Shure SRH1540 er lavet til at passe lige godt i studiet, derhjemme og med mobilen. De er lette nok at drive til at give tilstrækkeligt lydtryk med en smartphone som afspiller, og komfortable nok til, at man kan have dem på i timevis.
De lukkede hovedtelefoner har en solid metalbøjle, ørekopper af kulfiber og ørepuder i memory foam, som er noget af det mest komfortable, vi har testet. De former sig efter hovedet og er ekstremt behagelige at have på. Der medfølger to sæt aftagelige kabler med MMCX-stik, som gør, at man også kan bruge tredjeparts kabler.
Driverne er af standardstørrelse – 40 mm – og er ikke de mest højtspillende, vi kender, men her er det snarere afbalanceret og detaljeret lyd, der er i højsædet.
Lydkvalitet
Lyden af Shure er lidt svær at beskrive, da ørekopperne lyder så naturligt, at man aldrig rigtig sidder og lytter til lyd – bare musik. Sangstemmer lyder mere detaljeret og luftigt i overtonerne end med Sony, til trods for at Shure ikke reklamer med at understøtte højopløste lydformater. Og selv om Sony har fyldigere bas, lyder bas-instrumenterne mere korrekt med Shure.
Hør bare den lækre og sprøde elbas på David Bowies “Lazarus”. Anslagene på elbassen rasler klart og tydeligt, samtidig med at Bowies stemme står frem af helheden, ligesom blæserne lyder meget troværdigt. Dynamikken er også i top – det her er virkelig godt!
Det Norske Solistkor stråler ud, så man næsten kan tælle antallet af stemmer i koret, og kirkeklangen omringer stemmerne og giver en følelse af selv at være til stede.
Konklusion
Her får man ikke Sonys halvsvulstige basgengivelse, og dermed er basstemmerne en mere naturlig del af koret på Shure SRH1540. Men overtonerne gengives ikke helt så nuanceret og luftigt som med Audio-Technica.
Shures hovedtelefoner fungerer godt til pop og hiphop. Men dårlige indspilninger sminkes ikke, og basrytmerne i en lidt flad hiphop-produktion mangler slagkraft. Her lyder Sony sejere. Shure har det klart bedst med mere dynamiske indspilninger.
Også i denne test:
Audio-Technica ATH-A1000Z
En strøm af detaljer
Disse lukkede hovedtelefoner lyder så luftigt og detaljeret, at man skulle tro, de var åbne.
AudioQuest NightHawk
Fyldige rytmer
NightHawk gengiver musikken næsten lige så mørkt, som navnet antyder, med en frodig bas og desværre lidt for lidt overtoner.
Sennheiser HD 630VB
Et moderne twist
Disse hovedtelefoner fra Sennheiser er virkelig et frisk pust. Variabel basrespons og herlig pasform er guf for folk på farten.
HiFiMan HE-400i
Himmelsk musik
Ingen andre hovedtelefoner til under 5.000 kroner giver lige så magiske musikoplevelser.
Beyerdynamic T90
Detaljer i toppen
Måske det mest neutrale, dynamiske og åbne lydbillede, vi har hørt til under 5.000 kroner.
Sonus faber Pryma
Luksus om ørerne
De ligner en million og lyder næsten lige så godt.
Onkyo A800
Storslået lydoplevelse
Onkyo overrasker med en fyldig basgengivelse fra åbne ørekopper, samtidig med at musikken lever og ånder.
Sony MDR-Z7
Fyldig og lækker musik
Sonys hovedtelefoner fanger os med deres dejlig fyldige bas kombineret med et stort lydbillede. Men de passer ikke til alle.
Oppo PM-3
Letdrevne og bærbare
Oppos billigste hovedtelefoner balancerer god lyd med testens mest transportable udførelse.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer