig og varm. Og er det ikke varmt nok i standardindstillingen, er der to alternativer med henholdsvis mere bas og meget mere bas. Jeg fandt ikke behov for det – men de lød faktisk udmærket.

Resten af toneområdet behandles rigtig godt, og stemmer lyder ret naturlige og frie. Hvilket ved siden af musikalske præstationer også er afgørende ved mobilsamtaler.

Læs også Skarpt skyts i premiumklassen Premium-klassen er for dig, der vil have den allerbedste lyd fra dine hørepropper. Vi har nærlyttet ni af de bedste.

Lyder bedst med ANC

Automatisk støjreduktionen (ANC) vil altid påvirke åbenheden i lydbilledet. Interessant nok er helheden faktisk bedre med ANC slået til end uden. Med støjreduktionen slukket er lyden godt nok en lille smule mere åben, men samtidig får man en mekanisk støj fra kontakten mellem propper og ører. Denne støj undertrykkes med ANC slået til.

Støjreduktionen er, ligesom på forgængeren, ikke den mest effektive, jeg har oplevet. Men den er fuldt tilstrækkelig. Støjreduktionen dæmper rumlen og støj i mellemtoneområdet godt, mens højfrekvente lyde fra omgivelserne stadig kommer igennem. Hvilket sandsynligvis er godt for trafiksikkerheden.

 God omgivelseslyd

Som alle andre moderne hørepropper har Google Pixel Buds Pro 2 en transparency mode, hvor lyden fra omgivelserne sendes via mikrofonerne ind i hørepropperne, sådan at man kan følge med i en samtale eller være opmærksom på trafikken. Og den er nok den mest vellykkede af slagsen, jeg har oplevet.

Omgivelseslyden er gengivet så naturligt, at det føles som om, at man hører lyden med egne ører. (Foto: Google)

Gengivelsen af lyd fra omgivelserne er så naturtro, at det faktisk føles som om, man hører lyden med egne ører, og ikke via mikrofoner. Det er virkelig flot!

Integreret økosystem

Ligesom det er lykkedes for Apple og Samsung, har Google en drøm om at blive et komplet økosystem for sine brugere. Et system, hvor alle enheder fra samme producent arbejder tæt sammen. Google Pixel Buds Pro 2 (og Pixel Buds Pro før den) er et vellykket skridt i den retning. Man kan bruge stemmestyring på andre hørepropper og hovedtelefoner, men integrationen går bare lidt mere automatisk her.

Konkurrenter

Helt trådløse hørepropper er den produktgruppe, hvor udvalget og konkurrencen er allerstørst. Og de etablerede firmaer hviler ikke på laurbærrene, men sender løbende nye og forbedrede modeller på markedet.

Pixel Buds Pro 2 er en smule mindre end forgængeren. (Foto: Google)

I samme prisklasse finder man for eksempel Sony WF-1000XM5, der tilbyder markedets klart bedste støjreduktion. Er kravet til hi-fi-lyd det vigtigste, er Sennheiser Momentum True Wireless 4 det nærliggende valg. De bedste kort for Google Pixel Buds Pro 2 er den naturlige omgivelseslyd og integrationen med de øvrige Pixel-enheder.

Konklusion

Google Pixel Buds Pro 2 kan godt bruges, uden at man har en Pixel-telefon (men en Android-mobil er et krav). Men de vil sikkert først og fremmest blive solgt til overbeviste Google-fans. Og integrationen med Googles økosystem og tjenester er da også en af de faktorer, der skiller dem ud fra mængden.

En anden er lyden. Google Pixel Buds Pro 2 er blandt de mest vellydende ANC-hørepropper i prisklassen. Og den fremragende omgivelseslyd kan næsten være grund nok i sig selv til at vælge dem fremfor andre.

Har du allerede et sæt af de første Pixel Buds Pro i ørene, er der til gengæld ikke så store forbedringer, at der er grund til at skifte.

Karakter
Google Pixel Buds Pro 2
Premium

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Scroll to Top