TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony WF-C510

Solide hørepropper til en lav pris

Sony WF-C510 er en moderat opgradering af den populære WF-C500. Rigtig god til hverdagsbrug, med kun én mangel.

Af / 26/08/2024 - 18:03
Sony WF-C510

Lyd & Billede mener

  • Ekstremt behageligt og kompakt design, god lyd med tilpasning og imponerende 11 timers batterilevetid i selve hørepropperne.
  • Der mangler aktiv støjreduktion. Ingen trådløs opladning af etuiet.

At Sony leverer kvalitetsprodukter bør ikke komme som nogen overraskelse. Få – hvis nogen – kender til støjreduktion som Sony, som har de mest effektive støjreduktionsenheder på markedet i WH-1000XM5-hovedtelefonerne. Og deres bedste hørepropper, WF-1000XM5, gør stort set det samme i høreprop-segmentet. Men hvor gode er deres hørepropper, hvis man fjerner støjreduktionen helt? Det er præcis, hvad de har gjort i den nye entry-level model WF-C510.

Sony WF-C510 case in hand GeirNordby
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Ingen støjreduktion

C510 tager over efter C500, den budgetmodel, der vandt vores gruppetest for tre år siden. Ud over den bedste lyd havde de en god omgivelseslydfunktion og den længste batterilevetid – med 10 timer fra hørepropperne alene og en ekstra runde fra det kompakte opladningsetui.

Hørepropperne manglede aktiv støjreduktion, men det gjorde de fleste andre i den klasse også. Og dem, der havde det, gjorde det ikke særlig godt.

I dag er tingene anderledes. Flere og flere budget-hørepropper har støjreduktion, og de gør det godt nok til at gøre en forskel under flyvning. Nu, hvor Sony erstatter WF-C500 med den nye C510, skulle man tro, at den var blevet opgraderet med støjreduktion. Men det er den ikke. Og det er en mangel. Hvis du leder efter ANC, har du brug for WF-C700N. Til en 30 procent højere pris er de måske de bedste støjreducerende hørepropper i deres klasse.

Læs også Sammenlagt den bedste pakke Med WF-C700N har Sony opgraderet sin eminente budgetmodel WF-C500 med støjreduktion. Resultatet er fabelagtigt.

Multipoint og bedre batterilevetid

Opgraderingen er i stedet kommet i form af multipoint-forbindelse. I modsætning til forgængeren kan du forbinde C510 til to enheder på samme tid, f.eks. din mobiltelefon og din bærbare computer. Lyt til musik på din bærbare computer og besvar et indgående opkald på din mobil uden at skulle forbinde frem og tilbage. Eller lyt til musik på din mobiltelefon og skift problemfrit til en videokonference på din bærbare computer.

Annonce

Sony har også forbedret batterilevetiden med 10 procent. Hørepropperne kan nu spille i 11 timer sammenlignet med forgængerens 10. Hurtigopladningsfunktionen giver dig 60 minutters spilletid med kun 5 minutters opladning. Som med forgængeren giver etuiet én ekstra opladning. Vi ville gerne have haft to, men så ville det ikke have været så kompakt og pænt. Etuiet fylder meget lidt i din bukselomme!

Sony WF-C510 Graabein GeirNordby
Meget god pasform. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Design og komfort

En anden ændring er størrelsen. Ja, C500 var kompakte hørepropper, men Sony WF-C510 tager det et skridt videre. Vægten er reduceret med omkring et gram i hver høreprop, som nu kun vejer 4,5 gram hver. Etuiet er også fem gram lettere og viser 30 gram på vægten. Sony har med andre ord lagt meget arbejde i at reducere en allerede kompakt høreproppemodel til noget, der fylder meget lidt. Resultatet er en endnu bedre pasform. Ifølge Sony er dette deres mindste lukkede hørepropper nogensinde, og jeg har ingen grund til at tvivle på det.

Mit testpar kom i en lyseblå farve, hvilket er en forfriskende forandring fra de sædvanlige sorte eller hvide muligheder. Overfladen har en mat og elegant finish.

Det ergonomiske design er baseret på omfattende data om øreforme, som Sony har indsamlet, siden de gav os verdens første in-ear-model tilbage i 1982. Og jeg må sige, at jeg næsten ikke bemærker, at jeg har dem i øret. De passer som hånd i handske og forsvinder næsten helt. Selv efter flere timers brug oplever jeg intet ubehag. Pasformen minder mig om Jabra Elite 10, hvilket er meget positivt.

Sony WF-C510 jeans pocket GeirNordby
Lade-etuiet til WF-C510 er meget kompakt. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyd og ydelse

Lydkvaliteten på WF-C510 er ligesom på forgængeren imponerende i forhold til prisklassen. Sony bruger en såkaldt DSEE-teknologi (Digital Sound Enhancement Engine) til at forbedre kvaliteten af komprimerede lydfiler. Personligt foretrækker jeg at slå det fra, da jeg synes, det påvirker dynamikken negativt, men det er bestemt værd at eksperimentere med.

Basgengivelsen er solid, men ikke overdrevet. Mellemtonen virker varm og behagelig lige fra starten og giver en god lytteoplevelse til de fleste genrer. Diskanten er klar uden at være skarp eller anmassende.

Læs også Fremragende støjreduktion Sony WF-1000XM5 har stadig noget af den bedste støjreduktion på markedet. Men konkurrencen er blevet hårdere.

En stor fordel er, at hørepropperne kan tilpasses via Sonys Headphones-app. Her finder du en 5-bånds equalizer plus basjustering, som giver dig mulighed for at finjustere lyden efter din smag. Jeg endte med at justere lidt ned i områderne 2,5 kHz og 6,3 kHz for at reducere en smule skarphed, mens jeg øgede lidt ved 1 kHz for at øge klarheden i vokalregisteret. Jeg trak lidt ned ved 400 Hz for bedre at adskille bas og mellemtone og kompenserede ved at trække op i basregisteret (Crystal Bass) for at få mere fylde.

Sony Headphones app
Sony Headphones Connect-app’en giver brugerne mulighed for at tilpasse lyden til deres smag. (Screenshot: iOS)

Funktioner og brugervenlighed

WF-C510 kan ikke oplades trådløst, men kommer med flere nyttige funktioner. Med Ambient Sound-tilstanden kan du høre dine omgivelser, hvilket er nyttigt i mange situationer. Funktionen ”Voice Focus” forstærker stemmer, hvilket kan være nyttigt i støjende omgivelser. Propperne aktiverer funktionen automatisk og midlertidigt under opkald. Så kan du bedre høre din egen stemme udefra.

Touch-kontrollerne på hørepropperne reagerer godt, og du kan nemt aktivere omgivelseslyd, starte og sætte musik på pause og aktivere stemmeassistenten. For at justere lydstyrken skal du trykke fire gange på den venstre høreprop for at skrue ned, eller fire gange på den højre for at skrue op. Det er lidt besværligt.

Sony WF-C510 GeirNordby
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Sony WF-C510 er et fremragende valg for dem, der er på udkig efter behagelige ørepropper med god lyd til en overkommelig pris. Selv om de ikke har aktiv støjreduktion, giver den tætte pasform stadig en god passiv isolering.

Med deres kompakte størrelse, behagelige pasform og velafbalancerede lyd er disse hørepropper gode til hverdagsbrug. De kan måske ikke konkurrere med Sonys topmodeller med hensyn til lyddynamik og avancerede funktioner, men til prisen leverer de en meget god pakke, som vil tilfredsstille mange hverdagsbrugere.

Karakter
Sony WF-C510
Basic
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Styr udenom hørepropper fra Temu

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen