TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sennheiser RS 185

Trådløs frihed

Med trådløse hovedtelefoner bliver du fri for hæmmende ledninger.

Af / 13/08/2015 - 06:00
Sennheiser RS 185

Lyd & Billede mener

  • Frisk og balanceret lydbillede, god bærekomfort og gunstig pris gør disse trådløse hovedtelefoner til et godt valg for kræsne ører.
  • De kan lyde lidt aggressivt, når man spiller højt, og her lækker de også meget lyd.

Trådløse hovedtelefoner bliver ofte skældt ud for at lyde dårligere end deres kablede søskende. Men grunden hertil er, at langt de fleste trådløse hovedtelefoner benytter sig af Bluetooth. Som er en trådløs standard for overførsel og kommunikation, og altså meget udbredt på hovedtelefoner, der skal forbindes trådløst med f.eks. en smartphone.

Hjemme i stuen er det mere almindeligt med kablede hovedtelefoner. Især i den øvre prisklasse, hvor lyden virkelig spiller en rolle. Derfor er trådløse hovedtelefoner til hjemmebrug ikke slået an blandt entusiasterne.

For de fleste er af den opfattelse, at trådløst er lig med dårligere lyd, men det behøver ikke at være tilfældet. Hvis man dropper Bluetooth og i stedet bruger RF (Radio Frequency), som Sennheiser gør, opnår man to ting: Potentielt bedre lyd og meget længere rækkevidde.

 

Sennheiser har en lang tradition for trådløse hovedtelefoner og andet lytteudstyr. De har ikke lavet mange af slagsen til entusiaster, men RS 185 er så at sige hi-fi-alibiet i rækken af trådløse hovedtelefoner og derfor særlig interessante.

Annonce

Med en pris på 3.000 kroner koster de nogle hundrede kroner mere end et par Sennheiser Momentum, men er en tusindlap billigere end de trådløse Momentum II med aktiv støjreduktion.

Der medfølger en sender med integreret oplader, som både har analog og digital (optisk) lydindgang samt niveaujustering på den analoge. Senderen kan også bruges med et ekstra sæt hovedtelefoner, så to kan lytte samtidig.

 

Åbent lydbillede

Ørekopperne er åbne, og puderne dækker rundt om ørerne. Sennheiser siger, at batterilevetiden er ca. 18 timer på en opladning og rækkevidden op til 100 m. Under testen jeg gik rundt frit i et murstenshus og ud i haven uden afbrydelser i lyden.

Det kan man ikke med Bluetooth-hovedtelefoner, medmindre kilden er inden for en afstand af maksimalt 10 m.

Da ørekopperne er åbne, lækker de en del, men det giver en afslappet balance i lyden og øger komforten, da man ikke bliver så svedig om ørerne som med lukkede ørekopper.

Faren for, at bassen bliver for tynd, er stor med åbne ørekopper, men Sennheiser har formået at få en forbavsende god balance i lyden fra RS 185. De lyder frisk, åbent og gennemsigtigt, og har rimeligt punch i bassen. Lydbilledet er stort og rigtig godt fokuseret. En lille tendens til hårdhed i diskanten slibes væk ved længere brug, når elementerne er spillet bedre ind.

Klangen kan opfattes som lidt for lys af dem, der foretrækker en varmere lyd, men gevinsten er stor detaljerigdom og fin gengivelse af små nuancer i musikken. Lydkvaliteten holder absolut niveau i forhold til kablede hovedtelefoner i tilsvarende prisklasse, og den er mærkbart bedre end med Bluetooth-hovedtelefoner.

Sennheisers_RS_185_High_Class_Shot

 

Luftig frihed

Sennheiser RS 185 kan virke som hovedtelefoner til specielt interesserede. F.eks. til tv-brug, hvor en ledning er upraktisk. Men de fungerer også rigtig godt som musikformidlere. Lydbilledet er frisk, luftigt og dynamisk med god balance, bærekomforten er fortræffelig – og prisen er slet ikke tosset.

Hvis man ønsker den frihed, som trådløse hovedtelefoner giver, er der næppe nogen, der vil blive skuffet over RS 185.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?