Sudio E2 har både app-styring, hvor man kan slå støjreduktionen til og fra, og desuden en seksbånds grafisk equalizer til at indstille lyden, som man ønsker. Man kan også vælge imellem seks forskellige forhåndsvalg, bl.a. Balanced (uden EQ), Bass, Voice og Podcast. Af en eller anden grund forsvinder bassen næsten, når EQ’en aktiveres, så selv om man vælger Bass, bliver lyden væsentlig tyndere end med EQ deaktiveret. Jeg vil derfor anbefale bare at lade den være.
De øredutter i størrelse M, som er påsat i æsken, slutter ikke helt tæt i mine ører. L fungerer bedre – og sørger for samme bas i begge ører.
Lyden af Sudio E2
Sudio E2 har helt fin lyd og fyldig, men velafbalanceret bas som deres største fordele. Sangstemmer kommer fint frem, og alt lyder helt okay. Desværre har Sudio ikke spenderet hverken aptX eller AAC, så den ringere SBC-codec er alt, hvad man får. Det betyder, at det lyder fladere og mere endimensionelt, specielt i overtonerne.
Hørepropperne har dog et es oppe i ærmet i form af Dirac Spatial Audio, som giver en diskret 3D-effekt. Men ikke mere, end at det fortsat føles som stereo, og på en del musik savner man derfor ikke i samme grad de ekstra lag i overtonerne, som aptX og AAC giver i forhold til SBC. Dirac-lyden ødelægger heller ikke faseresponsen og dermed følelsen af hurtighed i elektroniske basrytmer. Det glider lidt ud, men ikke mere, end at det fortsat fungerer.
Spatial Audio fungerer også fint på film. Sværmen af flagermus i åbningsscenen i første afsnit af Castlevania på Netflix føles, som om den snarere er rundt om hovedet end inde i hovedet. Og filmmusikken breder sig en anelse mere udad.
Alt i alt er Sudio E2 noget bastunge, og de kunne godt åbne sig endnu mere i toppen. Det ville de nok også have gjort, hvis de havde haft aptX eller AAC.
Talekvaliteten er helt fin, men lidt lukket. Støj i baggrunden undertrykkes godt nok, men så lyder brugerens stemme samtidig noget mumlende. Hvad talekvalitet angår, er Sudio altså ganske middelmådige.
Også i denne test:
Marshall Minor III
Fedt design, tynd lyd
Marshall Minor III er blandt de sejeste trådløse hørepropper rent udseendemæssigt. Lydmæssigt snubler de desværre før målstregen.
Belkin Soundform Rise
Ikke så brugervenlige
Belkin Soundform Rise har en god og velafbalanceret lyd på alle typer musik. Men en irriterende skavank ødelægger hele oplevelsen.
OnePlus Nord Buds
Glimrende lyd for pengene
Med Nord Buds har OnePlus undladt ekstrafunktioner og brugt pengene på det vigtigste, nemlig lyden.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungs bedste
Samsung Galaxy Buds2 gør meget rigtig godt og har en god, fyldig lyd – og for brugere af Samsung-mobiler lyder de endnu bedre.
JBL Tune 230NC
Gode til musik, endnu bedre til tale
JBL Tune 230NC har bedre talekvalitet end mange andre, og lydmæssigt står de også stærkt. Især med den gode EQ.
Urbanears Boo Tip
Bare helt okay
Urbanears Boo Tip sidder godt i ørerne og er nemme at bruge. Men de er fuldstændig blottet for spændende funktioner, og lyden er også forglemmelig.
JBL Tune 130NC
Det store røverkøb
JBL Tune 130NC er blandt de mest vellydende hørepropper til under en tusse, især efter lidt EQ-justering.
Skullcandy Indy ANC
Til dem der kan lide bas
Skullcandy Indy ANC har rigeligt med smæld i bassen, og nu er den aktive støjreduktion også endelig på plads.
Creative Outlier Pro
Prispressende multikunstner
Creative Outlier Pro retter op på sine søskendes svagheder og byder på god lyd og fantastisk batterilevetid. Men størrelsen vokser også i takt med batteriet.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer