annonce

TEST:
Sony WF-1000XM3

Referencen holder mål

Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.

Med WF-1000XM3 får du otte timers spilletid i hørepropperne og yderligere 24 timer fra etuiet. (Foto: Sony)
Sony WF-1000XM3
annonce

WF-1000XM3 er ikke Sonys første trådløse hørepropper med aktiv støjreduktion. Vi har tidligere testet WF-1000X, som skuffede på flere punkter. Men 1000XM3 har fået en række vigtige forbedringer.

Den største ulempe ved helt trådløse hørepropper er batterilevetiden, men Sony har fordoblet brugstiden til otte timer. Det er nok til langt de fleste rejser. Etuiet giver tre opladninger oveni – i alt 24 timer ekstra. Og en hurtig tur i opladeren giver 90 minutters afspilning på ti minutters opladning.

Betjeningen af WF-1000XM3 er gennemtænkt, men ligesom på andre hørepropmodeller er et touch-panel lidt lille og besværligt. Her styres afspilning og stemmestyring – og det gælder også, når man rører ved hørepropperne for at få dem til at sidde bedre i øret.

Her er betjenings-app’en Sony Headphones Connect praktisk. Man kan indstille støjreduktionen i app’en, justere lyden med EQ, tjekke batteriet samt vælge en lang række funktioner.

20 grader af støjfrihed

Den automatiske støjreduktion kan justeres i hele 20 trin – fra maksimal isolation til næsten ingen støjdæmpning. Funktionen Adaptive Sound Control “lytter” konstant til omgivelserne og tilpasser støjreduktionen til lydniveauet.

Den trådløse forbindelse er glimrende. Under testen oplevede jeg nogle få korte afbrydelser i den ene høreprop. Der findes andre med endnu mere stabil forbindelse (Apple og Beats), men Sony er afgjort inden for det acceptable. Det, der imponerede mig mest, var at jeg kunne gå over 50 meter væk fra mobiltelefonen i det fri, før forbindelsen blev mindre stabil. Faktisk en hårsbred længere end med Apple og Beats!

Lydforsinkelse

Der er en vis forsinkelse på lyden, som manifesterer sig, når man spiller actionspil, hvor lydeffekterne ikke kommer helt på samme tid som effekterne på skærmen. Men det er ikke så langtfra. Sony er f.eks. bedre end B&O på dette område. Læbebevægelserne på film rammer også godt nok til, at det er godkendt.

annonce

Pasform

Hvor min kollega John Alex Hvidlykke havde en heureka-følelse, hvad pasformen angår, er jeg ikke lige så begejstret. Selv om Sony’erne sidder godt, tynges de ned af at rage så meget ud. Resultatet er, at jeg er bange for at tabe dem, hvis jeg skal småløbe for at nå en bus eller et tog (det er længe siden, jeg har gjort noget ud af træningen). Heldigvis medfølger der syv par dutter, heraf tre i behageligt memory-skum, så de fleste burde kunne finde nogle, der passer.

annonce

Det skal også nævnes, at Sony hverken er støv- eller vandtætte, så vær forsigtig med fugt.

Lydkvalitet

Sony WF-1000XM3 lykkes med den svære kunst at producere god bas. Ikke i samme liga som et par hovedtelefoner, men der er en flot klangbund her. Dynamikken er også god. Trommerne på “Bad For You” med Ariana Grande lyder saftigt og har samtidig et godt attack.

Støjreduktionen ændrer ikke meget på lyden. Selv når den skrues helt op, bevarer musikken sine overtoner, og stemmer lyder stadig godt.

Konklusion

Med WF-1000XM3 har Sony rettet op på første generations børnesygdomme i form af kort batterilevetid og dårlig stabilitet, og samtidig er det lykkedes at få det meste af kvaliteten fra Sonys støjreduktion ned i de små hørepropper. Også lyden er rigtig god.

annonce

Hørepropperne er en komplet pakke og bestemt ikke dårligere, end da vi testede dem sidst. Men nu er der kommet andre producenter på banen, som giver Sony hård konkurrence.

 

picture2 picture3
<
>
(Foto: Sony)
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: Nej
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 8 timer, 24 ekstra i etui
 • Vægt: 17 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Web: sony.dk
Pris: 1999 kr
Plus God, afbalanceret lyd. Adaptiv støjreduktion i 20 trin. Rigtig god batterilevetid. Glimrende rækkevidde.
Minus Ikke så effektiv støjreduktion som på storebror WH-1000XM3. Lidt store og tunge.
Sony WF-1000XM3 produktside
  Også i denne test:
  B&O Beoplay E8 2.0
  De mest luksuriøse
  Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.
  Supra Nero-TX
  Et vanvittig godt køb
  At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.
  RHA TrueConnect
  Medrivende ­premiumfølelse
  RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.
  Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
  Vi elsker dem!
  Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!
  Apple AirPods Pro
  Dem alle vil have
  Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.
  Audio Technica ATH-CKR7TW
  Nej tak
  Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  annonce

  Læs også

  En doktor i mobilen

  Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

  Microsofts nye 15 tommer bærbare har fået en tur med cykelpumpen

  Microsoft Surface Laptop 3 er kommet i en ny 15 tommers udgave med AMD-processor. En spændende nyhed, som desværre ikke helt lever op til sit potentiale.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb?

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb? Vi tester os igennem junglen af QLED-skærme!