Oppo PM-3 er kompakte hovedtelefoner, delvis foldbare og sidder desuden godt på hovedet. Byggekvaliteten er fin, men selve ørekopperne kan let opleves som lidt for små og trange, hvis man har et over middel stort hoved.
Hovedtelefonerne kommer med to kabler, et almindeligt på 1,2 meter og et på 3 meter til hjemmebrug. Designet er stilrent, men måske ikke så spændende i sort, som vores testeksemplar var.
PM-3 har arvet mange af de tekniske løsninger fra topmodellen PM-1 og er en såkaldt planar-magnetisk løsning. Enheden er en tynd plade af en halvleder, der dækker hele ørekoppens størrelse og drives af en magnet på hver side. Andre magnetostat-hovedtelefoner er mere tungtdrevne, men disse klarer 102 dB i 26 ohm, hvilket er rart, når mobilen skal trække dem.
Lydkvalitet
På lydsiden er Oppo afbalancerede og helt uden problematiske frekvenser, der overskygger andre. Det gør, at akustiske instrumenter lyder troværdigt og sammenhængende, og musikken ånder, som den skal. Uanset om det er kvinde- eller mandevokaler, der er på menuen, får Oppo tonestrukturen frem og placerer dem i centrum af det hele.
Det Norske Solistkor skildres mere detaljeret og åbent end med Sony og uden nogen pukkel i basområdet, der fremhæver basserne for meget i forhold til barytonerne. På den anden side er Oppo ikke lige så luftige og nuancerede som Shure i overtoneområdet. Rummet bliver ikke så stort, og det kunne godt have åndet endnu mere.
Konklusion
Det største savn ved Oppo PM-3 er dynamikken. Der er ikke den samme gnist og snert i tonerne som på de bedste. På toppen af crescendo-partierne glider tonerne lidt mere ind i hinanden med Oppo end med både Audio-Technica og Shure.
Når det er sagt, så lyder Oppo meget ordentligt og træder aldrig ved siden af. Det meste musik lyder godt, også pop, rock og hiphop. Desuden har PM-3 den store fordel at være transportable, og har også kontrol/mikrofon på den korte ledning til håndfri mobilsamtaler og basal styring af musikken.
Også i denne test:
Shure SRH1540
Næsten magisk
Man går ikke galt i byen med Shure, og SRH1540 lyder varmere, end vi er vant til fra den kant.
Audio-Technica ATH-A1000Z
En strøm af detaljer
Disse lukkede hovedtelefoner lyder så luftigt og detaljeret, at man skulle tro, de var åbne.
AudioQuest NightHawk
Fyldige rytmer
NightHawk gengiver musikken næsten lige så mørkt, som navnet antyder, med en frodig bas og desværre lidt for lidt overtoner.
Sennheiser HD 630VB
Et moderne twist
Disse hovedtelefoner fra Sennheiser er virkelig et frisk pust. Variabel basrespons og herlig pasform er guf for folk på farten.
HiFiMan HE-400i
Himmelsk musik
Ingen andre hovedtelefoner til under 5.000 kroner giver lige så magiske musikoplevelser.
Beyerdynamic T90
Detaljer i toppen
Måske det mest neutrale, dynamiske og åbne lydbillede, vi har hørt til under 5.000 kroner.
Sonus faber Pryma
Luksus om ørerne
De ligner en million og lyder næsten lige så godt.
Onkyo A800
Storslået lydoplevelse
Onkyo overrasker med en fyldig basgengivelse fra åbne ørekopper, samtidig med at musikken lever og ånder.
Sony MDR-Z7
Fyldig og lækker musik
Sonys hovedtelefoner fanger os med deres dejlig fyldige bas kombineret med et stort lydbillede. Men de passer ikke til alle.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer