TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: 10 hi-fi hovedtelefoner

Fantastiske hovedtelefoner

De koster lidt mere, men giver også grådfremkaldende musikoplevelser på samlebånd.

Af / 13/05/2016 - 06:00
10 hi-fi hovedtelefoner

At de fleste mennesker går op i god lyd, er let at se på salget af hovedtelefoner. Man behøver ikke engang statistik; det er nok at se sig omkring på gader og stræder i byen: Store hørebøffer overalt.

Det er ikke kun udendørs, at hovedtelefoner er praktiske. Hvis man vil have grådfremkaldende musikalske oplevelser derhjemme, men det passer dårligt at skrue op for stereoanlægget – hvad enten samleveren ser politisk debat eller lottotrækning på tv eller ved at lægge den mindste – så er hovedtelefoner gode at have. Men så øges kravene til lydkvalitet også i forhold til i toget, i bussen og andre støjende omgivelser.

I denne test er vi på udkig efter de bedste allround-hovedtelefoner til folk, der virkelig er optaget af lækker lyd. Som giver rigtig god lyd hjemme i stuen – gerne med en god hovedtelefonforstærker – men som også er relativt nemme at drive for en bærbar musikafspiller. F.eks. en smartphone.

Vi bevæger derfor op i pris fra de hundredlapper, som de fleste mennesker shopper hørebøffer for, og havner på omkring 2.000-3.000 kroner. Her ligger det gyldne snit nemlig, mellem hvad mange kan få råd til, og hvad der giver den bedste lydkvalitet.

Vi vil have, at pengene går til lydkvalitet og komfort, og har derfor fravalgt aktiv støjreduktion og trådløs lyd denne gang. Da hovedtelefonerne skal kunne tages med ud og bruges i mere larmende miljøer, er vi gået efter den lukkede type snarere end den åbne. Det giver noget mekanisk støjreduktion og betyder også, at folk omkring dig ikke hører din musik i samme omfang som med åbne hovedtelefoner.

Annonce

Vi har desuden lagt vægt på, at hovedtelefonerne skal kunne drives af en bærbar afspiller; derfor har alle kandidaterne i testen en modstand på under 50 ohm.

Vi har ikke lagt særlig vægt på, om hovedtelefonerne kan foldes sammen, eller om de har kontrol/mikrofon på ledningen til at styre musik og mobilopkald. Men det er en rar bonus.

 

REFERANSE BW P7 990
Foto: Bowers & Wilkins

 

Referencen

Vores reference blandt hovedtelefoner til omkring 3.000 kroner hedder Bowers & Wilkins P7. Det er simpelthen de bedste hovedtelefoner, vi hidtil har hørt til denne pris, og de balancerer på mesterlig vis en varm og fyldig bas med en detaljerigdom i overtonerne, som er få forundt. Hvor lillebror P5 er lidt flade i dynamikken, er P7 betydelig mere livlige.

Kanongode hovedtelefoner, der blev belønnet med seks stjerner i Lyd & Billede #1 2014, og som stadig er den model, der skal slås. Vores test af Bowers & Wilkins P7 kan du læse på http://bit.ly/22Kukfv.

Vurdering (1-6) (L&B #1 2014)
Lydkvalitet: 6
Funktionalitet: 6
Brugervenlighed: 6
Kvalitetsindtryk: 6
Samlet: 6

 

Playliste

Von Rosenthal de la Vegaz: J.S. Bach, cellosuite nr. 1 i G-dur, Præludium
Joni Mitchell: Big Yellow Taxi
Joni Mitchell: Both Sides Now
Katinka: Du rejser
Newton Faulkner: Teardrop
Nathaniel Rateliff & the Night Sweats: S.O.B.
k.d. lang: After the Gold Rush
System of a Down: ATWA
Kate Boy: Northern Lights
Johnny Cash: Southern Accents
Highasakite: Someone Who’ll Get It

http://listen.tidal.com/playlist/a10ab431-774a-4afd-abba-a19b93bd7143

Panasonic HD10

Detaljerede og fyldige

Panasonic beviser, at de også kan lave hovedtelefoner til hi-fi-brug.

Godt kvalitetsindtryk og behagelig pasform følges op af detaljeret lyd og fyldig bas.
Det vigtige mellemtoneområde er lidt tyndt og behersket, hvilket gør, at sangstemmer lyder lidt magert.
Læs hele testen

Onkyo H900M

Detaljerede sværvægtere

En helt neutral klangbalance gør dem til et fint værktøj, men det bliver lidt for hvast og analytisk til at engagere.

Instrumenter og sangstemmer fremstår klart og tydeligt med mange overtoner. Tonegengivelsen er korrekt og velafbalanceret.
Det kommer let til at lyde lidt krast uden en ordentlig hovedtelefonforstærker. De er også tunge og egner sig ikke til lange gåture.
Læs hele testen

Pioneer SE-MHR5

Med følsom hånd

Pioneer balancerer et detaljeret lydbillede med dejlig musikalitet.

Musikken gengives med dynamisk snert og rytme, kombineret med fyldige grundtoner og en behagelig klangbalance. Lyder aldrig skarpt.
Der findes andre modeller med endnu mere luft i overtonerne.
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-MSR7

Glasklar lyd for pengene

En mere opløst og neutral lyd bliver det svært at opdrive.

Her får du et åbent og detaljeret lydbillede med krystalklar mellemtone og luftig diskant. Pasformen er rigtig god, og støj udefra undertrykkes fint.
Nogle vil finde lyden lige lovlig analytisk og savne federe bas.
Læs hele testen

Sennheiser Momentum M2

Perfekt balance

Sennheisers udfordrer har klippefast bas kombineret med en balance og opløsning i de lyse toner, som kun overgås af langt dyrere hovedtelefoner.

Lydbilledet er perfekt balanceret, med fyldig bas og en flot dynamik opad i toneområdet. God pasform og lav vægt trækker indtrykket yderligere op.
Lidt uvant med ledningen i højre side.
Læs hele testen

Denon AH-MM400

Luksus om ørerne

Denon har testens mest eksklusive udseende med ørekopper af valnøddetræ. De lyder også fremragende på mange måder.

Bærekomforten er i top, og af udseende er MM400 også i topklasse. De byder på opløste toner og et luftigt lydbillede.
Bassen er ikke helt udstrakt nok, og mellemtonen kan virke en anelse tynd. Har brug for en god hovedtelefonforstærker for at få kvaliteten i overtonerne frem.
Læs hele testen

Beyerdynamic T70p

Ærlighed varer længst

Vil du have lyd i perfekt balance kombineret med opløste overtoner og et stort, åndende lydbillede, så kan det næsten ikke gøres bedre.

Med glimrende dynamik i mellemtonen og ekstrem opløsning i overtonerne er T70p de mest korrekte og vellydende hovedtelefoner, vi har hørt i denne klasse.
Med ørepuder af stof i stedet for imiteret læder lækker de mere lyd end de andre. Nogle vil synes, at bassen er for tynd, og hovedtelefonerne trives klart bedst med en ordentlig forstærker. Kan ikke foldes sammen.
Læs hele testen

Jays u-JAYS

Klanglig balancegang

u-JAYS er hovedtelefoner, der sidder behageligt og præsenterer musikken på en fin og velafbalanceret måde.

Pasformen er behagelig, og de kompakte mål gør, at man ikke springer så meget i øjnene, når man går på gaden med dem. Lydbilledet er klart med en fin balance – her er der intet, der maskeres eller stikker ud.
Lyden mangler lidt opløsning i forhold til de bedste. Især overtonerne kunne være mere finttegnede.
Læs hele testen

KEF M500

Ikke luftige nok

De små, foldbare hovedtelefoner fra KEF sprudler af dynamik, men åbner sig aldrig helt.

Hovedtelefonerne kan foldes sammen og fylder næsten ikke noget. Udseendet er lækkert, og lydmæssigt byder de på fine rytmer og ganske heftig bas.
Vi savner noget luft i toppen, som ville have givet et mere åbent lydlandskab og mere åndende instrumenter. Hovedbøjlen har lige lovlig skarpe kanter.
Læs hele testen

Torque t402v

For meget af det hele

Torque demonstrerer, at det faktisk er muligt at få for meget af det gode.

Her får man tilsyneladende masser af fleksibilitet for pengene: To sæt udskiftelige ørekopper og justérbar bas i fire trin.
Hovedtelefonerne falder mellem to stole. Ørepuderne går let løs af kopperne. Trods fire basniveauer er det altid for meget, og lyden er ulden og farvet.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord