TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sudio T2

Er Sudio lykkedes denne gang?

Et flot ydre er én ting. Spørgsmålet er, om det indre lever op til forventningerne …

Af / 30/10/2021 - 14:16
Sudio T2

Lyd & Billede mener

  • Et helt igennem flot og solidt helhedsindtryk med et lydbillede, der lever op til forventningerne for prisklassen. Ekstra plus for miljøtænkning, innovativ form og fine farvevalg.
  • Støjreduktionen lader noget tilbage at ønske, og lydkvaliteten ved mobilsamtaler kan være en udfordring, da den svinger en del. En app må være næste skridt.

Svenske Sudio blev startet i 2012 og har valgt at profilere sig på bæredygtighed. Som et led heri er den emballage, som hørepropperne Sudio T2 kommer i, helt fri for plastic. Uanset om man interesserer sig for miljøspørgsmål eller ej, kan man nok ikke nægte, at denne idé passer godt til vor tid.

Vi har tidligere testet Sudio Tolv, som fik kritik for middelmådig lydkvalitet, for at have fysiske knapper til betjening og for at mangle en app. Det skal blive interessant at se, om mine landsmænd har taget kritikken til sig.

Sudio fortsætter til min store glæde med at satse på form og farver – også når det gælder de nye Sudio T2, der ud over neutral (læs: halvkedelig) sort også fås i hvid, sandfarvet og jade. Etuiet er, ligesom på Sudio Tolv, ægformet. Det har en mat finish, virker robust og solidt, og er æstetisk tiltalende.

sut2a sut2b
<
>
Etuiet er lækkert ægformet med en mat finish, der forstærker luksusfølelsen. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Lyden af Sudio 2

Risikoen ved noget, der ser pænt og solidt ud, er at forventningerne skrues op. Men selv om de nok har lagt både kræfter, energi og en del penge i det ydre, har de ikke sparet på det indre.

Lyden er som forventet for hørepropper i prisklassen, så dem, der arbejder med det indre, har åbenbart taget hånd om problemet. Godt arbejde! Her er både luftighed og dybde, og de bevarer mit engagement i musikken, i stedet for at jeg lader mig irritere over småting i lydbilledet.

Annonce

Jeg lytter ofte til lydbøger, og også dér er jeg ret kræsen og vælger ofte bøger ud fra, hvem oplæseren er. Gunilla Leining er en klar favorit, og nuancerne i hendes stemme kommer tydeligt frem med Sudio 2.

sut3
Som en del af bæredygtighedstankegangen er hørepropperne sat pænt op på et stykke pap og ikke stoppet i en lille plasticpose som normalt. (Foto: Åsa Warme Hallén).

På pakken står der Active Noice Cancellation, og for at opnå det skal man placere en finger på den ene høreprop i ca. to sekunder, indtil man hører en susende lyd. Hvis man gentager proceduren, vil man få et pling-plong som bekræftelse. Det er lidt uklart, om det er suse- eller pling-plong-lyden, der indikerer, at støjreduktionen er aktiv.

Jeg prøvede også udendørs i trafikken, men oplevede ikke rigtig noget halleluja-øjeblik med den lovede støjreduktion. Så for ikke at tære unødigt på batteriet og forkorte sine syv timer og 30 minutters batteritid kan man med fordel droppe støjreduktionen. Til gengæld skal det nævnes, at propperne fungerer helt acceptabelt uden, selv i en vindblæst by som Karlskrona.

sut4
Verdens korteste ladekabel? Måske er det også en del af producentens miljøtænkning – for at spare på materialerne. Om ikke andet, så gav det mig i hvert fald et godt grin. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Da jeg testede Miibuds Action II for et stykke tid siden, blev jeg uskyldigt anklaget for at sidde på toilettet under en mobilsamtale med min mand. Det skete ikke med Sudio T2.

Læs også Træningshørepropper uden pjank Trådløse træningshørepropper med ørebøjler og uden en masse “ekstra-af-alting” kan være lige, hvad man har brug for. Hvis altså de sidder, hvor de skal, og leverer på lyden.

Jeg ringede også til en kollega, som havde stærke meninger om samtalekvaliteten på Miibuds-hørepropperne, men her var der ikke nogen klager. Det, jeg dog lagde mærke til, var at lyden indimellem faldt lidt ud i min ende. Jeg fik ingen klager fra min samtalepartner, da det skete, men blev selv ret frustreret og havde svært ved at holde fokus.

sut5
Sudio har været så venlige at mærke deres hørepropper med L og R. Det er i hvert fald jeg taknemmelig for! (Foto: Åsa Warme Hallén).

Komfort og brugervenlighed

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen: Det er ikke så ligetil at finde et par in-ear høretelefoner, som ikke begynder at gøre ondt over tid, og som sidder godt uden at falde ud. Personligt synes jeg, det er lidt af en udfordring, og mine ører kan som regel ikke klare flere timer i træk uden at begynde at gøre opmærksom på sig selv.

Men her oplevede jeg, at propperne sad godt i ørerne, uden at jeg skulle gå og trykke dem på plads i tide og utide. Sudio T2 kommer med fire forskellige størrelser øredutter, så det er bare at prøve sig frem. Og huske, at ører er forskellige, så man kan godt have brug for forskellige størrelser i højre og venstre øre.

Nu kan det godt være, at jeg er helt alene om dette ilandsproblem, men jeg må indrømme, at jeg synes, det kan være lidt tricky at vide, hvilken høreprop der skal sidde i henholdsvis højre og venstre øre. Derfor en lille ekstra stjerne til Sudio, fordi de mærker propperne med L og R. Tak for det!

At koble propperne til mobilen gik let og elegant, og de fysiske knapper, der var på forgængeren, er en saga blot og erstattet af mere fleksibel touch-betjening. På vores ønskeseddel står dog stadig en app, så man kan lave indstillinger.

sut6
Er du træt af traditionelle sorte høretelefoner? Sudio T2 fås også i hvid, sandfarvet eller jade. (Foto: Sudio)

Konklusion

Sudio T2 er et par gode, brugervenlige hørepropper i en flot og solid indpakning. Lydbilledet er som forventet for prisklassen og lægger op til engagement, og når man lytter til lydbøger, er oplæserens stemme klar og tydelig uden mærkværdigheder.

Jeg vil dog løfte en advarende finger, hvis det er meget vigtigt for dig at kunne bruge hørepropperne uden at blive forstyrret og uden irritationsmomenter under telefonsamtaler. Og drop støjreduktionen, da den er meget ujævn og kan komme og gå, som det passer den.

Karakter
Sudio T2
Premium
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?