TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Beats by Dre Powerbeats Pro

Vi elsker dem!

Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!

Af / 15/11/2019 - 14:44
Beats by Dre Powerbeats Pro

Lyd & Billede mener

  • Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
  • Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.

Hvis du gerne ville have haft AirPods Pro, men synes, at de udstikkende mikrofoner er en deal breaker, eller du synes, lyden er for hård i toppen, så skal du vide, at Powerbeats Pro har næsten samme funktionalitet. Beats er jo trods alt Apple-ejet nu.

Powerbeats Pro har samme fantastiske trådløse rækkevidde som AirPods Pro (vi skridtede nøjagtig samme afstand op: Godt 50 meter!), de er vand- og støvafvisende, og parres let med iPhone ved at holde dem hen til den. Og de oplades via Lightning-stik. Men Powerbeats Pro er i højere grad også møntet på Android-brugere, for de eneste funktioner, der er forbeholdt Apple-brugere, er den nævnte parringsmetode, og at Google Assistant ikke kan kaldes frem.

Hørepropperne har ikke Apples støjreduktion, og du kan ikke bruge app’en på iPhone til at finde dem, hvis du har lagt dem et lidt for udspekuleret sted. Og da mikrofonerne ikke rager ud, vil modparten ikke høre dig lige så tydeligt ved mobilsamtaler.

Men Powerbeats Pro har længere batterilevetid end AirPods Pro – hele ni timer i propperne og 15 timer ekstra i etuiet. Samme etui er ganske vist lidt stort til bukselommen for at få plads til ørebøjlerne. Det må man leve med.

Pasform og brugervenlighed

Parring er som sagt meget nemt. Jeg kan også godt lide pasformen. Der er ørebøjler, som går hele vejen rundt om øret og gør det umuligt for propperne at falde ud, når du først har fået dem på plads. Det gør også, at silikonedutterne sidder rigtig godt, så der er meget lidt gnidelyde i øregangene. Også når man træner! Hvilket igen gør dem mere behagelige at lytte til end så mange andre.

Annonce

Du starter og pauser musikken eller accepterer et opkald ved at trykke på en af propperne, lige meget hvilken. To tryk for næste nummer (eller afvis opkald), tre tryk for at starte sangen og derefter tre for at gå til forrige sang. Siri aktiverer du ved simpelthen at sige: “Hej Siri.”

Lydkvalitet

Hvor jeg synes, at Apple AirPods Pro har for meget energi i den nedre diskant, som får dem til at lyde lidt hårdt, er det ikke tilfældet med Powerbeats Pro. De er derimod en energibombe af dimensioner i mellemtoneområdet og har dybbas til at følge op. Popmusik lyder meget medrivende, og rock kører på med benhårde guitarer.

Der er også glimrende snert og hurtighed i flygel og klaver – hør f.eks. Maurizio Pollinis fortolkning af Chopins Nocturne i f-mol (Opus 55 nr. 1). Okay, vi får ikke det store luftrum fra Beoplay E8 2.0, men jeg kan rigtig godt lide balancen, og Powerbeats Pro er mere medrivende på den musik, jeg har på min fritids-playliste (stadig ung af sind og alt det dér).

Konklusion

Jeg er klar over, at ørebøjlen ikke vil tiltale alle. Men jeg vil anbefale at prøve Powerbeats Pro, for hvis du kan lide den måde, de sidder på, så falder de aldrig ud. Og du belønnes med den rene lyd af musik, for gnidelyde er nærmest helt fraværende.

Forbindelsen er superstabil – den bedste i klassen (sammen med AirPods Pro) – og der var ikke et eneste dropout i hele testperioden. Den trådløse rækkevidde er fremragende, og det samme er batterilevetiden.

Lyden er velafbalanceret, rytmisk og medrivende. Det eneste, vi savner, er lidt mere luft i toppen, men den samlede pakke er så god, at hvis jeg skulle bruge mine egne penge på et par helt trådløse hørepropper, så blev det Powerbeats Pro.

 

picture2 picture1
<
>
Lade-etuiet er lidt stort for få give plads til ørebøjlerne på Powerbeats Pro. Som for øvrig har ni timers batterilevetid og 15 timer ekstra fra etuiet. (Foto: Beats by Dre)
Karakter
Beats by Dre Powerbeats Pro
Premium

Også i denne test:

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.

Lyden er meget behagelig med masser af luft i overtonerne. Understøtter trådløs opladning og giver en god luksusfølelse.
Dårligste trådløse rækkevidde i klassen. Bøvlede touch-funktioner.
Læs hele testen

Sony WF-1000XM3

Referencen holder mål

Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.

God, afbalanceret lyd. Adaptiv støjreduktion i 20 trin. Rigtig god batterilevetid. Glimrende rækkevidde.
Ikke så effektiv støjreduktion som på storebror WH-1000XM3. Lidt store og tunge.
Læs hele testen

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt køb

At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.

Rigtig god lyd og exceptionel ladekapacitet i etuiet.
Bluetooth-parring skal ske i en særlig rækkefølge. Smalt udvalg af dutter og middelmådig trådløs rækkevidde.
Læs hele testen

RHA TrueConnect

Medrivende ­premiumfølelse

RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.

God lyd, stabil tilslutning og en flot premium-udførelse. Hurtigopladning er meget praktisk.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i så dyre hørepropper hører ingen steder hjemme.
Læs hele testen

Apple AirPods Pro

Dem alle vil have

Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

Meget bedre lyd end før. Støjreduktion og transparent lyd samt problemfri integration med Siri. Glimrende rækkevidde og trådløs opladning.
Hård mellemtone. Til musik findes der endnu bedre valg.
Læs hele testen

Audio Technica ATH-CKR7TW

Nej tak

Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.

God, neutral lyd i bas og mellemtone. God batterilevetid i propperne.
Ret skarpe overtoner. Uimponerende kapacitet i lade-etuiet. Klassens værste lydforsinkelse og derfor ubrugelige til film og spil.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?