TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner

Fri for larm og ledningsrod

De bedste hovedtelefoner på farten er dem, der ikke kræver ledning, og som lukker forstyrrende støj ude.

Af / 19/02/2016 - 15:40
Otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner

Det er længe siden, hovedtelefoner bare var hovedtelefoner. I dag er der masser af valgmuligheder, hvad angår form og farve, størrelse og indretning, og om de skal sidde i, rundt om eller på ørerne. Desuden er der funktioner som trådløs tilslutning for at slippe for sammenfiltrede ledninger og støjreduktion, der er som sendt fra oven, når man er ude at rejse, og der er meget larm omkring én.

Nu, hvor det er ved at blive almindeligt med en kombination af disse ting, er det så på tide med en sammenlignende test.

Trådløse hovedtelefoner bruger Bluetooth for at få forbindelse til din telefon, tablet eller computer. Bluetooth fungerer godt til at koble en lydkilde og en afspiller på kort afstand, hvilket gør det til en perfekt erstatning for ledninger.

Ulempen er, at båndbredden ikke er den bedste, hvorfor lyden normalt må komprimeres på en eller anden måde. Det giver dårligere lydkvalitet end med ledning. Fordelene er, at det er meget praktisk, og at mobiltelefonen kobles med hovedtelefonerne, så man kan detailstyre lyden med en app.

Støjreduktion – eller noise cancellation, som det mere præcist hedder på engelsk – betyder, at hovedtelefonerne dæmper støj. Enten mekanisk eller, som her, elektronisk med såkaldt Active Noise Cancellation. Mikrofoner i ørekopperne registrerer forstyrrende lyde og sender dem til en signalprocessor. Den skaber så en omvendt lydbølge og afspiller den i hovedtelefonerne. Summen af de to modsatrettede lydbølger er en slukket lydbølge, som resulterer i stilhed.

Annonce

Eller næsten, i hvert fald. Der vil nemlig uundgåeligt opstå en tidsforskydning, når elektronikken skal nå at skabe modlyden. Jo hurtigere den udefrakommende lyd er, jo dårligere fungerer støjreduktionen. Det er grunden til, at hovedtelefoner er så gode til at “slukke” kedelige, monotone og konstante lyde som flymotorer, mens de har det sværere med skarpe smæld, højfrekvent støj og skiftende lyd såsom folk, der taler.

Den bedste kombination er derfor hovedtelefoner, der både dæmper lyden mekanisk og elektronisk.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Trådløst på flyet?

Der, hvor vi først og fremmest anbefaler støjreducerende hovedtelefoner, er på langdistanceflyvninger. Dels fordi brummen fra motorerne er meget trættende i længen. Og dels fordi det ellers er det rene mord på hørelsen at lytte til underholdningssystemet.

Man er nødt til at skrue lydstyrken op til tordnende niveauer, hvis man vil overdøve al anden støj. Og hvis man vil blunde lidt, er det en gave fra oven, at man bare kan lukke omgivelsernes lyd ude med et knaptryk.

Men spørgsmålet er, om det så rent faktisk er en fordel at have trådløse hovedtelefoner. Ganske vist er det altid rart at slippe for en ledning, men netop på flyet er den faktisk ikke særlig meget i vejen. Og det store problem er, om flyselskabet overhovedet tillader, at man bruger dem.

Vi har tjekket flere flyselskabers retningslinjer, og de varierer meget. De fleste henviser bare til reglen “ingen sendere og modtagere”. Men de flyselskaber, der tilbyder Wi-Fi om bord, har jo skippet den regel. Tjek, før du skal rejse, og tag ledningen med for en sikkerheds skyld.

 

Testkriterier

Vi har tidligere testet henholdsvis trådløse og støjreducerende hovedtelefoner, men i år er det første gang, der er nok modeller til, at vi kan kræve begge dele. Testen er en blanding af nye og ældre modeller, som tidligere har været med i den ene eller den anden kategori. Formålet er, at du skal få et godt overblik over udbuddet.

Hovedtelefonerne er blevet testet i støjende omgivelser som f.eks. tog, men også derhjemme i fred og ro. Desuden har vi taget mere hensyn til bærekomforten end normalt, da denne kategori jo er beregnet til at blive brugt i længere tid ad gangen. Den samlede karakter er ikke et gennemsnit, idet prisen også er taget i betragtning.

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/de-bedste-traadloese-propper/

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/10-traadloese-hovedtelefoner/

Beats Studio Wireless

Bastunge og seje

Selv om ledningen er forsvundet, lyder Beats Studio nærmest bedre end før.

Kraftig bas til dem, der gerne vil have det, men alligevel overraskende god lyd. Behagelige at have på. Fylder ikke meget i tasken.
Fungerer ikke uden strøm, heller ikke med ledning. Meget tomgangsstøj fra elektronikken.
Læs hele testen

Plantronics BackBeat PRO

Klodsede, men mange funktioner

Kongen af trådløs kommer til deres ret på kontoret snarere end på flyet.

Kan lyde rigtig godt i aktiv tilstand, hvis man ikke lytter for længe. Meget praktiske i trådløs tilstand og fremragende rækkevidde. Gode til at kunne koncentrere sig på jobbet.
Store, tunge hovedtelefoner, der fylder meget i bagagen. Lyder kedeligt i passiv tilstand og lidt skarpt med støjreduktionen tændt.
Læs hele testen

Sennheiser Momentum On-Ear Wireless

Kompakte og trendy

Momentum fejrer nye triumfer, men størrelsen passer ikke til alt for lange rejser.

Meget stilfulde og velbyggede. Fylder minimalt i tasken. God støjreduktion og behagelig lyd.
Hovedtelefoner, der sidder ind mod ørerne, bliver ubehagelige i længden.
Læs hele testen

Bang & Olufsen BeoPlay H8

Stilhed på første klasse

Stilige og luksuriøse hovedtelefoner med god lyd – men BeoPlay H8 koster også derefter.

Lækkert design og udsøgte materialer. Neutral, varm lyd med god støjreduktion.
Støjreduktionen giver en noget indelukket lyd. Prisen vil nok afskrække de fleste.
Læs hele testen

JBL Everest Elite 700

Stilfuld tilpasning

Everest Elite er flotte hovedtelefoner med gode indstillingsmuligheder, der giver god lyd overalt.

Glimrende justering med app’en. De er flotte og udstråler kvalitet. God lyd med fremragende støjreduktion.
Fylder ret meget i bagagen. Kan virke ubekvemme ved længere tids lytning.
Læs hele testen

Denon AH-GC20

Solide og kraftfulde

Med kraftig aluminiumbøjle og kompetent støjreduktion er Denon en pålidelig rejsekammerat.

Solid, pålidelig konstruktion og helt sammenklappelige. God støjreduktion og kraftig lyd, der kan justeres med mobil-app.
Det er svært at holde styr på de mange knapper. Få funktioner i app’en.
Læs hele testen

Sony MDR-ZX770BN

Kompliceret kedsommelighed

Småtrist design og uengagerende lyd parret med besværlige funktioner.

Lav pris i betragtning af, at de har støjreduktion. Rigtig god batterilevetid. Sidder behageligt takket være store ørekopper.
Byggekvalitet og design imponerer ikke. Svært forståelige funktioner med bøvlet betjening. Lyder lige så kedeligt, som de ser ud.
Læs hele testen

Samsung Level On Wireless

Smarte og vellydende

Overraskende sofistikerede hovedtelefoner med neutral lyd og smarte funktioner.

Fremragende batterilevetid. Fin lyd med godkendt støjreduktion. Smart trådløs integration med Galaxy-mobiltelefoner.
Virker lige lovlig plasticagtige til prisen. Fylder meget, og der medfølger ikke noget etui. Den hvide model er en magnet for snavs.
Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?