Jays u-JAYS

Klanglig balancegang

u-JAYS er hovedtelefoner, der sidder behageligt og præsenterer musikken på en fin og velafbalanceret måde.
Lyd & Billede mener
Pasformen er behagelig, og de kompakte mål gør, at man ikke springer så meget i øjnene, når man går på gaden med dem. Lydbilledet er klart med en fin balance – her er der intet, der maskeres eller stikker ud.
Lyden mangler lidt opløsning i forhold til de bedste. Især overtonerne kunne være mere finttegnede.
Specifikationer
  • Type: Lukkede, on-ear
  • Foldbare: Nej
  • Kontrol/mikrofon: Ja
  • Drivere: 40 mm
  • Impedans og følsomhed: 32 ohm / 100 dB
  • Vægt: 224 g
forfatter

u-JAYS kan ikke foldes sammen, men den kompakte størrelse gør, at hovedtelefonerne alligevel let kan være i håndbagagen eller tasken. De sidder uden på ørerne i stedet for rundt om dem, men slutter godt tæt omkring øregangen, så støjen holdes ude og musikken inde.

De vejer ikke meget og er behagelige at have på. Den bløde polstring og de runde former gør, at folk med langt hår har færre problemer med, at håret sidder fast i bøjlen. På ledningen sidder en kontrol/mikrofon til at besvare telefonopkald samt simpel styring af musikken. Kvalitetsindtrykket er i øvrigt okay, men der er lidt meget plast.

 

Lydkvalitet

u-JAYS har en fin balance mellem fylde og ærlighed, som gør, at sangstemmer og instrumenter lyder klart, mens der stadig er bas nok til, at elektronisk musik kan rive dig med.

Den raspende lyd af Johnny Cashs gamle stemmebånd på “Southern Accents” kommer klart frem, og lydlandskabet får en god bredde. k.d. langs vokal er også rigtig god på Neil Young-covernummeret “After the Gold Rush”. Celloen og klaveret lyder neutralt og sandfærdigt.

Når man ser de små ørekopper, tror man ikke rigtig på, at u-JAYS stiller op i samme liga som de mere fuldvoksne konkurrenter, men lydmæssigt er der ikke tale om nogen lilleput.

Følsomheden er høj, så man fint kan skrue op for lyden på mobilen. Bassen er ikke lige så dyb som på f.eks. Sennheiser eller referencen Bowers & Wilkins P7, så rytmerne på elektronisk musik bliver ikke helt så heftige. Lyden er også lidt mere grovkornet end med Audio-Technica, men sammenhængen i tonerne er rigtig god.

Lyden opleves faktisk som en tand mere livlig end på Denon MM400, og der er også flere detaljer i overtoneområdet end på KEF M500, som størrelsesmæssigt er i samme klasse som Jays.

 

Konklusion

Hvis du leder efter kompakte hovedtelefoner, der er behagelige at have på, og som lyder både sprælsk og velafbalanceret, så går du ikke galt i byen med Jays u-JAYS, som kun mangler den sidste smule opløsning.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Panasonic HD10

Detaljerede og fyldige

Panasonic beviser, at de også kan lave hovedtelefoner til hi-fi-brug.

Godt kvalitetsindtryk og behagelig pasform følges op af detaljeret lyd og fyldig bas.
Det vigtige mellemtoneområde er lidt tyndt og behersket, hvilket gør, at sangstemmer lyder lidt magert.

Onkyo H900M

Detaljerede sværvægtere

En helt neutral klangbalance gør dem til et fint værktøj, men det bliver lidt for hvast og analytisk til at engagere.

Instrumenter og sangstemmer fremstår klart og tydeligt med mange overtoner. Tonegengivelsen er korrekt og velafbalanceret.
Det kommer let til at lyde lidt krast uden en ordentlig hovedtelefonforstærker. De er også tunge og egner sig ikke til lange gåture.

Pioneer SE-MHR5

Med følsom hånd

Pioneer balancerer et detaljeret lydbillede med dejlig musikalitet.

Musikken gengives med dynamisk snert og rytme, kombineret med fyldige grundtoner og en behagelig klangbalance. Lyder aldrig skarpt.
Der findes andre modeller med endnu mere luft i overtonerne.

Audio-Technica ATH-MSR7

Glasklar lyd for pengene

En mere opløst og neutral lyd bliver det svært at opdrive.

Her får du et åbent og detaljeret lydbillede med krystalklar mellemtone og luftig diskant. Pasformen er rigtig god, og støj udefra undertrykkes fint.
Nogle vil finde lyden lige lovlig analytisk og savne federe bas.

Sennheiser Momentum M2

Perfekt balance

Sennheisers udfordrer har klippefast bas kombineret med en balance og opløsning i de lyse toner, som kun overgås af langt dyrere hovedtelefoner.

Lydbilledet er perfekt balanceret, med fyldig bas og en flot dynamik opad i toneområdet. God pasform og lav vægt trækker indtrykket yderligere op.
Lidt uvant med ledningen i højre side.

Denon AH-MM400

Luksus om ørerne

Denon har testens mest eksklusive udseende med ørekopper af valnøddetræ. De lyder også fremragende på mange måder.

Bærekomforten er i top, og af udseende er MM400 også i topklasse. De byder på opløste toner og et luftigt lydbillede.
Bassen er ikke helt udstrakt nok, og mellemtonen kan virke en anelse tynd. Har brug for en god hovedtelefonforstærker for at få kvaliteten i overtonerne frem.

Beyerdynamic T70p

Ærlighed varer længst

Vil du have lyd i perfekt balance kombineret med opløste overtoner og et stort, åndende lydbillede, så kan det næsten ikke gøres bedre.

Med glimrende dynamik i mellemtonen og ekstrem opløsning i overtonerne er T70p de mest korrekte og vellydende hovedtelefoner, vi har hørt i denne klasse.
Med ørepuder af stof i stedet for imiteret læder lækker de mere lyd end de andre. Nogle vil synes, at bassen er for tynd, og hovedtelefonerne trives klart bedst med en ordentlig forstærker. Kan ikke foldes sammen.

KEF M500

Ikke luftige nok

De små, foldbare hovedtelefoner fra KEF sprudler af dynamik, men åbner sig aldrig helt.

Hovedtelefonerne kan foldes sammen og fylder næsten ikke noget. Udseendet er lækkert, og lydmæssigt byder de på fine rytmer og ganske heftig bas.
Vi savner noget luft i toppen, som ville have givet et mere åbent lydlandskab og mere åndende instrumenter. Hovedbøjlen har lige lovlig skarpe kanter.

Torque t402v

For meget af det hele

Torque demonstrerer, at det faktisk er muligt at få for meget af det gode.

Her får man tilsyneladende masser af fleksibilitet for pengene: To sæt udskiftelige ørekopper og justérbar bas i fire trin.
Hovedtelefonerne falder mellem to stole. Ørepuderne går let løs af kopperne. Trods fire basniveauer er det altid for meget, og lyden er ulden og farvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.