TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Bose QuietComfort 35

Stadig kongen

Selv om Bose ikke er bedst til alt, er de den allerbedste rejsekammerat og tager sammenlagt sejren.

Af / 22/11/2016 - 16:00
Bose QuietComfort 35

Lyd & Billede mener

  • Nok de mest komfortable lukkede hovedtelefoner på markedet, og støjreduktionen er i særklasse. Lyden er rigtig god, og de er en drøm på rejsen.
  • Lækker mere lyd end de fleste andre lukkede modeller. Vi kunne godt have ønsket os lidt mere opløsning i tonerne.

Populariteten er ikke ubegrundet: Der er tale om markedets bedste støjreduktion kombineret med en komfort, der får resten til at virke som hårdkogte grisefødder. De indkapsler ørerne perfekt og hviler silkeblødt mod kraniet, så man knap nok mærker, at man har dem på. Og så kan de foldes sammen, perfekt til rejser!
Med QC35 har Bose ikke ladet sig friste til at ændre på en vinderopskrift. Ledningen er forsvundet, og det er mere eller mindre dét. Vægten er øget med nogle få gram på grund af den indbyggede Bluetooth-modtager og en kraftigere forstærker, men 225 gram i alt er stadig i letvægtsklassen.
Brugervenlighed
Ingen hovedtelefoner i denne klasse er svære at bruge, men Bose er de allernemmeste. De parres let med mobilen, og mens konkurrenterne har flere funktioner, har QC35 kun en knap til on/off. Man kan altså ikke slå støjreduktionen fra i trådløs tilstand; den er altid på.

Støjreduktion og lydlækage

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Støjdæmpningen på Bose er rigtig god, på niveau med Sennheiser PXC 550. Når man sidder stille, er Sony endnu bedre, men når man går omkring, er Bose pludselig i en klasse for sig. Det er, fordi ens skridt ikke forplantes via ørekopperne og ind i kraniet som med Sony og Sennheiser. Med Bose kan man endda løbe, uden at skridtene trænger igennem musikken.
Grunden hertil er, at Bose ikke forsegler ørerne så godt. Ørekopperne har lidt ventilation, og det gør, at folk omkring dig i højere grad kan høre den musik, du spiller. Og desuden at musikken ikke lyder helt så godt, hvis du slår støjreduktionen fra (hvilket dog er kun muligt, hvis du bruger kabel).
Fordelen er som sagt, når man er ude og gå, samt at man kan høre musik meget længere ad gangen uden at blive svedig om ørerne.

Lydkvalitet

Lyden er generelt rigtig god. Bassen er fin og fyldig, også ved lav volumen, og virker ikke overdrevet på nogen måde. Bose fungerer allerbedst til elektronisk musik og rock – musik med energi, der skal formidles.
Akustisk musik fungerer også godt, omend både Sony og Sennheiser har bedre opløsning i overtonerne og en endnu mere naturlig basgengivelse. Men Bose kan spille højere end Sennheiser, som kan virke lidt svagelige på klassisk musik, hvor det generelle lydniveau er lavere for at gøre plads til det store dynamiske område.
I rolige omgivelser, hvor man sidder stille, er både Sony og Sennheiser bedre end Bose. Men det spiller ikke den store rolle, for denne type hovedtelefoner bruger man mest på farten. Samlet set foretrækker vi derfor Bose QuietComfort 35, selv om de ikke er bedst til alt.
Når de får seks stjerner, er det med andre ord ikke, fordi de er perfekte, men fordi de stadig er klassens reference, når man lægger alting sammen.

Annonce

Også i denne test:

Sennheiser PXC 550 Wireless

Støjfri fløjlslyd

Sennheiser tager lydkvaliteten alvorligt og bortviser støjen.

Pasformen er glimrende, lyden herlig og luftig, og støjreduktionen rigtig god. Automatisk pause og genstart af musikken ved at tage hovedtelefonerne af og på er en god idé.
I trådløs tilstand er lydniveauet lidt begrænset. Når man går eller løber, forplanter lyden af ens skridt sig til kraniet. Man bliver lidt mere klam om ørerne over tid end med rivalen fra Bose. Automatisk pause og genstart af musikken lever indimellem sit eget liv.
Læs hele testen

Sony MDR-1000X

Specialtilpasset støjreduktion

Her får du lydkvalitet i særklasse og en brugertilpasset støjdæmpning, der virker superfint – når du altså ikke er ude og gå.

Lyden er fremragende. Under optimale forhold er støjreduktionen den bedste, vi har hørt, og vi kan godt lide, at man kan lukke lyd ind, når man vil. Brugervenligheden er rigtig god.
Støjreduktionen fungerer ikke lige så godt ved gang, da ens skridt forplanter sig gennem ørekopperne som baspulser.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Dyson-hovedtelefoner imponerer og skuffer

Styr udenom hørepropper fra Temu

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren