annonse
annonse
annonse

Test: Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro
Huawei MateBook X Pro

Skamløs men god kopi

Designet er tyvstjålet fra Apple, men MateBook X Pro er stadig en toplækker maskine.

Plus
Fremragende tastatur og skærm. God performance i et lækkert og rejsevenligt format.
Minus
Batterilevetiden er ikke den bedste, kameraet fungerer dårligt, og det havde været rart med en port til SD-kort.

Huawei er nok bedst kendt for at spytte billige, men også ganske gode smartphones på gaden. Det kom derfor som en overraskelse, da de sendte deres bærbare computer MateBook X på gaden sidste år. Maskinen var og er stadig et glimrende bud på et alternativ til Apples MacBook Pro. Nu har den så fået en opgradering og er blevet endnu bedre. Det er tydeligt, hvor inspirationen er hentet fra!

MateBook X Pro blev officielt afsløret under årets mobilmesse i Barcelona i marts måned. Pro-udgaven ligner sin forgænger, men har dog nogle få meget vigtige forskelle. Ud over de obligatoriske opgraderinger af indmaden kan nævnes, at højttalerne er flyttet fra toppen af tastaturet og ud i siderne, web-kameraet er flyttet ned i en knap i tastaturet, touchpad’en er blevet større, og der er blevet plads til en USB-A-port. Især sidstnævnte er virkelig noget, jeg har savnet på de nye MacBook Pro-maskiner, hvor jeg konstant skal bruge en dum dongle.

Som en ekstra ros til Huawei skal det nævnes, at de desuden igen har smidt deres dongle med indbygget HDMI-udgang og en ekstra USB-port med i kassen. Det havde været helt optimalt, hvis den også havde en indbygget port til SD-kort, som desværre ikke er at finde i selve maskinen.

Fremragende skærm nu med touch

Ligesom forrige model har skærmen på MateBook X Pro et for laptops lidt sjovt format. I stedet for 16:9, som Apple benytter, opererer Huawei stadig med 3:2-formatet. Det gør skærmen en anelse højere og mere velegnet til kontoropgaver, mens film og serier får tykkere sorte rammer i top og bund. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, da den både er meget farverig og lysstærk. Hertil har Huawei gjort den berøringsfølsom.

Personligt er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det er noget, jeg har brug for, især da skærmen ikke kan drejes helt rundt og bruges som tablet.

Ligesom Dells XPS-serie har man forsøgt at gøre kanten omkring skærmen så smal som muligt, hvilket igen maksimerer udbyttet af samme. Det fungerer utrolig godt, og man får derfor en synligt større skærm end hos Apple.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Lækkert tastatur

Som daglig bruger af Apples MacBook Pro har jeg det seneste lange stykke tid bandet og svovlet over deres butterfly-keyboard. De flade taster sætter sig fast og har så lidt vandring, at jeg til tider er i tvivl om, hvorvidt jeg har ramt dem eller ej. Den følelse har jeg ikke på MateBook X Pro, og tastaturet her minder mere om det, man kender fra forrige generation af MacBook Pro, som havde et eminent godt tastatur. Tasterne har et godt tryk og et behageligt klik.

Også touchpad’en fortjener positive ord. Her er MacBook Pro dog stadig førende med deres gigantiske touchpad, der bare er lidt mere smooth end konkurrenternes. Huawei er dog ikke langt bagefter med deres touchpad, der også har haft vokseværk siden første model.

Heldigvis har de ikke ladet sig inspirere af Apples fjollede Touch Bar og har en helt normal række F-knapper i toppen. Tak for det. Fingeraftrykslæseren i power-knappen er bevaret og er en hurtig og nem måde at låse maskinen op på.

Den spiller højt

Som nævnt i starten er højttalerne flyttet fra toppen af maskinen og ud på hver side af tastaturet. Der var som sådan ikke noget galt med den gamle placering, og det er ikke, fordi lyden er blevet hverken markant bedre eller dårlige. Den spiller lige så højt og klart, som jeg husker det fra den første model, til trods for at den nu også har fået Dolby Atmos-certificering. Det er dog påfaldende at notere sig, at placeringen designmæssigt nu perfekt matcher den, vi finder på MacBook Pro.

Elendigt webkamera

Af de nye ændringer og tilføjelser til Pro-udgaven var den nye placering af web-kameraet den, der tiltrak sig størst opmærksomhed ved afsløringen. Huawei forklarer beslutningen med, at det har været nødvendigt for at få skærmarealet så stort som muligt, ligesom man på den måde kan gemme kameraet væk, når man ikke bruger det. Det vil de paranoide typer, der ellers sætter tape og andet for kameraet, måske sætte pris på.

Desværre betyder den nye placering i øverste række af tasterne også, at den vinkel, kameraet nu opererer fra, fungerer alt andet end optimalt til det, de fleste af os bruger et indbygget kamera til – Skype-møder. Det er de færreste, der ser godt ud fra denne vinkel, og til forretningsmøder og lignende er det helt ubrugeligt.

Glimrende ydelse

Nu fik vi fingre i den topspecificerede udgave af MateBook X Pro, hvilket naturligvis afspejler sig i vores benchmarks. Når det er sagt, så har MateBook X Pro dog en ganske god performance over hele linjen og giver rigtig meget maskine for pengene, uanset hvilken konfiguration du vælger. Hertil er priserne særdeles spiselige.

Selv om maskinen er blevet en anelse større og tungere end forgængeren, er den stadig særdeles rejsevenlig. Huawei oplyser, at batteriet kan holde strøm i godt 12 timer. Vores erfaring ligger tættere på de syv til otte timer, hvilket er ganske gennemsnitligt og naturligvis afhænger af brugsmønsteret. Som en lidt ærgerlig detalje begynder blæseren at larme en del, så snart maskinen kommer under pres. Det er irriterende, men desværre også forventeligt fra en maskine med så tynd en profil.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter et godt alternativ til Apples MacBook Pro i Windows-klæder, er Huawei MateBook X Pro nok noget nær det bedste bud netop nu. Kineserne har tydeligvis tyvstjålet designet fra Apple, men når det er så gennemført som her, kan vi godt tilgive det.

Du får en rejsevenlig tynd og lækker maskine i aluminium med et fremragende tastatur og en flot stor skærm. Der er masser af indbygget lagerplads og en hurtig CPU til at drive det hele. Det er småting, der reelt trækker ned, og i sidste ende ikke nok til, at vi ikke ender med en varm anbefaling.

Huawei er nok bedst kendt for at spytte billige, men også ganske gode smartphones på gaden. Det kom derfor som en overraskelse, da de sendte deres bærbare computer MateBook X på gaden sidste år. Maskinen var og er stadig et glimrende bud på et alternativ til Apples MacBook Pro. Nu har den så fået en opgradering og er blevet endnu bedre. Det er tydeligt, hvor inspirationen er hentet fra! MateBook X Pro blev officielt afsløret under årets mobilmesse i Barcelona i marts måned. Pro-udgaven ligner sin forgænger, men har dog nogle få meget vigtige forskelle. Ud over de obligatoriske opgraderinger af indmaden kan nævnes, at højttalerne er flyttet fra toppen af tastaturet og ud i siderne, web-kameraet er flyttet ned i en knap i tastaturet, touchpad’en er blevet større, og der er blevet plads til en USB-A-port. Især sidstnævnte er virkelig noget, jeg har savnet på de nye MacBook Pro-maskiner, hvor jeg konstant skal bruge en dum dongle. Som en ekstra ros til Huawei skal det nævnes, at de desuden igen har smidt deres dongle med indbygget HDMI-udgang og en ekstra USB-port med i kassen. Det havde været helt optimalt, hvis den også havde en indbygget port til SD-kort, som desværre ikke er at finde i selve maskinen.

Fremragende skærm nu med touch

Ligesom forrige model har skærmen på MateBook X Pro et for laptops lidt sjovt format. I stedet for 16:9, som Apple benytter, opererer Huawei stadig med 3:2-formatet. Det gør skærmen en anelse højere og mere velegnet til kontoropgaver, mens film og serier får tykkere sorte rammer i top og bund. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, da den både er meget farverig og lysstærk. Hertil har Huawei gjort den berøringsfølsom. Personligt er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det er noget, jeg har brug for, især da skærmen ikke kan drejes helt rundt og bruges som tablet. Ligesom Dells XPS-serie har man forsøgt at gøre kanten omkring skærmen så smal som muligt, hvilket igen maksimerer udbyttet af samme. Det fungerer utrolig godt, og man får derfor en synligt større skærm end hos Apple.

Lækkert tastatur

Som daglig bruger af Apples MacBook Pro har jeg det seneste lange stykke tid bandet og svovlet over deres butterfly-keyboard. De flade taster sætter sig fast og har så lidt vandring, at jeg til tider er i tvivl om, hvorvidt jeg har ramt dem eller ej. Den følelse har jeg ikke på MateBook X Pro, og tastaturet her minder mere om det, man kender fra forrige generation af MacBook Pro, som havde et eminent godt tastatur. Tasterne har et godt tryk og et behageligt klik. Også touchpad’en fortjener positive ord. Her er MacBook Pro dog stadig førende med deres gigantiske touchpad, der bare er lidt mere smooth end konkurrenternes. Huawei er dog ikke langt bagefter med deres touchpad, der også har haft vokseværk siden første model. Heldigvis har de ikke ladet sig inspirere af Apples fjollede Touch Bar og har en helt normal række F-knapper i toppen. Tak for det. Fingeraftrykslæseren i power-knappen er bevaret og er en hurtig og nem måde at låse maskinen op på.

Den spiller højt

Som nævnt i starten er højttalerne flyttet fra toppen af maskinen og ud på hver side af tastaturet. Der var som sådan ikke noget galt med den gamle placering, og det er ikke, fordi lyden er blevet hverken markant bedre eller dårlige. Den spiller lige så højt og klart, som jeg husker det fra den første model, til trods for at den nu også har fået Dolby Atmos-certificering. Det er dog påfaldende at notere sig, at placeringen designmæssigt nu perfekt matcher den, vi finder på MacBook Pro.

Elendigt webkamera

Af de nye ændringer og tilføjelser til Pro-udgaven var den nye placering af web-kameraet den, der tiltrak sig størst opmærksomhed ved afsløringen. Huawei forklarer beslutningen med, at det har været nødvendigt for at få skærmarealet så stort som muligt, ligesom man på den måde kan gemme kameraet væk, når man ikke bruger det. Det vil de paranoide typer, der ellers sætter tape og andet for kameraet, måske sætte pris på. Desværre betyder den nye placering i øverste række af tasterne også, at den vinkel, kameraet nu opererer fra, fungerer alt andet end optimalt til det, de fleste af os bruger et indbygget kamera til – Skype-møder. Det er de færreste, der ser godt ud fra denne vinkel, og til forretningsmøder og lignende er det helt ubrugeligt.

Glimrende ydelse

Nu fik vi fingre i den topspecificerede udgave af MateBook X Pro, hvilket naturligvis afspejler sig i vores benchmarks. Når det er sagt, så har MateBook X Pro dog en ganske god performance over hele linjen og giver rigtig meget maskine for pengene, uanset hvilken konfiguration du vælger. Hertil er priserne særdeles spiselige. Selv om maskinen er blevet en anelse større og tungere end forgængeren, er den stadig særdeles rejsevenlig. Huawei oplyser, at batteriet kan holde strøm i godt 12 timer. Vores erfaring ligger tættere på de syv til otte timer, hvilket er ganske gennemsnitligt og naturligvis afhænger af brugsmønsteret. Som en lidt ærgerlig detalje begynder blæseren at larme en del, så snart maskinen kommer under pres. Det er irriterende, men desværre også forventeligt fra en maskine med så tynd en profil.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter et godt alternativ til Apples MacBook Pro i Windows-klæder, er Huawei MateBook X Pro nok noget nær det bedste bud netop nu. Kineserne har tydeligvis tyvstjålet designet fra Apple, men når det er så gennemført som her, kan vi godt tilgive det. Du får en rejsevenlig tynd og lækker maskine i aluminium med et fremragende tastatur og en flot stor skærm. Der er masser af indbygget lagerplads og en hurtig CPU til at drive det hele. Det er småting, der reelt trækker ned, og i sidste ende ikke nok til, at vi ikke ender med en varm anbefaling.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Huawei MateBook X Pro
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Processor: Intel Core i7 (i7-8550U)

Skærm: 13,9” IPS, 3000 x 2000 pixel

Hukommelse: 16 GB ram

Harddisk: 512 GB SSD

Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit

Grafik: Nvidia GeForce MX 150

Mål og vægt: 1,46 x 30,4 x 21,7 cm / 1,33 kg

2 x USB-C 3.0, USB-A, 3,5 mm minijack,
webcam (720p), 802.11a/b/g/n/ac

Bluetooth, touchpad, bagbelyst tastatur, fingeraftrykslæser

Huawei MateDock 2 (HDMI, VGA, USB)

Batteritid: Op til 12 timer

Web: huawei.com

Pris: 14999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Nu tjener Power penge For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

annonse
Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Laptopfølelse på iPad Pro Beskyttelse og bagbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modeller.
Test
Huawei P30 Pro
Vildeste mobilkamera nogensinde!

Huawei P30 Pro er den bedste kameramobil på markedet og placerer igen Huawei solidt på kameratronen, hvor de har siddet sikkert siden sidste år.

Test
Argon Audio Forte A4
Over deres klasse

Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

Kamera med printer Canon Zoemini udskriver dine billeder.
B&O og Rimowa rejser på business class Lancerer eksklusiv flightcase til Beoplay H9i.
Tesla bygger fabrik i Norge Skal køre på batterier og vandkraft. Det berømte vandfald Vøringsfossen lægges i rør.
Test
Pinell Supersound 301
Velklingende bordradio

Pinell Supersound lever op
til sit navn med bedre lyd
end konkurrenterne.

Test
Netgear Orbi Voice RBK50V
En meshforståelse

Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.

Klassisk rock på biblioteket Oplev vintage high-end på biblioteket, og lyt til musik som på kult-barerne i Japan.
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×