Det mest opsigtsvækkende ved HTC One er den lave opløsning. Det skyldes, at antallet af billedpunkter i sensoren er reduceret for at kunne gøre dem større, hvilket skulle kunne fange 300 procent mere lys. HTC kalder det UltraPixel. Der er også egen billedprocessor til at behandle billederne i realtid. Læg hertil en rigtig god blænde og en optisk billedstabilisering, som faktisk flytter linsen for at kompensere for bevægelser. Sammenlagt lover det godt for billedkvaliteten.
App’en har de fleste funktioner, man har brug for. Foruden et større antal motivprogrammer er der specielle indstillinger til natfoto, HDR og panoramabilleder. For en gangs skyld kan man desuden indstille ISO og hvidbalance samt justere kontrast, farvemætning og skarphed. Hertil kommer funktioner til ansigtsgenkendelse, geotagging og smilegenkendelse. Der findes også et antal kreative filtre, som man kan lægge på billederne. Kort sagt kan både dem, der kun vil skyde billeder, og dem, der vil have mere kontrol, føle sig veltilpas.
App’en er let at bruge, men det kunne godt have været lettere at komme til indstillingerne, og vi savner en fysisk udløserknap. I svagt lys brillerer UltraPixel, og man får skarpere billeder med gode farver og kun et minimum af støj. På grund af den lavere opløsning får man ikke alle detaljer med, men det er næppe mærkbart på skærmen.
Geometrien er korrekt, og farvegengivelsen er så tilpas god, at det kun er, når man måler gråskalaen, at en antydning af farvestik kommer frem.
Konklusion
HTC har turdet gå imod strømmen og mindske opløsningen. 4 megapixel lyder af ganske lidt, men det er større end din skærm og næsten tilstrækkeligt til A4-udskrifter. Til gengæld får man de bedste billeder i svag belysning – et rigtig godt festkamera, med andre ord. Selv i bedre belysning får man gode billeder med korrekt farvegengivelse og hvidbalance. Der er desuden alle de funktioner og indstillingsmuligheder, m an behøver, og One skyder billeder meget hurtigt. HTC har gjort alt rigtigt.
Også i denne test:
Samlet konklusion
Mobilkameraer
At tage billeder med mobilen er uden tvivl mere praktisk end at slæbe rundt på et kompaktkamera, men hvordan er det med billedkvaliteten?
Sony Xperia Z
Snubler på målstregen
Alle forudsætninger er til stede for en testvinder, men også Sony er faldet i megapixel-fælden.
Samsung Galaxy Note II 4G
Middelmådig kæmpe
Mange gode funktioner og gode billeder, men lidt for kluntet format at fotografere med.
Nokia Lumia 920
Magien savnes
Selv om Nokia på papiret har gjort alt rigtigt, er resultatet ikke blevet over middel.
LG Optimus G
Pixelhysteri
LG sigter for højt med megapixels, og det går ud over billedkvaliteten.
Apple iPhone 5
Kan udbygges
Enkelt og alsidigt, men det fører ikke længere på fotokvalitet.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer