Test: Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro
Huawei MateBook X Pro

Skamløs men god kopi

Designet er tyvstjålet fra Apple, men MateBook X Pro er stadig en toplækker maskine.

Plus
Fremragende tastatur og skærm. God performance i et lækkert og rejsevenligt format.
Minus
Batterilevetiden er ikke den bedste, kameraet fungerer dårligt, og det havde været rart med en port til SD-kort.

Huawei er nok bedst kendt for at spytte billige, men også ganske gode smartphones på gaden. Det kom derfor som en overraskelse, da de sendte deres bærbare computer MateBook X på gaden sidste år. Maskinen var og er stadig et glimrende bud på et alternativ til Apples MacBook Pro. Nu har den så fået en opgradering og er blevet endnu bedre. Det er tydeligt, hvor inspirationen er hentet fra!

MateBook X Pro blev officielt afsløret under årets mobilmesse i Barcelona i marts måned. Pro-udgaven ligner sin forgænger, men har dog nogle få meget vigtige forskelle. Ud over de obligatoriske opgraderinger af indmaden kan nævnes, at højttalerne er flyttet fra toppen af tastaturet og ud i siderne, web-kameraet er flyttet ned i en knap i tastaturet, touchpad’en er blevet større, og der er blevet plads til en USB-A-port. Især sidstnævnte er virkelig noget, jeg har savnet på de nye MacBook Pro-maskiner, hvor jeg konstant skal bruge en dum dongle.

Som en ekstra ros til Huawei skal det nævnes, at de desuden igen har smidt deres dongle med indbygget HDMI-udgang og en ekstra USB-port med i kassen. Det havde været helt optimalt, hvis den også havde en indbygget port til SD-kort, som desværre ikke er at finde i selve maskinen.

Fremragende skærm nu med touch

Ligesom forrige model har skærmen på MateBook X Pro et for laptops lidt sjovt format. I stedet for 16:9, som Apple benytter, opererer Huawei stadig med 3:2-formatet. Det gør skærmen en anelse højere og mere velegnet til kontoropgaver, mens film og serier får tykkere sorte rammer i top og bund. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, da den både er meget farverig og lysstærk. Hertil har Huawei gjort den berøringsfølsom.

Personligt er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det er noget, jeg har brug for, især da skærmen ikke kan drejes helt rundt og bruges som tablet.

Ligesom Dells XPS-serie har man forsøgt at gøre kanten omkring skærmen så smal som muligt, hvilket igen maksimerer udbyttet af samme. Det fungerer utrolig godt, og man får derfor en synligt større skærm end hos Apple.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Lækkert tastatur

Som daglig bruger af Apples MacBook Pro har jeg det seneste lange stykke tid bandet og svovlet over deres butterfly-keyboard. De flade taster sætter sig fast og har så lidt vandring, at jeg til tider er i tvivl om, hvorvidt jeg har ramt dem eller ej. Den følelse har jeg ikke på MateBook X Pro, og tastaturet her minder mere om det, man kender fra forrige generation af MacBook Pro, som havde et eminent godt tastatur. Tasterne har et godt tryk og et behageligt klik.

Også touchpad’en fortjener positive ord. Her er MacBook Pro dog stadig førende med deres gigantiske touchpad, der bare er lidt mere smooth end konkurrenternes. Huawei er dog ikke langt bagefter med deres touchpad, der også har haft vokseværk siden første model.

Heldigvis har de ikke ladet sig inspirere af Apples fjollede Touch Bar og har en helt normal række F-knapper i toppen. Tak for det. Fingeraftrykslæseren i power-knappen er bevaret og er en hurtig og nem måde at låse maskinen op på.

Den spiller højt

Som nævnt i starten er højttalerne flyttet fra toppen af maskinen og ud på hver side af tastaturet. Der var som sådan ikke noget galt med den gamle placering, og det er ikke, fordi lyden er blevet hverken markant bedre eller dårlige. Den spiller lige så højt og klart, som jeg husker det fra den første model, til trods for at den nu også har fået Dolby Atmos-certificering. Det er dog påfaldende at notere sig, at placeringen designmæssigt nu perfekt matcher den, vi finder på MacBook Pro.

Elendigt webkamera

Af de nye ændringer og tilføjelser til Pro-udgaven var den nye placering af web-kameraet den, der tiltrak sig størst opmærksomhed ved afsløringen. Huawei forklarer beslutningen med, at det har været nødvendigt for at få skærmarealet så stort som muligt, ligesom man på den måde kan gemme kameraet væk, når man ikke bruger det. Det vil de paranoide typer, der ellers sætter tape og andet for kameraet, måske sætte pris på.

Desværre betyder den nye placering i øverste række af tasterne også, at den vinkel, kameraet nu opererer fra, fungerer alt andet end optimalt til det, de fleste af os bruger et indbygget kamera til – Skype-møder. Det er de færreste, der ser godt ud fra denne vinkel, og til forretningsmøder og lignende er det helt ubrugeligt.

Glimrende ydelse

Nu fik vi fingre i den topspecificerede udgave af MateBook X Pro, hvilket naturligvis afspejler sig i vores benchmarks. Når det er sagt, så har MateBook X Pro dog en ganske god performance over hele linjen og giver rigtig meget maskine for pengene, uanset hvilken konfiguration du vælger. Hertil er priserne særdeles spiselige.

Selv om maskinen er blevet en anelse større og tungere end forgængeren, er den stadig særdeles rejsevenlig. Huawei oplyser, at batteriet kan holde strøm i godt 12 timer. Vores erfaring ligger tættere på de syv til otte timer, hvilket er ganske gennemsnitligt og naturligvis afhænger af brugsmønsteret. Som en lidt ærgerlig detalje begynder blæseren at larme en del, så snart maskinen kommer under pres. Det er irriterende, men desværre også forventeligt fra en maskine med så tynd en profil.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter et godt alternativ til Apples MacBook Pro i Windows-klæder, er Huawei MateBook X Pro nok noget nær det bedste bud netop nu. Kineserne har tydeligvis tyvstjålet designet fra Apple, men når det er så gennemført som her, kan vi godt tilgive det.

Du får en rejsevenlig tynd og lækker maskine i aluminium med et fremragende tastatur og en flot stor skærm. Der er masser af indbygget lagerplads og en hurtig CPU til at drive det hele. Det er småting, der reelt trækker ned, og i sidste ende ikke nok til, at vi ikke ender med en varm anbefaling.

Huawei er nok bedst kendt for at spytte billige, men også ganske gode smartphones på gaden. Det kom derfor som en overraskelse, da de sendte deres bærbare computer MateBook X på gaden sidste år. Maskinen var og er stadig et glimrende bud på et alternativ til Apples MacBook Pro. Nu har den så fået en opgradering og er blevet endnu bedre. Det er tydeligt, hvor inspirationen er hentet fra!MateBook X Pro blev officielt afsløret under årets mobilmesse i Barcelona i marts måned. Pro-udgaven ligner sin forgænger, men har dog nogle få meget vigtige forskelle. Ud over de obligatoriske opgraderinger af indmaden kan nævnes, at højttalerne er flyttet fra toppen af tastaturet og ud i siderne, web-kameraet er flyttet ned i en knap i tastaturet, touchpad’en er blevet større, og der er blevet plads til en USB-A-port. Især sidstnævnte er virkelig noget, jeg har savnet på de nye MacBook Pro-maskiner, hvor jeg konstant skal bruge en dum dongle.Som en ekstra ros til Huawei skal det nævnes, at de desuden igen har smidt deres dongle med indbygget HDMI-udgang og en ekstra USB-port med i kassen. Det havde været helt optimalt, hvis den også havde en indbygget port til SD-kort, som desværre ikke er at finde i selve maskinen.

Fremragende skærm nu med touch

Ligesom forrige model har skærmen på MateBook X Pro et for laptops lidt sjovt format. I stedet for 16:9, som Apple benytter, opererer Huawei stadig med 3:2-formatet. Det gør skærmen en anelse højere og mere velegnet til kontoropgaver, mens film og serier får tykkere sorte rammer i top og bund. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, da den både er meget farverig og lysstærk. Hertil har Huawei gjort den berøringsfølsom.Personligt er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det er noget, jeg har brug for, især da skærmen ikke kan drejes helt rundt og bruges som tablet.Ligesom Dells XPS-serie har man forsøgt at gøre kanten omkring skærmen så smal som muligt, hvilket igen maksimerer udbyttet af samme. Det fungerer utrolig godt, og man får derfor en synligt større skærm end hos Apple.

Lækkert tastatur

Som daglig bruger af Apples MacBook Pro har jeg det seneste lange stykke tid bandet og svovlet over deres butterfly-keyboard. De flade taster sætter sig fast og har så lidt vandring, at jeg til tider er i tvivl om, hvorvidt jeg har ramt dem eller ej. Den følelse har jeg ikke på MateBook X Pro, og tastaturet her minder mere om det, man kender fra forrige generation af MacBook Pro, som havde et eminent godt tastatur. Tasterne har et godt tryk og et behageligt klik.Også touchpad’en fortjener positive ord. Her er MacBook Pro dog stadig førende med deres gigantiske touchpad, der bare er lidt mere smooth end konkurrenternes. Huawei er dog ikke langt bagefter med deres touchpad, der også har haft vokseværk siden første model.Heldigvis har de ikke ladet sig inspirere af Apples fjollede Touch Bar og har en helt normal række F-knapper i toppen. Tak for det. Fingeraftrykslæseren i power-knappen er bevaret og er en hurtig og nem måde at låse maskinen op på.

Den spiller højt

Som nævnt i starten er højttalerne flyttet fra toppen af maskinen og ud på hver side af tastaturet. Der var som sådan ikke noget galt med den gamle placering, og det er ikke, fordi lyden er blevet hverken markant bedre eller dårlige. Den spiller lige så højt og klart, som jeg husker det fra den første model, til trods for at den nu også har fået Dolby Atmos-certificering. Det er dog påfaldende at notere sig, at placeringen designmæssigt nu perfekt matcher den, vi finder på MacBook Pro.

Elendigt webkamera

Af de nye ændringer og tilføjelser til Pro-udgaven var den nye placering af web-kameraet den, der tiltrak sig størst opmærksomhed ved afsløringen. Huawei forklarer beslutningen med, at det har været nødvendigt for at få skærmarealet så stort som muligt, ligesom man på den måde kan gemme kameraet væk, når man ikke bruger det. Det vil de paranoide typer, der ellers sætter tape og andet for kameraet, måske sætte pris på.Desværre betyder den nye placering i øverste række af tasterne også, at den vinkel, kameraet nu opererer fra, fungerer alt andet end optimalt til det, de fleste af os bruger et indbygget kamera til – Skype-møder. Det er de færreste, der ser godt ud fra denne vinkel, og til forretningsmøder og lignende er det helt ubrugeligt.

Glimrende ydelse

Nu fik vi fingre i den topspecificerede udgave af MateBook X Pro, hvilket naturligvis afspejler sig i vores benchmarks. Når det er sagt, så har MateBook X Pro dog en ganske god performance over hele linjen og giver rigtig meget maskine for pengene, uanset hvilken konfiguration du vælger. Hertil er priserne særdeles spiselige.Selv om maskinen er blevet en anelse større og tungere end forgængeren, er den stadig særdeles rejsevenlig. Huawei oplyser, at batteriet kan holde strøm i godt 12 timer. Vores erfaring ligger tættere på de syv til otte timer, hvilket er ganske gennemsnitligt og naturligvis afhænger af brugsmønsteret. Som en lidt ærgerlig detalje begynder blæseren at larme en del, så snart maskinen kommer under pres. Det er irriterende, men desværre også forventeligt fra en maskine med så tynd en profil.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter et godt alternativ til Apples MacBook Pro i Windows-klæder, er Huawei MateBook X Pro nok noget nær det bedste bud netop nu. Kineserne har tydeligvis tyvstjålet designet fra Apple, men når det er så gennemført som her, kan vi godt tilgive det.Du får en rejsevenlig tynd og lækker maskine i aluminium med et fremragende tastatur og en flot stor skærm. Der er masser af indbygget lagerplads og en hurtig CPU til at drive det hele. Det er småting, der reelt trækker ned, og i sidste ende ikke nok til, at vi ikke ender med en varm anbefaling.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Huawei MateBook X Pro
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Processor: Intel Core i7 (i7-8550U)

Skærm: 13,9” IPS, 3000 x 2000 pixel

Hukommelse: 16 GB ram

Harddisk: 512 GB SSD

Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit

Grafik: Nvidia GeForce MX 150

Mål og vægt: 1,46 x 30,4 x 21,7 cm / 1,33 kg

2 x USB-C 3.0, USB-A, 3,5 mm minijack,
webcam (720p), 802.11a/b/g/n/ac

Bluetooth, touchpad, bagbelyst tastatur, fingeraftrykslæser

Huawei MateDock 2 (HDMI, VGA, USB)

Batteritid: Op til 12 timer

Web: huawei.com

Pris: 14999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Gruppetest
Seks kompakthøjttalere

Vanvittig lyd på lidt plads

Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.

Test
IKEA TRÅDFRI Sæt med udtag

Tænd og sluk med mere

Gør dum elektronik lidt smartere. Især sammen med TRÅDFRI Gateway.