annonce
annonce
annonce
test:

Jaybird Vista

Jaybird Vista
annonce

Sportshørepropper med tryk på bassen

Tilføj som favorit

Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.

Plus lbadvantages
Den trådløse forbindelse er meget stabil: Ude i det fri kunne vi gå over 50 meter fra mobilen, før vi begyndte at miste signalet. Brugeren kan tilpasse både lyd og funktioner.
Minus lbdisadvantages
Lyden er noget mørk med lidt for meget bas og en temmelig skarp mellemtonegengivelse. At der kun er Sub Band Codec (SBC), begrænser lydkvaliteten.

Jaybird Vista er producentens tredje forsøg udi helt trådløse hørepropper til aktive mennesker; de to tidligere var Run og Run XT.

Hvor man på de tidligere modeller kunne udskifte både silikonedutter og vinger for optimal pasform, sidder dutterne fast på vingerne på Vista. Dermed kan man i praksis vælge imellem tre pasformer: Mellemstore dutter uden vinger, mellemstore dutter med mellemstore vinger og store dutter med store vinger.

Mine ører burde nok have haft mellemstore dutter med store vinger, men den største pasform sad stadig godt og gik ikke løs under brug.

Kan tilpasses

Den store fordel ved Vista – ud over at de er IPX7-certificerede, altså vandtætte ned til 1 meter – er, at de kan tilpasses med app’en. På hver prop sidder der en knap, og med ét tryk kan du besvare og afslutte opkald samt starte og pause musikken. To tryk hopper til næste sang eller afviser et indgående opkald, mens et langt tryk slukker propperne.

Hvis du er utilfreds med funktionerne, kan du gå ind i app’en og f.eks. aktivere stemmekommandoer med Siri eller Assistant. Men af en eller anden grund kan man ikke få knapperne til at hoppe tilbage til forrige sang. GRRR!

Bluetooth-tilslutning sker helt enkelt ved at holde knappen inde på lade-etuiet med propperne indeni. Efter parring er det bare at sætte dem i ørerne.

50 meter

Jaybird har opgivet rækkevidden til 10 meter, men udenfor i fri luft målte jeg godt 50 meter, før lyden faldt ud. Det er rigtig godt, men typisk for den nyeste Bluetooth-version 5.0, som bruges her.

Propperne er touch-følsomme, og man kan til en vis grad bestemme touch-funktionerne. (Foto: Jaybird)

Middelmådig lyd

Lige ud af æsken har lyden en mørk klangbalance. Der er en pukkel i bassen og desuden en meget mellemtonefokuseret gengivelse. Der er ikke mange detaljer eller meget luft i toppen, hvilket gør, at akustisk musik ikke er den foretrukne føde. Kacey Musgraves’ stemme er for skarp på country-balladen “Slow Burn”, og den akustiske guitar klinger temmelig hårdt.

Til træning vil de fleste nok alligevel høre musik med tydelige elektroniske rytmer, og til det formål fungerer Vista ganske godt. Rytmerne på Sam Feldts “Post Malone” kommer godt frem med hurtigt leverede slag, der gør det let at holde takten, når man er ude og løbe.

EQ-indstillinger

Det skal siges, at moderne elektroniske hits har en meget flad lyd, og så kan det være fristende at vælge lydindstillingen Signature, som har endnu mere fyldig bas og også skruer diskanten lidt op. Men på det meste anden musik giver denne EQ-indstilling for meget og for slap bas.

Jeg foretrak i stedet at lave min egen, hvor jeg skruede lidt ned i mellemtonen (ca. 1,2 kHz) ud over en hel del omkring 9 kHz. Så skruede jeg hele diskantområdet op igen, hvilket gjorde lyden mere luftig og samtidig mindre skarp. Bassen lod jeg være, da den for det meste er mere end nok. Pludselig kunne jeg høre musik i længere tid, uden at det blev hårdt og trættende.

Bemærk, at det er svært at indstille den nøjagtige frekvens på mobilskærmen. Aksen går helt fra 20 Hz til 20 kHz, men kun 20, 110 og 630 Hz samt 3,5 og 20 kHz er markeret. Alle værdier herimellem bliver omtrentlige.

I app’en kan man vælge forskellige forprogrammerede EQ-indstillinger eller lave sine egne. Her har vi forsøgt at kompensere for Vistas mørke klangkarakter og opnå noget, der tilnærmelsesvis ligner en neutral oplevelse. (Foto: Skærmskud)

Livløst

miniDSP EARS er en billig måle-rig, som nok ikke er nøjagtig nok til at tages helt bogstaveligt. Men den giver et godt billede af klangsignaturen fra forskellige hovedtelefoner og hørepropper. F.eks. Jaybird Vista, som er afbildet her. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Selv med EQ-indstillingerne, som jeg vil have dem, er lyden lidt flad og uengagerende, og der mangler opløsning og dynamik.

Efter at have læst lidt i specifikationerne viser det sig, at hørepropperne hverken understøtter aptX eller AAC, som begge ville have hjulpet på lydkvaliteten. I stedet bruger de Sub Band Codec, som er den dårligste lyd-codec til at overføre lyd via Bluetooth. Og jeg må sige, at jeg har svært ved at forstå dette valg på et par hørepropper til næsten 1.500 kroner.

Kygo E7/900 kan du nu få til ca. den halve pris, og de giver bedre lyd med AAC-codec og har samme trådløse rækkevidde og IPX7-certificering som Jaybird Vista. Den eneste ulempe ved Kygo i forhold til Jaybird er batterilevetiden, der er begrænset til tre timer (ni ekstra fra etuiet).

Hvis du leder efter helt trådløse hørepropper til virkelig at nyde musik og ikke er afhængig af træningsfunktionen, så er Sennheiser Momentum True Wireless f.eks. i en helt anden liga.

Hvis du synes, at seks timers batteritid er lidt lidt, får du yderligere ti timer fra lade-etuiet. (Foto: Jaybird)

Konklusion

Jaybird Vista er et par meget pålidelige helt trådløse hørepropper til træning. Først og fremmest sidder de godt, batterilevetiden er rigtig god, og de kan tåle alt, hvad du kan smider efter dem af vand og sved. Den trådløse forbindelse er meget stabil, og udendørs kan du bevæge dig langt væk fra mobilen og stadig høre musikken.

Frekvensmåling af Jaybird Vista. Den blå graf er gennemsnitsmåling for venstre, den røde for højre, og den sorte for begge. (Hakket ved 50 Hz er sandsynligvis fra strømforsyningen til noget elektronik, der har haft kontakt med det bord, måle-riggen stod på, og kan ignoreres). Klangkarakteren er mørk med overdrevet energi under 1 kHz. Derefter er der en kraftig forstærkning ved 8 kHz for at få detaljerne frem i overtonerne. Men det bliver lidt skarpt. Det kan afbødes i app’ens EQ-indstillinger. (Illustration: Skærmskud fra Room EQ Wizard)

Svagheden ved Vista er lydkvaliteten. Selv med deres heftige bas og seje rytmer lider hørepropperne af, at der mangler luft og åbenhed, og det lyder indimellem skarpt. Det kan til dels fikses i app’en, men at lyden er ret grovkornet, er det sværere at gøre noget ved. Det duer til træning, men der findes andre træningshørepropper, der lyder mindst lige så godt til en lavere pris. Hvis du også vil høre musik i andre miljøer, havde vi nok valgt noget andet.

 • Drivere: 6 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Bluetooth: 5.0
 • Batteritid: 6 timer + 10 timer i etui
 • Kontrol/mikrofon: Ja
 • Resistens: IPX7
 • Vægt: 12 g
 • Farver: Sort, hvid eller mineralblå
 • Web: jaybirdsport.com

Pris: 1390 kr
Jaybird Vista produktside
Bedste pris på Jaybird Vista
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Skriv et svar

  Læs også

  IFA 2019: Hovedtelefoner fra DALI

  IFA 2019: Hovedtelefoner fra DALI

  DALI overrasker med to trådløse hovedtelefoner, henholdsvis med og uden ANC.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Jabra Elite 75t forbedrer batteritiden og skrumper formfaktoren

  IFA 2019: Jabra Elite 75t forbedrer batteritiden og skrumper formfaktoren

  Jabra formindsker en af vores favoritter blandt de helt trådløse hørepropper, men giver dem også endnu bedre batterilevetid.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Gammel favorit i ny udgave

  IFA 2019: Gammel favorit i ny udgave

  Hovedtelefonerne får smartere stemmestyring, EQ og bedre støjdæmpning.Tilføj som favorit
  Bang & Olufsen Beoplay H9 3. generation

  Bang & Olufsen Beoplay H9 3. generation

  Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.

  Tilføj som favorit
  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+ sender dig direkte i stillekupeen eller forrest i flyet på Business Class, uanset hvor du i virkeligheden befinder dig.

  Tilføj som favorit
  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Sennheiser IE 80S BT er trådløse hørepropper til dem, der kun vil have det bedste.Tilføj som favorit
  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Med NC 700 har Bose denne gang gjort deres aller, aller… næstbedste.

  Tilføj som favorit
  Ollo Audio HPS S4

  Ollo Audio HPS S4

  Slovenske Ollo har lavet et sæt rustikke hovedtelefoner, der gør sig lige godt i lydstudiet og herreværelset.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu