TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
BLACK WEEK - 70% RABAT PÅ LB+

Test: Kygo E7/900

Perfekte til træning

De helt trådløse Kygo E7/900 har sej bas og ekstrem rækkevidde.

Af / 16/10/2018 - 11:56
Kygo E7/900

Lyd & Billede mener

  • Den behagelige, robuste pasform og den gode lyd overgås kun af den ekstreme rækkevidde.
  • Batterilevetiden kunne afgjort have været bedre, og lyden ved mobilsamtaler er middelmådig.

De fleste har hørt om Kygo. Den norske EDM-artist var den hurtigste i verden til at opnå en milliard afspilninger på Spotify, ligesom han var Apple Musics frontfigur, da tjenesten startede op.

Ud over at lave musik som aldrig før har han sat sit navn på et eget mærke med hovedtelefoner og højttalere. Flere af modellerne har god lydkvalitet – hvilket det bestemt ikke er alle DJ-signerede produkter, der kan prale af.

E7/900 er den første helt trådløse hørepropmodel fra Kygo. Det betyder, at der ikke er nogen ledning mellem de to propper, som i stedet kommunikerer trådløst indbyrdes.

Desuden er det propper til træning. Ud over at det følger puder i forskellige størrelser med – inklusive et par i Comply memory-skum – får man “vinger” i tre forskellige størrelser med, for bedst mulig tilpasning mod den forreste kant af øret. Og E7/900 er vandtætte med en heftig IPX7-certificering, hvilket betyder, at de kan tages med en meter under vand.

Kygo E7 900 spread 3 43577
(Foto: Producent)

Bluetooth 5.0

Lyden overføres trådløst med Bluetooth 5.0, som fordobler båndbredden i forhold til forgængeren. Det er ikke mindst fedt, når man træner.

Annonce

For det første kan man dele musikken med en ven, hvis vedkommende har kompatible hovedtelefoner, og mobilen også understøtter det. Træningspasset bliver dermed straks mere socialt. Denne funktion har vi dog ikke fået testet, da vi ikke havde andre 5.0-hovedtelefoner til rådighed i testperioden.

For det andet har Bluetooth 5.0 en teoretisk længere rækkevidde, så man i højere grad kan lægge mobilen fra sig, mens man træner. Udendørs kunne undertegnede lægge telefonen og tage omkring 40 meterlange skridt, før dropouts begyndte at melde sig. Og jeg kunne gå yderligere ti meter, før lyden virkelig begyndte at falde ud.

Det betyder, at man f.eks. kan have musik med rundt på det meste af en 400-meter med mobilen liggende i græsfeltet inde i midten. Musikken kan så langt hen ad vejen styres med stemmeassistenten og knapperne på hovedtelefonerne.

Indendørs kunne jeg gå fra tredje sal og ned på første, men så snart jeg forlod trappen med mere end et par skridt, blev der for meget mur og træværk mellem mig og telefonen, til at lyden holdt sig stabil.

Betjening

Hovedtelefonerne tændes ved at holde multifunktionsknapperne på ydersiden af højre og venstre høreprop inde. Så går de automatisk i parrings-mode.

Multifunktionsknapperne er i øvrigt ret smarte. Et tryk på højre knap under afspilning giver højere lyd. Tilsvarende giver venstre knap lavere lyd. To tryk på højre pauser musikken, mens et enkelt tryk starter den igen. To tryk på venstre knap aktiverer mobilens stemmeassistent, så du kan udføre enkle kommandoer uden at tage telefonen op af lommen.

Lydkvalitet

Endnu rarere er det at tale om det vigtigste, nemlig lyden. Det første, man bemærker, er den spændstige, fyldige basgengivelse. Stortrommen slår saftigt og lækkert, og elbassen groover godt i bunden af registeret. Lyden er desuden godt balanceret, og det lyder aldrig skarpt eller groft. I modsætning til f.eks. Samsung Gear IconX, som er for tynde i mellemtonegengivelsen og bider lidt for meget fra sig opad i overtoneområdet.

Kygo E7/900 har en behagelig og rund klang. Der er ikke vildt mange klangstrukturer i tonerne; et klaver kan lyde lidt mat i tangentanslagene, og violiner kunne godt have haft endnu mere luft. Men elektronisk popmusik fungerer i den grad med saftige og underholdende beats, uden at det bliver overdrevet. Til prisen er det helt i top i forhold til, hvad man kan forvente.

En lille aber dabei er, at E7/900 ikke understøtter aptX, kun AAC. For mange vil det ikke være noget problem, men f.eks. vil undertegnedes MacBook så kun køre standard SBC ud, der giver væsentlig dårligere lyd end aptX.

Pasform

Kygo E7/900 sidder behageligt i ørerne. Selv syntes jeg, at Comply-dutterne og de mellemstore vinger fungerede bedst. Så er der ikke noget med, at de falder ud under joggingturen. Heldigvis, for det kunne være svært at finde dem igen! Jeg har også gået ret længe med propperne ad gangen, og det er bekvemme sager.

E7 900 white earbuds 43571
Kygo E7/900 i hvid. (Foto: Kygo Life)

Middelmådig samtalelyd

Den indbyggede mikrofon til mobilsamtaler fungerer kun nogenlunde. Vedkommende i den anden ende af samtalen syntes, min stemme var “lav og indelukket”, som om jeg befandt mig langt væk fra mikrofonen. Ordene kunne forstås, men lyden var “tynd, lav og spinkel”. I min ende lød det til gengæld fint.

Ligesom på en del andre hørepropper af denne type får man kun samtalelyd i den ene høreprop. Det kommer nok af, at lyden så bliver mere umiddelbar, end når man synkroniserer begge hørepropper – hvilket kan give en lille lydforsinkelse, som kan være lidt ubehagelig under samtaler.

Kort batterilevetid

Trådløse hørepropper disse har noget kortere batterilevetid end den variant, hvor de to propper er forbundet med ledning. De bruger nemlig ekstra batterikapacitet på hele tiden at kommunikere indbyrdes for at holde lyden helt synkroniseret mellem venstre og højre øre. Man bør dog kunne forvente omkring fire-fem timers batteritid, og her virker det lidt tyndt, at Kygo E7/900 kun kan skilte med tre timer, før de skal lades op.

Heldigvis kan etuiet oplade dem yderligere tre gange, så de kan oplades i lommen til i alt 12 timers batterilevetid. Men altså ikke sammenhængende.

E7 900 black open box 43572
Det etui, der følger med Kygo E7/900, har indbygget batteri til tre ekstra opladninger. (Foto: Kygo Life)

Konklusion

Kygo E7/900 er producentens første forsøg udi helt trådløse hørepropper, og de er på flere punkter lykkedes særdeles godt. Pasformen er i top, de er sved- og vandtætte, og de spiller rigtig godt. Basrytmer kommer fint frem, samtidig med at de følger godt med opad i toneområdet. Betjeningen er også god, og den trådløse rækkevidde er noget af det bedste, vi har testet.

Vores eneste forbehold er, at vi synes, at en sammenhængende batterilevetid på tre timer er for kort, og lyden på mobilsamtaler kunne klart have været bedre.

Karakter
Kygo E7/900
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord