TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sennheiser Accentum Wireless

Her får du meget for pengene

Sennheiser er fuld af løfter og lovord om Accenture Wireless - deres bedste hovedtelefoner til den halve pris. Og de indfrier!

Af / 11/10/2023 - 09:00
Sennheiser Accentum Wireless

Lyd & Billede mener

  • Flot lyd, god støjreduktion og komfort. Batteritid! Rigtig meget for pengene.
  • Tilbageholdende mellemtone, der indstilles i EQ'en. Ingen adaptiv støjreduktion.

Der er tæt løb blandt de bedste trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion (ANC), og Sennheiser er helt klart fremme i feltet sammen med Momentum 4. Men i denne dyrtid med inflation og høje renter er der nok mange, der ikke fristes til at bruge næsten 2.600 kroner på et par trådløse hovedtelefoner. Men hvad nu, hvis prisen næsten kunne halveres til under 1.400 kroner – og stadig bevare det meste af både lydkvaliteten og funktionerne?  

Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Set_CGI_Product_ISO copy
Accentum Wireless fås i sort og i hvid med sandstensfarvede detaljer. Foto: Sennheiser

Sennheiser Accentum Wireless “er designet til at være bedre end prisen, og den har meget af det mest eftertragtede DNA fra vores prisvindende Momentum 4,” lover Sennheisers produktchef Christian Ern.  

Hvor Momentum 4 har en imponerende batterilevetid på 60 timer, er den ikke meget kortere i Accentum. 50 timer er, hvad Sennheiser lover, og det er med støjreduktionen slået til! Skulle du løbe tør, kan du få fem timers lytning ud af blot 10 minutters hurtigopladning. Her skal du bruge et kabel med USB-C i begge ender og en hurtigoplader på typisk 15 watt. 

Sennheiser Accentum on table GeirNordby
Delvist, men ikke helt, sammenklappelige. Foto: Geir Gråbein Nordby

Aktiv støjreduktion og omgivelseslyd

Hovedtelefonerne har 37 mm højttalerenheder (drivere) og desuden aktiv støjreduktion. Sennheiser kalder det hybrid støjreduktion, fordi ørekopperne har effektiv, passiv dæmpning, mens den digitale (aktive) er prikken over i’et.   

Hovedtelefonerne har også omgivelseslyd, også kaldet ambient eller transparency mode. Den gør det modsatte af støjreduktion og forstærker i stedet omgivelserne. Dermed kan du færdes mere sikkert i trafikken eller føre en samtale med nogen på kontoret eller på gaden, uden at du behøver at tage dine hovedtelefoner af.   

Annonce

Tryk to gange på tilslutningsknappen på den højre ørekop for at skifte mellem støjreduktion og omgivelseslyd. Du kan dog ikke slå støjbehandlingen fra, kun vælge mellem de to. Og fuld skrue er det eneste gear.  

Derudover har hovedtelefonerne såkaldt sidetone, der giver dig mulighed for at høre din egen stemme udefra, når du deltager i mobilopkald eller videokonferencer. I app’en kan du justere, hvor meget af det udefrakommende, du vil høre. 

Sennheiser Accentum on table 2 GeirNordby
Foto: Geir Gråbein Nordby

Lydcodecs

På lydsiden kan Sennheiser Accentum prale af Bluetooth 5.2 og multipoint-tilslutning samt understøttelse af aptX HD, AAC og SBC.   

Og ønsker du helt ukomprimeret lydkvalitet, har hovedtelefonerne også USB-DAC-funktion. Det betyder, at et USB-C-kabel kan forbinde hovedtelefonerne med en PC eller mobiltelefon, så du får tabsfri lyd med op til 16-bit / 44,1 kHz lydkvalitet.  

Det er næsten utroligt, at der ikke er flere kompromiser mellem disse og Momentum 4. Hvis lydkvaliteten altså rent faktisk er god. 

Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Flat_Ground Sennheiser ACCENTUM_Wireless_White_Flat_Front Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Flat_Front Sennheiser_ACCENTUM_White_Side Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Side Sennheiser ACCENTUM_Wireless_White_Male_Lifestyle_Image_Outdoor Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Male_Lifestyle_Image_Outdoor2
<
>
Foto: Sennheiser

Lyden af Sennheiser Accentum Wireless

Jeg er glad for at kunne sige, at det er den. Lige ud af æsken leverer den en yderst potent og fyldig bas og masser af luft i toppen. Man kan lade lyden være, som den er, og være glad. Men eftersom der er en 5-bånds grafisk EQ her, så bruger jeg den.  

Efter min mening mangler den en smule mellemtone. Det bliver også tydeligt gennem lyttetesten Sound Check, som er indbygget i app’en. Efter at have trykket mig igennem valgmulighederne A, B og C et par gange med forskellig musik i øret, blev der oprettet en lydprofil efter min smag, hvor bas og diskant var sænket en smule. Hvilket giver det samme resultat som at hæve mellemtonen.   

Faktisk foretrækker jeg at trække endnu en smule op i mellemtonen omkring 800 Hz, mens jeg er lidt mere varsom med det skarpe 3 kHz-område. Grunden til, at jeg ikke vil have så meget diskant, er, at hovedtelefonerne kun kan indstilles omkring 8 kHz her, og det er det område, hvor sibilans opstår (skarpe s’er).  

Når alt er indstillet, lyder det endnu bedre end med fabriksindstillingerne. Og med en mere afdæmpet bas er det også mere relevant at kunne aktivere Bass Boost-funktionen på musik, hvor man ønsker ekstra smæk på bassen.  

Sivert Høyems dybe stemme kommer godt frem på det nye nummer The Rust, og det rocker godt på den helt nye Sweet Sounds of Heaven med The Rolling Stones, Stevie Wonder og Lady Gaga (hvem ville have forestillet sig det samarbejde???). Der er en god balance i lyden, som er både detaljeret og behagelig på samme tid, og den fyldige bas ødelægger ikke mellemtonen, så Micks stemme får lov til at blomstre.  

Nu vi er ved kunstnere af den gamle skole, er Bruce Springsteens følsomme Addicted to Romance, med hans kone Patti Scialfa på violin og kor, også meget behagelig at lytte til. Accentum får tonerne frem på en troværdig og god måde.

Brugervenlighed, pasform og andet

Samtalelyden er god, bare lidt lav. “Næsten som om du sidder i bilen og taler. Ingen krise overhovedet, bare en smule dåseagtig,” lød vurderingen fra en samtalepartner under et opkald. Dette er som forventet, det vil næsten altid være bedre at tale direkte gennem mobilens mikrofon.  

Støjreduktionen fungerer også godt. Faktisk vil jeg hævde, at hovedtelefonerne er i premiumklassen her, ikke langt efter topmodellen fra Sennheiser. Det skyldes nok ikke mindst den gode passive støjdæmpning fra ørepuderne.  

Hovedtelefonerne vejer næsten ingenting, hvilket bidrager til komforten. Dog betyder den gode akustiske dæmpning, at de strammer lidt, hvilket især mærkes i længden, hvis man bruger briller. Jeg har brugt dem i et par timer ad gangen med briller uden problemer, og brillerne bryder ikke forseglingen omkring ørerne. Efter noget tid kan man dog mærke, at de strammer lidt. Men alt i alt er de rigtig gode. 

Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Male_Lifestyle_Image_Outdoor_Beach
Foto: Sennheiser

Konklusion

Sennheiser Accentum Wireless er et virkelig godt køb til lige under 1.400 kroner. Her får du glimrende lydkvalitet med 5-bånds EQ og lydforbedrende codecs som aptX HD. Støjdæmpningen er næsten hårrejsende god til prisen, og du får også omgivelseslyd og kan høre dig selv i samtaler (sidetone). Ørekopperne sidder godt om ørerne, selv om de efter noget tid kan stramme lidt for brillebrugere.  

I det hele taget får du imponerende meget for pengene her. 

Karakter
Sennheiser Accentum Wireless
Basic
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Styr udenom hørepropper fra Temu

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen