annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
TEST:

HiFiMan HE-400i

August 2016HiFiMan HE-400i
annonce

Himmelsk musik

Ingen andre hovedtelefoner til under 5.000 kroner giver lige så magiske musikoplevelser.
Plus lbadvantages
Mestrer kunsten at balancere opløsning og dynamik i tonerne med fylde og blødhed. En drøm at lytte til!
Minus lbdisadvantages
Kræver en ordentlig forstærker.

Kinesiske HiFiMan er et forholdsvis nyt mærke, men har alligevel formået at udmærke sig blandt verdens hovedtelefonproducenter. De skiller sig ud ved at benytte magnetostatiske drivere, der ligesom de elektrostatiske drivere bruger en tynd, vibrerende film som membran, i modsætning til stempelbevægelsen på en dynamisk membran.

Transientresponsen på magnetostater er ikke helt i samme liga som på elektrostater, men skulle stadig være overlegen i forhold til dynamiske drivere. Fordelen er, at en magnetostat ikke behøver at være tilsluttet strøm for at fungere.

HE-400i er åbne hovedtelefoner med store 50 mm magnetostat-drivere. De sidder som en drøm på ørerne, og så gør det ikke så meget, at hovedbøjlen er lige og kantet, hvor undertegnede foretrækker buede hovedbøjler, som er mere diskrete.

En elektrisk modstand på 35 ohm burde være en nem belastning for mobile enheder, men den lave følsomhed på 93 dB gør, at hovedtelefonerne i realiteten er testens mest tungtdrevne, hvilket igen gør, at man må skrue højere op for afspilleren. Det betyder, at man er afhængig af en pænt kraftig forstærker for at få det fulde udbytte af dem.

 

Lydkvalitet

Men det er hurtigt tilgivet, for sikke en lydkvalitet! Det melankolske country-nummer “Vinyl and a Heartache” med Darling West har aldrig lydt så godt. Alle instrumenter skinner, og Mari Krekens stemme ligeså. Detaljerne strømmer ud, mens hovedtelefoner gengiver klangen fra indspilningsrummet med en varme, som ingen af de andre hovedtelefoner kan matche.

HE-400i balancerer dynamik og fylde på mesterlig vis, og især i overtonerne er der sådan en opløsning, at vi slet ikke har lyst til at stoppe musikken.

Det er let at tro, at et par hovedtelefoner som disse lyder for forsigtig, når der er hiphop på menuen. Men sæt nogle heftige rytmer fra 1990’erne på og gør klar til at groove. For det første er lyden så detaljeret, at det er let at høre teksten, samtidig med at stemmerne aldrig bliver hårde og krasse. Og for det andet er bassen tung nok til virkelig at få rytmerne frem.

Dynamikken er ganske vist ikke helt så udadreagerende som på Beyerdynamic T90 eller Audio-Technica ATH-A1000Z, og der er ikke helt samme attack i klavertangenter og guitarer. Men HE-400i har mere fylde og frodigere bas, og får mere af rummet omkring musikerne frem.

 

Konklusion

HiFiMan HE-400i er et par fantastiske hovedtelefoner. Med magnetostatiske drivere gengiver de musikken fjerlet, samtidig med at de får fylden i undertonerne med. Klangen fra indspilningsrummet breder sig rundt om musikken, og uanset hvad man sætter på, lyder det bare lækkert og forførende.

Hovedtelefonerne balancerer på udsøgt vis dynamik og varme, og der er masser af luft omkring tonerne, som aldrig bliver skarpe. De har brug for en god forstærker, men for pokker, hvor er de det værd!

Bliv abonnent for at læse videre.
Allerede abonnent Log ind

Fuld digital adgang


4 uger for 0 ,-
Pris pr.måned: kr 49. Ingen bindingstid.

Prøv i 4 uger for 0,-
Inkluderer:
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


1 år (11 numre) for 660,-
Velkomstgave: KYGO E4/1000

Få print + digital
Inkluderer:
 • 11 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Velkomstgave: KYGO E4/1000 BT
 • Digitaludgaven
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


1 år (11 numre) for 1049,-
Velkomstgave: KYGO A4/300 BT

Få print + digital
Inkluderer:
 • 11 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Velkomstgave: KYGO A4/300 BT
 • Digitaludgaven
 • Ny film fra sfanytime.com hver måned
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


6 måneder (6 numre) for 369,-
Få print + digital
Inkluderer:
 • 6 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer
 • Type: Åbne, over-ear
 • Foldbare: Nej
 • Kontrol/mikrofon: Nej
 • Drivere: 50 mm magnetostat (Planar Magnetic)
 • Impedans og følsomhed: 35 ohm / 93 dB
 • Vægt: 370 g

Pris: 4395 kr
Bedste pris på HiFiMan HE-400i
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  10 hovedtelefoner
  Også i denne test:
  Shure SRH1540
  Næsten magisk
  Shure SRH1540 er lavet til at passe lige godt i studiet, derhjemme og med mobilen. De er lette nok at drive til at give tilstrækkeligt lydtryk med en smartphone som afspiller, og komfortable nok til, at man kan have dem på i timevis. De lukkede hovedtelefoner har en solid metalbøjle, ørekopper af kulfiber og ørepuder i memory foam, som er noget af det mest komfortable, vi har testet. De former sig efter hovedet og er ekstremt behagelige at have på. Der medfølger to sæt aftagelige kabler med MMCX-stik, som gør, at man også kan bruge tredjeparts kabler. Driverne er af…...
  Audio-Technica ATH-A1000Z
  En strøm af detaljer
  Den lukkede model ATH-A1000Z oser af kvalitet, men er samtidig fjerlet og superbehagelig at have på takket være store ørekopper og bløde puder. Driverne er på 53 mm, så de dækker det meste af øret og er store nok til en dynamisk og ubesværet gengivelse af hele det hørbare frekvensområde. Både impedans og følsomhed tilsiger, at hovedtelefonerne burde være nemme at drive med bærbart udstyr. Men jackstikket er af den store slags, som med en adapter til mini-jack bliver alt for langt og upraktisk til at fungere godt med mobilen. Og dermed forhindrer os i at vise os offentligt med…...
  AudioQuest NightHawk
  Fyldige rytmer
  NightHawk er AudioQuests første hovedtelefonmodel. High-end producenten, der ellers mest er kendt for deres kabler, er gået seriøst til værks med ørekopper støbt i en træfibermasse kaldet “liquid wood” og superbløde, behagelige ørepuder, der sidder som luft på ørerne. For at isolere ørekopperne fra interferens er de hængt op i gummisnore, ligesom klassiske studiemikrofoner. Hovedtelefonerne ser lukkede ud, men de har en ventil, der slipper noget luft ind i kammeret. Det udligner trykket i dem og gør desuden, at de ånder nok til, at man kan bruge dem i timevis, uden at det bliver for klamt. Der medfølger to ledninger,…...
  Sennheiser HD 630VB
  Et moderne twist
  På HD 630VB’s højre ørekop sidder en praktisk, trinløs drejeknap, som justerer basresponsen op eller ned med op til 5 dB. Faktisk synes vi, at bassen lyder lineær med knappen skruet helt ned, men den skulle altså være dæmpet ifølge producenten. Det er let at tro, at sådan en basjustering er forbeholdt “useriøse” hovedtelefoner, men HD 630VB oser af byggekvalitet. Volumenknappen af aluminium har ikke skyggen af slør, her er fine, afrundede aluminiumdetaljer, og ørekopperne sidder meget behageligt på ørerne. De er lidt tykke og ikke blandt de letteste, men det høje komfortniveau får os til at glemme vægten. Modellen…...
  Beyerdynamic T90
  Detaljer i toppen
  T90 bruger ventilerede ørekopper for at give de store drivere spillerum til at vandre modstandsfrit frem og tilbage, og dermed gengive musikken mere dynamisk og uanstrengt. Ulempen er den lydlækage, der opstår med denne type. Det betyder, at den musik, du lytter til, også strømmer ud og tvinger folk i nærheden til at høre det samme som dig. Ved moderat volumen vil folk ikke blive generet, men hvis du spiller højt, kan de høre det. T90 har såkaldte Tesla-drivere, som har et magnetfelt på over 1 tesla. Beyerdynamic var de første til at opnå et så kraftigt magnetfelt, hvilket giver…...
  Sonus faber Pryma
  Luksus om ørerne
  I jagten på en niche, der ikke allerede var fuld af konkurrerende mærker, har Sonus faber valgt at lave hovedtelefoner, der har et både synligt og hørbart slægtskab med deres high-end højttalere. Blødt læder, børstede metaldetaljer og italiensk kvalitetshåndværk kombineret med Sonus fabers varme lyd. Der medfølger et aftageligt kabel med kontrol/mikrofon og en vinklet plug-adapter. I hver ørekop sidder der en 40 mm driver med mylar-membran, som er bygget over en støbt aluminiumramme og et akustisk kammer med så stor åbning som muligt mod øret i de ellers temmelig kompakte ørekopper. Hovedtelefonerne kan ikke foldes sammen, men kopperne kan…...
  Onkyo A800
  Storslået lydoplevelse
  De sorte hovedtelefoner har guldfarvede detaljer, som klart udstråler, at A800 kommer fra en japansk producent. De er store og tunge, men vægten er ikke noget stort problem med den brede hovedbøjle, der fordeler vægten over en stor del af kraniet. Det medfølgende kabel er langt og bredt, og med et stort jackstik i enden er det udelukket at bruge hovedtelefonerne med bærbart udstyr. Der medfølger ganske vist en adapter, men så stikker pluggen så langt ud, at det bliver upraktisk i de fleste situationer. Desværre løsnede kappen på stikket sig i testperioden, hvilket trækker ned på kvalitetsindtrykket. Mens mange…...
  Sony MDR-Z7
  Fyldig og lækker musik
  Sonys hovedtelefoner er store, men vejer mindre, end de ser ud til. De huser et par enorme drivere på 70 mm, der dækker det meste af det ydre øre hos voksne mennesker. Det burde give nogle fordele, især når det gælder om at gengive basområdet. Puderne er nødvendigvis tilsvarende store – og desuden superkomfortable. Med det resultat, at du kan have dem på i lang tid uden at blive træt. Sony MDR-Z7 kan til nød fungere med mobilen, men lyden bliver ikke helt kraftig nok uden en ordentlig hovedtelefonforstærker. To kabler medfølger, det ene balanceret for lavere støjgulv og potentielt…...
  Oppo PM-3
  Letdrevne og bærbare
  Oppo PM-3 er kompakte hovedtelefoner, delvis foldbare og sidder desuden godt på hovedet. Byggekvaliteten er fin, men selve ørekopperne kan let opleves som lidt for små og trange, hvis man har et over middel stort hoved. Hovedtelefonerne kommer med to kabler, et almindeligt på 1,2 meter og et på 3 meter til hjemmebrug. Designet er stilrent, men måske ikke så spændende i sort, som vores testeksemplar var. PM-3 har arvet mange af de tekniske løsninger fra topmodellen PM-1 og er en såkaldt planar-magnetisk løsning. Enheden er en tynd plade af en halvleder, der dækker hele ørekoppens størrelse og drives af…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+ sender dig direkte i stillekupeen eller forrest i flyet på Business Class, uanset hvor du i virkeligheden befinder dig.

  Tilføj som favorit
  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Sennheiser IE 80S BT er trådløse hørepropper til dem, der kun vil have det bedste.Tilføj som favorit
  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Med NC 700 har Bose denne gang gjort deres aller, aller… næstbedste.

  Tilføj som favorit
  Ollo Audio HPS S4

  Ollo Audio HPS S4

  Slovenske Ollo har lavet et sæt rustikke hovedtelefoner, der gør sig lige godt i lydstudiet og herreværelset.

  Tilføj som favorit
  RHA T20 Wireless

  RHA T20 Wireless

  RHA har klippet kablerne på deres bedste hørepropper. Resultatet er opsigtsvækkende godt.

  Tilføj som favorit
  RHA MA650i Lightning

  RHA MA650i Lightning

  De bedste hørepropper til iPhone er et røverkøb.

  Tilføj som favorit
  Sony WF-1000XM3

  Sony WF-1000XM3

  Sony nye ANC-propper får de fleste af kvaliteterne fra de fuldvoksne støjdæmpende hovedtelefoner med ned i det kabelfrie miniformat.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu